Skocz do zawartości

Final Fantasy XIII-2

django

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałam napisać, że wybierając 1wszą opcje i tak po chwili stanie się ta druga:P ale stał się error bo nie wiem jak się wsadza posty w spoiler łaaaa :whistling: xD A co do masterowania... pootwierałam już wszystkie możliwe bramy, do którym potrzebne były Wild Artefacts i nie wiem co dalej. Zastanawiam się nad tą bramą w Archetype Steppe. Ona jest jakoś bardziej zaawansowana;] Czy po wykonaniu wszystkich questów w tej lokacji będzie można przez nią normalnie przechodzić?

Opublikowano

Jesli chodzi o AF??? ARCHYLTE STEPPE i brame w Grave Ridge, to musisz znalezc trzy zielone posagi kaktusa.Po dotknieciu rozpoczyna sie walka , jak zabijesz 3 kaktusy to ta ala mgla na bramie zniknie i bedzie mozna z niej skorzystac.

Opublikowano

Jakies podpowiedzi odnosnie walki z Raspatil-em? Jakie akcesoria? Krew mnie z nim zaleje .Na poczatku idzie dobrze, potem sie jakos korkuje i nie moge go dziabnac.

Ja z nim walczyłem dosyć późno gdy miałem już prawie wszystkie klasy na 99lvl

Podczas walki korzystałem z takich stworków:

Gold Chocobo (COM)

Purple Chocobo (SYN)

Flowering Cactuar (MED)

Najpierw szybko sobie dawałem profity 3xSYN

Następnie osłabiałem przeciwnika 2xSAB + COM

Potem już atak Serah (RAV) Noel (COM) Gold Chocobo (COM) a gdy spadało HP to przełączałem na różne medyczne kombinacje.

Do tej walki najlepiej podchodzić już po skończeniu wątku głównego.

Pamiętaj, żeby walczyć z nim na poziomie Normal bo inaczej nie dostaniesz Achievmenta/Trofeum!

Opublikowano (edytowane)

Watek juz skonczony , wlasnie lize sciany.Chyba mam pecha bo jade go do 1mln hp , potem rzuca 5 Wladkow i dupa zaczyna miec coraz wiecej zycia.

EDIT: No i pan zly zostal rozniesiony w pyl, zmiana potworkow na chocobosy zmienila ta walke w banalnie prosta.

Edytowane przez darkknight
Opublikowano

Jesli chodzi o AF??? ARCHYLTE STEPPE i brame w Grave Ridge, to musisz znalezc trzy zielone posagi kaktusa.Po dotknieciu rozpoczyna sie walka , jak zabijesz 3 kaktusy to ta ala mgla na bramie zniknie i bedzie mozna z niej skorzystac.

Z tego co pamiętam miałam 2 walki więc jeszcze jedna.. Dzięki wielkie, sprawdzę od razu po feriach:))

Opublikowano (edytowane)

Jak dałem 20lv mojej postaci to wyskoczyła tabelka z jakimiś bonusami.

Bonus dla comando i ravege co one dają, jest jeszcze pasek ATB i 20% do przedmiotów tak? i są dodatkowe role jak saboutur i coś jeszcze.

I jeszcze jedno jak przeciwnik mnie uderzy to dostaję jakieś dziwne obrażenia.

Jak zwiększyć ten CP żeby więcej przedmiotów nosić?

Edytowane przez tom0803
Opublikowano

Dziwne obrażenia? Chodzi Ci chyba o Wound.

Musisz to wyleczyć itemem bo magią tego nie wyleczysz.

Aby zwiększyć CP co by móc nosić więcej ekwipunku to chyba trzeba levelować w Crystalisum i co jakiś czas pojawia się właśnie bonus i jak pisałeśjest do wyboru nowa rola,ATB Guage,bonusy do danych ról i z reguły na dole pojawia się właśnie incriese CP.

Opublikowano

Tak chodziło mi o Wonud:)

Dzięki wielkie.

Jeszcze się odezwę pewnie:)

Wound to rana i podczas tego statusu hp będzie Ci spadać do póki tego nie wyleczysz.

Za mało grałem jeszcze aby sprecyzować który dokłądnie item to ulecza ale ja to robię Remedy'm.

Opublikowano (edytowane)

Przyrost większej siły lub magi w zależności co wybierzesz małe sfery,a przy dużych sferach dochodzą dodatkowe punkty do siły, magii lub hp.

Edytowane przez Strife
Opublikowano (edytowane)

Kto mi powie po co są w sklepach jakieś szajskie bronie które są dużo słabsze od tych co "normalnie" kosztują.

Chodzi mi o te które są tańsze a wymagana jest dana ilość specjalnych itemów w posiadaniu aby móc ją kupić.

Jak narazie nie zauważyłem aby miały one jakieś super dodatkowe atrybuty.Może są tylko dla uzrozmaicenia :-)

EDIT:

Nie wiem jak dalej ruszyć z fabułą.

Byłem w Academia następnie idę do Tower 200 ale śledząc Caiusa dochodzę do jakiegoś panelu dotykowego i Noah cośgada o tym,że musimy w to samo miejsce przyjść ale w czasach 300 a problem w tym,że nie wiem za cholerę jak wejść do Tower w latach 300...

Edytowane przez Riski3Run
Opublikowano (edytowane)

Bramę do Augusta Tower 300 AF masz w Yaschaf Massif 01X AF (południowy zachód od miejscówki Unicorn Horn) Najlepiej sprawdzić w Historia Crux w jakich miejscówkach nie masz jeszcze bram aktywowanych.

Bronie mają różne przydatne pierdołki jak buffy, szybsze ładowanie atb itp, pomocne jest to przy różnych dodatkowych bossach, których zwykłymi szlagami ciężko zatłuc, a różnica w damage'u wcale nie jest tak wielka, no chyba że ma się już te najlepsze wtedy widać.

Edytowane przez Strife
Opublikowano (edytowane)

Zdobycie fragmentu na slotach jest jedną z bardziej bezsensownych decyzji podjętych w czasie tworzenia 13-2

Edytowane przez Hela