Stranglerdave 6 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Mam problem z podłączeniem w sieć komputera stacjonarnego z WIN XP z Laptopem - windows 7. Korzystałem juz ze wszystkich poradników, ale niestety nic nie pomogło. Problem moze tkwić w tym, iż nie moge na laptopie wpisać bramy domyślnej- wpisuje ją daje ok, zamykam, po czym wchodze jeszcze raz we właściwości połaczenia ip v4, Miejsce w którym wpisuje sie brame jest puste. Komputery się wzajemnie nie widzą. Grupy robocze są tej samej nazwy. Łącze się z internetem na komputerze stacjonarnym przez modem neostrady(usb). Pół roku temu Podłączałem laptopa do tego samego komputera i normalnie sieć śmigała. Ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Pozdro Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Wpisujesz to bezposrednio w ustawienia karty sieciowej rozumiem i tam resetuje ci brame ? Cytuj
Stranglerdave 6 Opublikowano 17 stycznia 2011 Autor Opublikowano 17 stycznia 2011 Tak, we właściwościach karty sieciowej - protokół ipv4. Cytuj
Stona 569 Opublikowano 17 stycznia 2011 Opublikowano 17 stycznia 2011 Już nie zważając na bramę. Fajerłol wyłączony? Cytuj
Stranglerdave 6 Opublikowano 17 stycznia 2011 Autor Opublikowano 17 stycznia 2011 Na Laptopie wyłączyłem firewalla. Z włączonym próbowałem i wyłączonym. Cytuj
misika 8 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 A sieć ci jest potrzebna do przesyłania plików/grania? Cytuj
Yacek 852 Opublikowano 18 stycznia 2011 Opublikowano 18 stycznia 2011 Niewazne czy jest potrzebna czy nie jest, chce ja zrobic i to sie liczy. Zobacz czy nie masz na XP wlaczonego udostepniania polaczenia internetowego lub cos w tym stylu i to kradnie za kazdym razem wpisana brame. Generalnie dziwna sprawa bo standardowo taka sytuacja nie powinna miec miejsca. Cytuj
Stranglerdave 6 Opublikowano 19 stycznia 2011 Autor Opublikowano 19 stycznia 2011 Wirusy chyba zżarły mi lapa. Zrobiłem formata i wszystko śmiga na automacie. Dzięki i pozdro Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi