Opublikowano 28 kwietnia 20168 l Są akcje, które podbijają Ci ten score. Były jakieś sposoby na farmienie tych punktów, chyba z fultonowaniem żołnierzy się wiązały.
Opublikowano 28 kwietnia 20168 l Internety mówią, że punkty daje fultonowanie rannych żołnierzy i zwierząt. Ile trzeba to robić, tego już nie wiem.
Opublikowano 28 kwietnia 20168 l Są akcje, które podbijają Ci ten score. Były jakieś sposoby na farmienie tych punktów, chyba z fultonowaniem żołnierzy się wiązały. H=Heroism Value D=Demon Value Unlock the "Accomplished" trophy +10,000H Unlock the "Executed" trophy +30,000H Unlock the "Elite" trophy +50,000H Unlock the "Cleared" trophy +5,000H -5,000D Unlock the "Depoyment trophy +30,000H Unlock the "Achieved" trophy +30,000H Unlock the "Cry Havok" trophy +1,000H -1,000D Unlock the "Speechless" trophy +1,000H -1,000D Unlock the "Trusty Steed" trophy +5,000H -5,000D Unlock the "Man's Best Friend" trophy +5,000H -5,000D Unlock the "War Buddy" trophy +5,000H -5,000D Unlock the "Army" Trophy +50,000H Unlock the "Locked and Loaded" trophy +50,000H Unlock the "Architect" trophy +5,000H Unlock the "Conservation" trophy +10,000H -10,000D Unlock the "Collector" trophy +30,000H Unlock the "Reminiscence" trophy +5,000H -5,000D Unlock the "Hero" trophy +30,000H Complete a mission with S rank +1.600H Complete a mission with A rank +800H Complete a mission with B rank +400H Complete a mission with C rank +200H Complete a mission with D rank +100H Complete a mission with E rank +50H Abort a mission -50H Complete a side op +100-500H Complete a dispatch mission +100-500H Fail a dispatch mission -30H Build a command platform +500H Build any other type of platform +300H Build your first FOB +1,000H Build your second FOB +2,000H Build all FOB platforms +5,000H Reach lvl 99 with a team or unit +3,000H Build all weapons in a category +5,000H Develop all items +5,000H Develop all tools +5,000H Develop all prosthetic arms +5,000H Develop all uniforms +5,000H Develop all support helicopter armament +5,000H Develop all equipment for buddies +5,000H Develop all security devices +5,000H Develop a nuclear weapon -50,000H +50,000D Dispose of a nuclear weapon +1,000H -1,000D Dispose of 10 nuclear weapons +30,000H -30,000D A DD member dies -30H A DD member leaves -10H Win an FOB infiltration mission +500H Lose an FOB infiltration mission -50H Be detected during an FOB infiltration mission -10H Be detected during an FOB infiltration mission as a hero -100H Lose an FOB infiltration mission and be Fulton extracted by rival -500H Win an FOB defense mission +300H Win an FOB defense mission by making the infiltrator abort +100H Lose an FOB defense mission -30H Detect the infiltrator during an FOB defense mission +10H Win an FOB defense mission and Fulton extract the infiltrator +50H -50D Win an FOB defense mission by killing the infiltrator +60D Win a FOB infiltration mission (training) +50H Win a FOB defense mission (training) by eliminating the infiltrator +30H Win a FOB defense mission (training) by making the infiltrator abort +10H Win a FOB infiltration mission where you take revenge on a rival who infiltrated the base of a friend that you backed up +500H Win an FOB defense mission where you provide backup for a friend +300H Win an FOB infiltration mission and retrieve what was stolen from you +60H Kill an enemy staff member during an FOB infiltration mission -20H +60D Kill an enemy staff member with fire damage during an FOB infiltration mission -40H +120D The enemy incapacitates you during an FOB infiltration mission -50H Fulton extract a critically wounded staff member +60H -60D Visit the FOB of a user you backed up and steal or destroy a gun emplacement or mortar -10H +10D Visit the FOB of a user you backed up and steal or destroy an anti air cannon -30H +30D Visit the FOB of a user you backed up and steal or kill a staff member -60H +60D
Opublikowano 29 kwietnia 20168 l Wczoraj dokończyłem side opsy i zrobiłem trofik Reminiscence, a Big Boss wrócił do stanu początkowego.
Opublikowano 1 maja 20168 l Również dziś zrobiłem trofeum Reminiscence, side opsy już dawno wszystkie ukończyłem no i Snake jest dalej brudas, więc wychodzi na to, że faktyczmie to zależy od liczby pkt. No nic gram dalej, platyna coraz bliżej
Opublikowano 9 maja 20168 l Siema. Mam pytanie. We wrześniu doszedłem do 38 misji. I teraz chce wrócić do gry ale chętnie zagram od nowa. Czy jest opcja new game? Bo jej nie widzę i nie wiem czy usunąć dane gry z konsoli. Trochę mi szkoda postępu ale chętnie bym te skrawki fabuły przeszedł od nowa. Wogole nie wiem czy można wracać do pierwszych misji czy nie.
Opublikowano 9 maja 20168 l No ale co tutaj pisać? Możesz wybrać każdą pojedynczą misje i ją powtarzać ile chcesz.
