Ölschmitz 1 521 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 tak czy siak fajnie gdyby byly jakies aluzje juz do mg1 ;] ja ogolnie jestem podjarany jak ja pie.rdole. uwielbiam ta serie, kazda czesc i oczywiscie GZ kupie na premiere. Cytuj
RajuPL 129 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) Trailer faktycznie robi wrażenie, czuć styl Kojimy. Niestety utwierdziłem się w przekonaniu, że do czasu premiery trzeba będzie jednak nadrobić Peace Walkera. Najwyższa pora w takim wypadku zaopatrzyć się w HD collection. Nie wiem jakim cudem jeszcze tego nie zrobiłem. Oglądałem natomiast dzisiaj ten trailer: http://www.youtube.com/watch?v=64NcNhp0atM (chyba fanowski) ale naprawdę daje rade i człowiek jeszcze bardziej czuje hype całej serii. Ludzie czepiają się szczegółów a gra tak naprawdę, żyje fabułą, postaciami i niepowtarzalnym klimatem a nie fajerwerkami graficznymi i nieskazitelnym gameplayem. Edit: Znalazłem kanał na którym jest sporo tribute music videos tylko dla osób, które nie boją się spoilerów: http://www.youtube.com/watch?v=VAPib1M8ObU http://www.youtube.com/watch?v=1ykjy0bVN2Y może ktoś sobie przypomni parę kultowych scen dzięki tym filmom (na kanale jest więcej) Edytowane 2 września 2012 przez RajuPL Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Big Boss tribute całkiem fajny, aż przypomniały mi się te nieziemskie chwile spędzone z MGS3. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) Kojima: "The scene where Snake takes his goggle off in MGS Ground Zeroes was inspired by the image of Snake drawn by Yoji Shinkawa in MGS1" Tak btw menu MGS-a to jedno z najbardziej kultowych menusów ever Edytowane 2 września 2012 przez Figaro Cytuj
Paliodor 1 766 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) W sumie racja była tam taka scena, kiedyś ją widziałem w jakimś artbooku autorstwa Shinkawy, zresztą okładka książki Metal Gear Solid też ma podobny motyw: http://www.freewebs....e/MGS novel.jpg Edytowane 2 września 2012 przez Paliodor Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 w tym nowym mgs bedziemy grać kolesiem z mgs 4 ? czy tym z peace walker ? 7 Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 (edytowane) dobra nikt nie chce odpowiadac spytam sie inaczej zamówiłem HD collection przechodzic to tak sie ukazało czyli 2-3-PW ? część 4 dużo wnosi do całości ?,ten nowy mgs bedzie sie dział po mgs4 czy przed w latach zimnej wojny ? Edytowane 2 września 2012 przez BoroBoro Cytuj
Jakim 1 791 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 jeśli chodzi o chronologię tych nowszych części: MGS3-> MGS PO-> MGS PW -> MGS GZ-> MGS -> MGS2 -> MGS4 Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Spytaj Hideo. Chronologiczne to Snake Eater, Peace Walker i Sons of Liberty. Cytuj
GwynBleidd_79 114 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 w tym nowym mgs bedziemy grać kolesiem z mgs 4 ? czy tym z peace walker ? W Ground Zeroes prawdopodobnie koleś z mgs 4 jeszcze się nie urodził Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Projekt Les Enfants Terribles miał miejsce w 1972 roku więc pewnie Solid jest już małolatem. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 To może być ten dzieciak w klatce? Nie, to nie miałoby raczej sensu. A ten wyglądający jak zombie gość to nie jest przypadkiem Major Zero? Cytuj
MYSZa7 8 920 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Peace Walker dział się już dwa lata po narodzinach Solida. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 września 2012 Opublikowano 2 września 2012 Ludzie grający w PW mówią, że ten z oparzoną twarzą to Galves albo Coldman, a tamten chłopaczek to Chico bo mówią o tym na rozszerzonym gameplayu na IGN.com. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 (edytowane) Według zapewnień Hideo ( <_< ), pokazane demo śmigało na PC z bardzo podobną specyfikacją do PS3, a wersja konsolowa ma prezentować prawie identyczny poziom. The news train just keeps rolling in, bringing forth more exciting media and info about Metal Gear Solid: Ground Zeroes. First, the platform of release was confirmed to be PS3, though the end of the extended trailer also shows an Xbox 360 logo. After showing the much-discussed demo footage, Director Hideo Kojima told the crowd that the game was running on a PC with hardware “similarly equipped to PS3″ and that the final version of the game is expected to “closely resemble” the video. It was also revealed that the game’s story is a setup of sorts for another game. “We’re not going to say that it’s Metal Gear Solid 5, but it is a prologue,” Kojima remarked. Edytowane 3 września 2012 przez Nemesis US Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 A ktoś wierzy Kojimie? :ph34r: Gra odpalona na PC z porównywalnymi osiągami z PS3, no kurwa, takie bajeczki to on może pociskać swoim kitajcom. Takie Uncharted 3 wygląda lepiej niż ten MGS i Naughty Dog nie miałoby problemu z wrzuceniem tej gry na PS3 w takiej jakości. Co innego Japońce, którzy dowodów na to, jak obniżyli loty w tej generacji dostarczyli wystarczająco dużo. Cytuj
Figaro 8 214 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 Heh, a więc wg. Kojimy ta gra to nie jest Project Ogre. Ponieważ nie zawiera ogrów. Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 zamówiłem Hd collection i mgs 4 czas poznać całą tą historię ;],przejdę całą edycje hd zabierać się potem za 4 czy dopiero po GZ ?, czytałem wczoraj całą historię tego uniwersum ale strasznie to zawiłe. Z tego co zrozumiałem to w GZ będziemy sterować BB tak jak w mgs 3 i PW, nie rozumiem tylko tego czy Snake zabił BB w mgs 4 czy stał się jego wrogiem ? no i dlaczego BB odwrócił się od rządu i stworzył swoją armię ? Cytuj
ghost. 60 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 (edytowane) @BoroBoro Poniżej masz dwa potężne spoilery do MGS3 i MGS4, czytaj na własną odpowiedzialność. Do ukazania sie MGS4 wszyscy myśleli, że Big Boss został zabity na końcu Metal Gear'a 2. Okazało się jednak, że Big Boss nadal żyje. Pojawia się w epilogu do MGS4 gdzie wyjaśnia Old Snake'owi trochę historii, m.in. to, że jest współzałożycielem Patriotów, po czym zabija go wirus FoxDie, którego nosi w sobie Old Snake. Big Boss odwrócił się od rządu po wydarzeniach z MGS3, gdy okazało się, że The Boss była podwójnym agentem i jej heroiczny wyczyn został 'nagrodzony' anonimowym grobem gdzieś na byle pierwszym lepszym cmentarzu i brakiem najmniejszego śladu o niej w oficjalnych zapisach. Edytowane 3 września 2012 przez ghost. 1 Cytuj
BoroBoro 161 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 ok dzięki trochę się to przejaśniło ;],skoro GZ znowu ukaże nam historię BB to odnoszę wrażenie że historia Snake-a została zamknięta na dobre w mgs4.Może mgs 5 pokaże historię innego z rodzinki BB. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 Dlaczego tak trudno uwierzyć, że tak to będzie wyglądać na konsolach? Grafika podczas gameplayu to tylko i aż czołówka generacji. Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 MajorZero64 - a ty pamiętając jak wyglądał MGS4 widzisz np. takie oświetlenie plus refleksy w wodzie na obecnych konsolach od japońskiego deva? Cytuj
Daffy 10 564 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 na bank nie będzie to wyglądać jak na tej prezentacji - framerate 30fps(i oby nie spadał), rozdziałka poniżej 720p i jakieś zabiegi przy AA i realtimowych odbiciach i oświetleniu są wg mnie pewnikiem. Mimo wszystko jeśli uda im się utrzymać zbliżony wygląd pomimo tych cięć(bo wg mnie dalej to jest realne) to i tak dostaniemy grę z oprawą z ścisłej czołówki tej generacji. Apropo drugiego giffu to akurat o wygląd przerywników możemy być spokojni - fenomenalnie wyglądały już w mgs2, mgs3 i mgs4 - były fenomenalnie wyreżysoerwane a postacie miały tam wręcz astronomiczne liczby detali i smaczków i za każdym razem wszystko to chodziło w realtime Cytuj
Mendrek 571 Opublikowano 3 września 2012 Opublikowano 3 września 2012 Ponoć MGS: GZ to prolog do MGS 5, ale chyba chodzi o prolog umiejscowiony przed MGS 1, bo nie wyobrażam sobie że to się dzieje po MGS 4. Pewnie chodzi o jakieś wydarzenia, które dopowie MGS 5 . Btw. Kojima ponoć rozmyśla o historii The Boss, i Cobra Unit. Czyli prawie to co chciałbym - czyli Liquid Snake i Fox Hound. W sumie The Boss i Cobra Unit też mogą być Może nawet na koniu będziemy popylać A co do trailera, to rzuciło mi się w oczy a propo tego brzydala, że cały czas chodzi bez kapelusza po deszczu, a zakłada go tylko jak likwiduje napis, a potem znowu go zdejmuje (pomijając, że chyba mu się przykleił do łba, bo przy helikopterze powinno mu go zwiać na drugi koniec planszy... ). Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi