Opublikowano 13 czerwca 20159 l to juz ostatnie miejsce gdzie konami moze nakręcic hype przed premierą, która jest we wrześniu. Chyba ze sie nie wyrobią
Opublikowano 13 czerwca 20159 l btw powracam do temau długości gry - typek na PPE napisał że przewiduje długość fabuły na 30 godzin, wydaje mi sie to mocno zaniżone, tym bardziej że w kilku miejscach można przeczytać że dziennikarze którzy mieli okazje zagrać w gre po około 15 godzinach grania mieli zrobione ok 15% fabuły i ok 10% ogólnego postępu w grze - to wyraźnie pokazuje że przejście mgs5 to jest ok 100-150 godzin, a nie mizerne 30h a to mnie cieszy zresztą ja prawie 30h nabiłem przechodząc PW który był przecież malutki w porównaniu z TPP zapowiada się naprawde cudowna gra. GZ pokazał że mechanika skradania a nawet zwyklego poruszania się jest nieporównywalnie lepsza względem starszych mgsów, a doatkowo duży świat zapewne da nam naprawde minimum kilkadziesiąt godzin cudowenej zabawy, a tym którzy będą sie chcieli troche zagłębić w gre zapewne na luzie da kilkaset godzin zabawy! i to jest światna wiadmość! ps zastanawiam sie czy te 30godzin które podał gość z PPE nie wynika z odmiennego stylu gry dziennikarzy growych - dostają oni gre niedługo przed premierą i chcą się wyrobić z recenzją na premiere lub przed - to może powodować że zamiast się cieszyć grą jak zwykły gracz to rushują i przypsieszają co sie da żeby jak najszybciej napisać recke - takie podejście napewno odbiega od podejścia prawdziwych fanów którzy chcą się nacieszyć grą jak nabardziej i jak najwięcej. oczywiście ten "problem" dotyczy dużych gier jak wiedźmin albo mgs5 - gier któe pozwalają na setki godzin zabawy. bo oczywiście taki the order którego sie przechodzi w 8 godzin nie stwarza takiego problemu - bo czy to gracz czy dziennikarz - i tak przejdą gre w dwa wieczory
Opublikowano 13 czerwca 20159 l mgs z fabul na to 100h yano przestan bo o tej pore nie wypada budzic innych smiechem
Opublikowano 13 czerwca 20159 l no dobre dobre, tez sie posmialem. czyli jak zrobie 3 misje dajace 15 % a potem bede stal po misji na afku przez 14 godzin, to tez sie liczy do dlugosci fabuly?
Opublikowano 13 czerwca 20159 l jak nie bedziesz rushowal to 100h fabula pamietaj, bedzie cacy i zrobisz kilka aczikow w stylu "przyczep 1000 krow do balonu aby odblokowac krowie gunwo camo" czekam na ten trailer z e3 liczac, ze pozamiata ale cos sie boje ze dostaniemy znowu afganistan, troche Quiet, kilka urywkow, ktore byly do tej ppry i tyle
Opublikowano 13 czerwca 20159 l ja prdl wiadomo że wątek gł. to ok. 25-30h, a z dodatkowymi zabawami będzie min. drugie tyle. jakoś 100h spędzone w PW nie przeszkodziło w ogarnięciu fabuły (również przez system powtarzania misji, który powraca w TPP).
Opublikowano 13 czerwca 20159 l czekam na ten trailer z e3 liczac, ze pozamiata ale cos sie boje ze dostaniemy znowu afganistan, troche Quiet, kilka urywkow, ktore byly do tej ppry i tyle krazy przekonanie, ze oprocz prologu na Cyprze jedynimi planszami beda pustkowia i dzungla. Ludzie zapominaja, ze MGS to infiltracja baz, a w trailerach duzo jest fragmentow dziejacych sie chyba w bazie DD. Mam nadzieje ze przy budowie motherbase bedzie mozna pozwiedzac takie obszary jak kuchnie, oddzial kliniczny, zbrojownie i przede wszystkim hangar z Zeke'iem.
Opublikowano 13 czerwca 20159 l MGS i 100h xD weź Yano ludzie chcą pożyć we wrześniu, nie biczuj tutaj.
Opublikowano 13 czerwca 20159 l No jak gameplay da radę to czemu nie? nowy Metal przypomina swoją strukturą Wieśka 3, gdzie jest co do roboty poza wątkiem gł. Nie wiadomo na ile okaże się to prawdą, a na ile marketingową ściemą, ale wg Kojimy jeśli Quiet, albo DD zginie, albo ich nie zwerbujemy, ominiemy tym samym kilka opcjonalnych quetsów z własnymi cut scenkami. A przecież jest jeszcze online i infiltracja baz innych graczy.
Opublikowano 13 czerwca 20159 l czekam na ten trailer z e3 liczac, ze pozamiata ale cos sie boje ze dostaniemy znowu afganistan, troche Quiet, kilka urywkow, ktore byly do tej ppry i tyle krazy przekonanie, ze oprocz prologu na Cyprze jedynimi planszami beda pustkowia i dzungla. Ludzie zapominaja, ze MGS to infiltracja baz, a w trailerach duzo jest fragmentow dziejacych sie chyba w bazie DD. Mam nadzieje ze przy budowie motherbase bedzie mozna pozwiedzac takie obszary jak kuchnie, oddzial kliniczny, zbrojownie i przede wszystkim hangar z Zeke'iem. Ja nie nastawiaj sie na wiele nowych scenerii tylko martwie sie o trailer, nie pokaza niczego ciekawszego od tego co teraz bylo - oby to byly jakies porzadne urywki z fabuly bo mapka z ground zeroes albo ten oklepany motyw z koniem i tymi miejscowkami, popier dolkami z afganistanu juz sie przejadly.
Opublikowano 13 czerwca 20159 l co sie tu wyprawia? napisałem że dziennikarze po 15 godzinach gry mieli ok 15% wykonanej fabuły - na tej podstawie napisałem że raczej przejście gry będzie bliżej 100h a nie 30h. i co dostaje w zamian? bizon wrzuca pierdyliard emotek, kompletnie nie wiem co chce przez to pokazać. kto inny wysmiewa mgsa w kwestii długiej fabuły gdzie ja jestem? w temacie o mgs5? czy w temacie gdzie jakieś niedoruchane trolle próbują zniszczyć gre zanim jeszcze wyszła?
Opublikowano 13 czerwca 20159 l tak, wysylamy koperty z mąka w środku do siedziby konami z pogrozkami aby zrobili slaba gre bo jak nie to pozaluja wez sie lecz yano albo daj jakiejs nauczycielce z jezyka polskiego kilak swoich postow do przeczytania to moze ci podpowie jak nie byc glupkiem w internecie bo piszesz takie pie rdoly nie tylko tu, ze glowa mala
Opublikowano 13 czerwca 20159 l ale to ty mowisz o sobie w kwestii niedoruchanych trolli o tym ze mgs bedzie mial fabule na 100 godzin tak? bo ja innego niedoruchanego trollingu tu nie widze. bizon- tak wiem, poszedlem z wnioskami w troche inna strone, wiadomo ze w afganistanie czy afryce jest do pokazania wiele, ale mnie zastanawia co jeszcze ukrywaja poza tym wszystkim . Gray Fox? maly Solid? kurde no, nie wszystko musza pokazywac i odzierac z wieloznacznosci, ale cos nowego rzeczywiscie by sie przydalo w kwestii fabuly. no i przede wszystkim ciekawi mnie motyw BB na motorze w skorze. czy teren w ktorym rozgrywa sie ta scena przypomina ktorys z nam znanych?
Opublikowano 13 czerwca 20159 l ja czekam mocno na etapy zamkniete, brykanie koniem po pustyni albo jakims jeepem na dluzsza mete bedzie nuzace bo patzrac na gameplay z afganistanu to mamy ten sam schemat co w far cry czyli duza mapka, kilka baz do wjechania aby zrobic rozpi erduche, odczekaj, cwiczenie powtorz. Dla mnie liczy sie tylko story, zbieranie jablek i wykonywanie powtarzalnych misji rozniacych sie kolorami aby nabic 100-150h to dla mnie strata czasu i sztuczne wydluzanie pozornej zywotnosci gry, wole odpalic i masterowac tetrisa - po ogarnieciu fabuly i ewentualnie jej roznych scenariuszy to bede wtedy content i zabiore sie do innej gry a janusze niech sobie graja aby potem wrzucic w sygnaturke kilka pikseli reprezentujacych pucharek no i moga sie pochwalic u pani krystyny w biedronce jak beda kupowac rogaliki ze wymasterowali phantom pain podejrzewam ze jej reakcja bedzie taka jak moja czyli "ta dzisiejsza mlodziez"
Opublikowano 13 czerwca 20159 l moj mokry sen to motyw nak.urwiania sie wlasnorecznie zbudowanymi metal gearami jak w Czworce. Afganistan jest do tego idealny. no ale wiadomo ze not gonna happen, wiec to udoskonalanie bazy i infiltracja na poziomie multi zamknie kolo nieskonczonego zbierania surowcow zeby produkowac amunicje i rationy.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l tak, wysylamy koperty z mąka w środku do siedziby konami z pogrozkami aby zrobili slaba gre bo jak nie to pozaluja wez sie lecz yano albo daj jakiejs nauczycielce z jezyka polskiego kilak swoich postow do przeczytania to moze ci podpowie jak nie byc glupkiem w internecie bo piszesz takie pie rdoly nie tylko tu, ze glowa mala Ja bym użył proszku do pieczenia. Więcej dramaturgii Ostatnie MGS-y poszły w kierunku otwartych lokacji. Zarówno Snake Eater i Guns of the Patriots miały sporo połaci choć wciąż korytarzowych i szczerze powiedziawszy tęsknię trochę do tych zimnych i mokrych ścian baz. Klaustrofobiczne pomieszczenia i korytarze dodawały klimatu pierwszemu MGS-owi z PSX-a. Chciałbym chociaż kilka takich lokacji w PP.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l tęsknię trochę do tych zimnych i mokrych ścian baz. Klaustrofobiczne pomieszczenia i korytarze dodawały klimatu pierwszemu MGS-owi z PSX-a miałeś to przecież w mgs4 ;p
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Wiem. Było krótko ale fajnie. Chciałbym coś podobnego w PP tylko dłużej.
Opublikowano 14 czerwca 20159 l Oglądajcie poprzednie strony, a nie na pałe tak... Edytowane 14 czerwca 20159 l przez Farmer.