Opublikowano 19 stycznia 201114 l Dla mnie FF 7 był i jest do tej pory w (mojej)czołowej 3 gier jrpg, podobnie jak genialny Final Fantasy Tactics miażdży do dziś wszelkie Disgaee i tym podobne taktyczne jrpg. Kolejne gry z pod znaku FF niestety zawodzą - nie są oczywiście słabe,ale nie porywają tak jak kiedyś,a już na pewno nie zachęcają mnie by je kilkakrotnie przechodzić.
Opublikowano 22 stycznia 201114 l Dla mnie remake 7 nie miałby sensu. Nielepiej kupić poprostu nówke za pare zł. Przecież nie chodzi o grafikę, nie? Nie. Nie do końca. Chodzi o to, że aby sobie pograć w siódemkę albo ósemkę, muszę wyciągać z piwnicy stary telewizor i odkurzać PSXa. Jak wygląda stara gra na tv hd, chyba każdy wie. Dlatego chciałabym remake'a (wystarczy przyzwoita grafika, nie żadne wodotryski), bo nie uśmiecha mi się trzymać w domu muzeum starych sprzętów. A co do systemu, to mnie najbardziej podobał się w ósemce, bo był najbardziej elastyczny i pozwalał na kombinowanie. Dziesiątka miała najlepiej obmyślone summony, materie w siódemce też były OK. Trzynastka jest dla mnie nieporozumieniem, bo w przypadku śmierci lidera drużyny, walka się kończy przegraną, nawet jeśli 2 pozostałych członków drużyny miało HP na full. Idiotyczny pomysł. Wydawanie komend tylko liderowi, i automat na dwie pozostałe jest równie pogięte. Szkoda, że nie ma jeszcze opcji "Graj za mnie". <_< Edytowane 22 stycznia 201114 l przez shizonek
Opublikowano 22 stycznia 201114 l generalnie to wystarczyło by podciągnąć oprawę do standardów hd, jak to się ma teraz w zwyczaju ze starymi seriami z ps2, a kupiłbym od razu.
Opublikowano 22 stycznia 201114 l generalnie to wystarczyło by podciągnąć oprawę do standardów hd, jak to się ma teraz w zwyczaju ze starymi seriami z ps2, a kupiłbym od razu. No to takie HD można mieć za pomocą ePSXe, a przecież nie o to chodzi. ;]
Opublikowano 22 stycznia 201114 l ? chodzi mi o zremasterowanie oprawy jak np GOW 1 i 2. Na emu nie gram wiec mnie to nie obchodzi.
Opublikowano 23 stycznia 201114 l W przypadku FFVII to by nie przeszlo - grafika za bardzo sie zestarzala. Prerenderowane lokacje to przezytek. Niestety, wydaje mi sie, ze oprawa graficzna musialaby zostac stworzona od podstaw, w srodowisku 3D, a to raczej sporo roboty.
Opublikowano 23 stycznia 201114 l Tak jak pisze RoL, musieliby od nowa wszystko robić, nawet gdyby to miał być poziom FFX w HD. A jeżeli ktoś chce tylko wyższą rozdzielczość z paroma bajerami, to tak jak pisałem, ePSXe spokojnie sobie z tym poradzi.
Opublikowano 25 stycznia 201114 l * XIII-2's story begins in Gran Pulse after the ending of XIII. * The story will feel like it expands out from the after story that was included in the booklet with Xbox 360's Final Fantasy XIII International. * Outside of Lightning, other characters will appear in the game in unexpected forms. Some will see major changes. * XIII-2 is a full sequel. You'll learn some of the things that took place in the background scenes of XIII. * The story will be more dark and mysterious than XIII's. * The story will focus on the goddess Etro. * The game will not have the pop feel of Final Fantasy X-2 (I think this means no dancing Lightning booooo) * The battle system will be an evolved form of XIII's ATB system. * They're listening to opinions both inside and outside of Square Enix and from outside of Japan regarding characters, story and interface. * There may be a difficulty setting. http://www.andriasang.com/e/blog/2011/01/24/flying_get_d_style/
Opublikowano 25 stycznia 201114 l Z dzisiejszych wywiadów zdecydowanie najciekawszy był ten o FFXIII-2. Takiego obrotu spraw się nie spodziewałem!
Opublikowano 25 stycznia 201114 l Niech poprawią największe zgrzyty pierwszej "Trzynastki", czyli wprowadzą jakieś w miarę otwarte środowisko do eksploracji (niekoniecznie równie rozległe co w FFXII), rozbudują system rozwoju postaci oraz zwiększą odrobinę poziom trudności (odnawianie HP po każdej walce i nieskończony restart po śmierci, to jakiś żart), a kupuję bez zastanowienia. Generalnie pomimo pewnych ułomności FFXIII bardzo mi się spodobał, tak więc sequel z przyjemnością przyjmę na klatę. Poza tym zawsze to jakieś chwilowe zaspokojenie głodu przed ciągle przekładanym Versusem.
Opublikowano 26 stycznia 201114 l Motomu Toriyama powiedział w wywiadzie dla Famitsu, że w XIII-2 przygotowano "nowy system podróżowania". Ludzie mają być w każdym zakątku świata i ma on sprawiać wrażenie żywego. Idą chyba w dobrym kierunku. :x Edytowane 26 stycznia 201114 l przez Enkidou
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Czekam na jakieś previewy, bo jestem ciekaw czy rzeczywiście wyciągnęli jakieś wnioski z 13.
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Tak jak myślałem wcześniej. Akcja rozgrywa się na skolonizowanym Gran Pulse (well, duh). W przeciwieństwie np. do FFX-2, gdzie setting był ograniczony z wiadomych względów, a dodanie zupełnie nowych lokacji względem oryginału mniej lub bardziej naciągane, tutaj mogą zrobić naprawdę wiele. Jestem człowiekiem dużej wiary.
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Leje na fabułe, bo znowu zapewne bez czytania datalogu (pipi) się zrozumie, a ja nie mam tego zamiaru robić. System walki może być pod warunkiem, że rozwój postaci i ekwipunek zostaną rozbudowane (więcej statystyk kutwa). I najważniejsze - nieliniowe lokacje i mnóstwo questów wszelakiej maści. Korytarze z FFX z możliwością backtrackingu + miasta i NPC wystarczą, byleby nie było pustej rynny jak w XIII. Nie jest to nic niemożliwego, a założę się, że każdy przyjmie takie zmiany z otwartymi rękoma.
Opublikowano 2 czerwca 201113 l Dokładnie. Ja nie kupiłem Trzynastki właśnie przez opinie, że nie ma miast, minigierek, że to jeden wielki dungeon, a tego bardzo w rpgach nie lubię.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Nie ma co przesadzać, mimo swoich błędów FFXIII dalej był całkiem grywalnym tytułem - z niesamowitą oprawą, fajnymi postaciami i przede wszystkim bardzo wciągającymi walkami - jak najbardziej wartym zagrania, jeno zdecydowanie już nie z najwyższej półki. Po sequelu jednak spodziewam się znacznego zawyżenia poziomu, bo drugi raz to samo już nie przejdzie.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l A ja FF XIII łyknąłem jako mojego pierwszego eRPeGa w 15-sto letniej karierze Gracza i przepadłem na amen bez tych wszystkich nowinek wymienianych wyżej. Być może byłoby jeszcze ciekawiej i być może w sequelu będzie, o ile owe zmiany nastąpią, jednak jako zagorzały fan Trzynastki i tak nawet bez najmniejszych zmian, przyjmę ją z otwartymi ramionami.
Opublikowano 3 czerwca 201113 l Kiedy to miało wyjść w japonii? Grudzień? I tak kupie jak wyjdzie, czekam na jakieś info na e3.