Opublikowano 9 maja 20168 l Bez sensu na nowym sejwie zaczynać skoro możesz każdą misję powtarzać i filmiki oglądać do woli.
Opublikowano 14 maja 20168 l Nie każdy filmik da sie odtworzyć ponownie, bo dużo ich było kiedy wracaliśmy heli do MB (np. Ucieczka eliasza z metal gearem czy quiet i nóż w zębach soldata) Wysłane z mojego GT-I9060 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 29 maja 20168 l Pytanie pewnie do tych co mają platynę: jak podnieść lvl żołnierzy w security team? Do jednego trofeum potrzebny 50 lvl wszystkich frakcji, w niektórych mam już nawet prawie 70lvl a ci stoją w miejscu. Do ukończenia zostało mi jeszcze ponad 20 różnych misji (mission tasks i S rank), czy po ich zaliczeniu lvl się podniesie czy trzeba jakoś ich zrekrutować? W combat deployment nie widzę rekrutacji żołnierzy z security team (mam obecnie 200/200 i 44lvl). Zaznaczę, że FOB Mother Base mam już prawie wszystkie platformy zrobione. Please help :-)
Opublikowano 29 maja 20168 l Musisz nałapać nowych wysokopoziomowych zawodników. Z biegiem czasu zaczną pojawiać się w misjach.
Opublikowano 29 maja 20168 l Czytałem gdzieś że warto łapać żółnierzy z frakcji Combat, bo wtedy ci słabsi przechodzą do security. Ornit- czyli grać dalej i się nie przejmować?
Opublikowano 29 maja 20168 l Graj i się nie przejmuj. Jak sami nie powpadają to ich nałapiesz. A! I zaglądaj sobie do bazy i w razie czego zmieniaj sobie sam składy w zasobach ludzkich przydzielanych do konkretnych punktów.
Opublikowano 3 czerwca 20168 l Czy aby odhaczyć wszystkie poboczne cele misji(zaliczonej),muszę ją rozpocząć od nowa oraz czy da się to zrobić na free roamie?I czy zaczynając misję od nowa stracę rangę S?Dopiero zacząłem grać i w miejscu,gdzie powinien być przedmiot,owego itemu nie ma,a jest potrzebny do zaliczenia jednego z 6 celów pobocznych. Chodzi o Misję 4 i bodajże diamenty niedaleko bazy - stąd moje pytania. Edytowane 3 czerwca 20168 l przez Ader
Opublikowano 4 czerwca 20168 l 1. Tak musisz zacząć misję od nowa, ale po zaliczeniu choćby jednego zadania (mission task) możesz od razu wyjść do helikoptera (return to ACC) i będzie ono zaliczone. 2. Nie da się mission tasks robić na free roamie, musisz wchodzić w odpowiednią misję. 3. Nigdy nie tracisz już raz zdobytej rangi S.
Opublikowano 5 czerwca 20168 l 1. Tak musisz zacząć misję od nowa, ale po zaliczeniu choćby jednego zadania (mission task) możesz od razu wyjść do helikoptera (return to ACC) i będzie ono zaliczone. 2. Nie da się mission tasks robić na free roamie, musisz wchodzić w odpowiednią misję. 3. Nigdy nie tracisz już raz zdobytej rangi S. Wielkie dzięki
Opublikowano 5 czerwca 20168 l Mission Tasks zostaw sobie na koniec gdy już będziesz miał "niewidzialność" na kilka minut i Raiden Suite. Wtedy dosłownie przebiegniesz przez misje.
Opublikowano 5 czerwca 20168 l A ja jak głupi próbuje wszystko na S od razu.Właśnie dziwne było dla mnie,że niektóre misje wymagają ode mnie bym miał fulton cargo+2,a nie mam do tego jeszcze dostępu...
Opublikowano 5 czerwca 20168 l Mission Tasks zostaw sobie na koniec gdy już będziesz miał "niewidzialność" na kilka minut i Raiden Suite. Wtedy dosłownie przebiegniesz przez misje. Bez przesady z tym "przebiegniesz". Oczywiście stealth camo (niewidzialność) jest mega przydatne ale zadania są tak różne i często skomplikowane, że zajmują naprawdę dużo czasu i czasami jest zwyczajnie trudno (nim nauczymy się odpowiedniego schematu). Hitem dla mnie narazie (zostało mi jeszcze ok 20 misji do wymasterowania) jest podwójna misja "Backup back down". Spędziłem tam chyba 8-10h powtarzając ją na różne sposoby aż się w końcu udało. Także przebiec to sobie można co najwyżej Ratchet & Clank :-)
Opublikowano 5 czerwca 20168 l Ski jak najbardziej mozna od poczatku klepac, po prostu na niektorych misjach jest latwiej z dodatkowym sprzetem, robienie misji pobocznych na stealth camo to dobra opcja, bo niektore wymogi sa glupie i z tym jest latwiej, ale wtedy mamy ocene maks A za takie ulatwienie.
Opublikowano 27 czerwca 20168 l Przez około 20h gry jarałem się nią jak głupi, później przyszła pora na chapter 2... Nie wiem czy chce mi się męczyć z tym gównem (pipi)anym. Smutno mi trochę.