kasuro 34 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Numer zakupiony bez problemu. Ciekawe artykuły jak Killzone 3 czy Wciśnij....... Poza ytm z tym to było grane wyskoczyliście ostro, no chyba że byłem zamrożony i dead space byłjakieś 10 lat temu na konsolach, śmierdzi mi tu kaską od EA ( napiszcie coś by jeszcze zakupili 1 część a damy wam ekstar screeny z 2 do gazetki chłe chłe ). I jeszcze Powrót do przeszłości i podsumowanie 2010 też pewnie da rade (jeszcze nie oblukałem). Jak pisałem okładka P.s. Czy mi się wydaje czy coś sie sypie w gazetce? Cytuj
Gość Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Tak trudno zrozumiec, ze DS zostal przypomniany ze wzgledu na premiere Dead Space 2? Kasa od EA? Za co? Za napisanie o ponad 2 letniej grze... POmyslcie czasem, zamiast rzucac modnymi slowami: sprzedali sie, komercja itd. Cytuj
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Tak trudno zrozumiec, ze DS zostal przypomniany ze wzgledu na premiere Dead Space 2? Kasa od EA? Za co? Za napisanie o ponad 2 letniej grze... POmyslcie czasem, zamiast rzucac modnymi slowami: sprzedali sie, komercja itd. Kto napisal, ze sie sprzedali? Rozumiem, ze przypomnienie 1 czesci dead space przy okazji sequellu tylko IMO kluci sie to nieco z sensem istnienia "co bylo grane", gdzie byl dobor gier starych. DS to gra 2-3 letnia. Cytuj
Gość Opublikowano 22 stycznia 2011 Opublikowano 22 stycznia 2011 Odnioslem sie do posta wyzej od mojego poprzedniego. Cytuj
sprite 1 787 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Dopiero wróciłem i mam nadzieję, że mój numerek jutro będzie spokojnie czekał. Będzie co czytać w drugim tygodniu ferii. Gruuby numer Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Tak trudno zrozumiec, ze DS zostal przypomniany ze wzgledu na premiere Dead Space 2? Kasa od EA? Za co? Za napisanie o ponad 2 letniej grze... POmyslcie czasem, zamiast rzucac modnymi slowami: sprzedali sie, komercja itd. Widocznie nie rozumiesz sensu rubryki "to było grane" a bynajmniej gier jakie były ukazane od początku istnienia. Cytuj
Gość Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Gra ma juz 2 lata i jak to piszesz "byla grana", a ze jest na czasie ze wzgledu na sequel, to jest przypomnienie. Byl God of War, to czemu nie 2 lata starsze DS. Nie zawsze maja byc tam starocie. Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Gra ma juz 2 lata i jak to piszesz "byla grana", a ze jest na czasie ze wzgledu na sequel, to jest przypomnienie. Byl God of War, to czemu nie 2 lata starsze DS. Nie zawsze maja byc tam starocie. Masz rację w 50% tzn, gra znalazła sie w rubryce bo była grana, ale jak wszyscy wiemy temat ten był-jest dla gier o wiele starszych bynajmniej granych na ps2, gcn czy xbox. Więc raczej DS nie powinien się tu znależć . Śmierdzi oj śmierdzi. Cytuj
Gość Opublikowano 23 stycznia 2011 Opublikowano 23 stycznia 2011 Ale o co sie rozchodzi. Z okazji premiery DS2 mamy DS. Nigdzie nie jest napisane w jakich ramach czasowych ma byc to zamkniete. Cytuj
stoodio 2 075 Opublikowano 24 stycznia 2011 Opublikowano 24 stycznia 2011 Właśnie kupiłem - pierwsze wrażenie jak najbardziej ok (cieszy podsumowanie 2k10) Cytuj
Sibian 154 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 Na razie jeszcze nic o numerze bo nie przeczytałem ale środkowa strona już wylatuje, chociaż numer mało co używany. Cytuj
Roger 2 081 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 (edytowane) Ale o co sie rozchodzi. Z okazji premiery DS2 mamy DS. Nigdzie nie jest napisane w jakich ramach czasowych ma byc to zamkniete. Racja. TBG można traktować nie tylko w formie rubryki opowiadającej o kulisach tworzenia zasłużonych dla branży klasyków, ale również swoistego "making of" w ogólnym tego słowa znaczeniu. Staramy się bardzo często dopasować daną grę czy serię, do aktualnych premier na rynku. Tak było na przykład z Tomb Raiderem, czy Gran Turismo. Fajnie byłoby gdyby wydawcy sypali za to kasą (najlepiej grubą), ale tak niestety nie jest . Chyba, że "alien" coś ukrywa i znów poleci w lato na Kretę Edytowane 25 stycznia 2011 przez Roger777 Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 25 stycznia 2011 Opublikowano 25 stycznia 2011 No i ten tekst TBG tam pasował. W recenzji nei było cytatów twórców. Zawsze można się czegoś dowiedzieć od kuchni. Troche zawiało wazeliną, ale akurat gram w jedynkępo raz pierwszy i tekst spodobał mi się Cytuj
ziombel 4 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 A za to ja po raz pierwszy od 2006 roku ominę numer Psx Extreme. W sumie posucha na rynku, w numerze nie ma nic czego bym nie wiedział, a recenzją numeru zajmuje się jeden gość za którym naprawdę nie przepadam . Publicystka też jakaś mało interesująca. Pismo zdążyłem przejrzeć w 10 minut w markecie. Cytuj
Słupek 2 143 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 (edytowane) Numer w połowie przeczytany: -rzeczywiście Dead Space w "Co było grane" dziwi z drugiej strony nie przeszkadza ;]. Ale zdecydowanie wolę staruchy z czasów PSX-a. -dziwi mnie i ubolewam, że drugi rok i zrezygnowaliście ze starych rankingów najlepszych gier w danym roku. O wiele lepiej było kiedy konkretny Zgred przy konkretnym gatunku podawał swój typ. A taki zbiorowy opis nie za bardzo podoba mi się. Tak wiem, że w HP podawaliście swoje typy ale to nie to samo. -SoQ argumentacją dlaczego czekamy na Duke Nukem Forever zniszczyłeś mnie a konkretnie trzecim podpunktem ;]. Przy okazji zła data premiery L.A. Noire ;p -recenzja Tron na całą stronę Edytowane 26 stycznia 2011 przez SłupekPL 1 Cytuj
SoQ_ 22 Opublikowano 26 stycznia 2011 Opublikowano 26 stycznia 2011 Numer w połowie przeczytany: Przy okazji zła data premiery L.A. Noire ;p Wcale tak daleko z tą datą nie odbiegliśmy Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 27 stycznia 2011 Opublikowano 27 stycznia 2011 Kto mi wytłumaczy dlaczego w głosowaniu na Platformówkę roku brało udział Kirby`s Epic Yarn?? Gra jeszcze nie miała premiery Cytuj
AiszA 91 Opublikowano 27 stycznia 2011 Opublikowano 27 stycznia 2011 Krosno to pipidówa jakich mało, nie udało mi się dzisiaj dorwać No, no, no... okładka to wam się udała, tylko bez tych ramek byłoby znacznie lepiej. Zawartość aż się prosi o przeczytanie, Dead Space 2, LittleBigPlanet 2, Mass Effect 2 i Silent Hill: Downpour Cytuj
SoQ_ 22 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Kto mi wytłumaczy dlaczego w głosowaniu na Platformówkę roku brało udział Kirby`s Epic Yarn?? Gra jeszcze nie miała premiery Nie miała premiery w Europie. Ukazała się już w USA i Japonii, zatem jest na rynku, a opóźnienie premiery PAL to już nie nasza wina. Recenzję mieliśmy w PE w zeszłym roku, więc i gra trafiła do podsumowania za 2010. Cytuj
OsciBosci 22 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Kto mi wytłumaczy dlaczego w głosowaniu na Platformówkę roku brało udział Kirby`s Epic Yarn?? Gra jeszcze nie miała premiery Nie miała premiery w Europie. Ukazała się już w USA i Japonii, zatem jest na rynku, a opóźnienie premiery PAL to już nie nasza wina. Recenzję mieliśmy w PE w zeszłym roku, więc i gra trafiła do podsumowania za 2010. Ok Wy mieliście, ale głosowanie dotyczyło też czytelników, a przeciętny czytelnik nie miał dostępu do tej gry przed premierą w PAL, dlatego ludzie głosowali w ciemno nie grając w tą grę. Oczywiście można założyć, że głosowali Polacy mieszkający w USA... Cytuj
Lucek 4 417 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 No juz nie przesadzajmy, ze import gry to jakis duzy wysilek Cytuj
Zwyrodnialec 1 715 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Numer w połowie przeczytany: -rzeczywiście Dead Space w "Co było grane" dziwi z drugiej strony nie przeszkadza ;]. Ale zdecydowanie wolę staruchy z czasów PSX-a. -dziwi mnie i ubolewam, że drugi rok i zrezygnowaliście ze starych rankingów najlepszych gier w danym roku. O wiele lepiej było kiedy konkretny Zgred przy konkretnym gatunku podawał swój typ. A taki zbiorowy opis nie za bardzo podoba mi się. Tak wiem, że w HP podawaliście swoje typy ale to nie to samo. -SoQ argumentacją dlaczego czekamy na Duke Nukem Forever zniszczyłeś mnie a konkretnie trzecim podpunktem ;]. Przy okazji zła data premiery L.A. Noire ;p -recenzja Tron na całą stronę Też o tym pisałem, to chyba najgorsza zmiana w PE w ostatnich latach. Cytuj
SoQ_ 22 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Kto mi wytłumaczy dlaczego w głosowaniu na Platformówkę roku brało udział Kirby`s Epic Yarn?? Gra jeszcze nie miała premiery Nie miała premiery w Europie. Ukazała się już w USA i Japonii, zatem jest na rynku, a opóźnienie premiery PAL to już nie nasza wina. Recenzję mieliśmy w PE w zeszłym roku, więc i gra trafiła do podsumowania za 2010. Ok Wy mieliście, ale głosowanie dotyczyło też czytelników, a przeciętny czytelnik nie miał dostępu do tej gry przed premierą w PAL, dlatego ludzie głosowali w ciemno nie grając w tą grę. Oczywiście można założyć, że głosowali Polacy mieszkający w USA... Hm no tak może i głosowali w ciemno, ale czy to nasza wina? Generalnie skoro gra ukazała się w 2010 roku, to nie widzę absolutnie żadnych przeciwwskazań, aby umieścić ją w głosowaniu za ten właśnie rok. I nic tu nie poradzi opóźnienie premiery PAL. To trochę tak, jakby upierać się, że Mass Effect 2 będzie tez kandydować do miany gry roku 2011, bo dopiero teraz pojawiła się wersja na PS3. Cytuj
Adkwach 6 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 Świetna publicystyka w tym numerze. Rozbo, Roger i Soq wymiatają! Cytuj
Rozbo 40 Opublikowano 28 stycznia 2011 Opublikowano 28 stycznia 2011 (edytowane) Kto mi wytłumaczy dlaczego w głosowaniu na Platformówkę roku brało udział Kirby`s Epic Yarn?? Gra jeszcze nie miała premiery Nie miała premiery w Europie. Ukazała się już w USA i Japonii, zatem jest na rynku, a opóźnienie premiery PAL to już nie nasza wina. Recenzję mieliśmy w PE w zeszłym roku, więc i gra trafiła do podsumowania za 2010. Ok Wy mieliście, ale głosowanie dotyczyło też czytelników, a przeciętny czytelnik nie miał dostępu do tej gry przed premierą w PAL, dlatego ludzie głosowali w ciemno nie grając w tą grę. Oczywiście można założyć, że głosowali Polacy mieszkający w USA... Hm no tak może i głosowali w ciemno, ale czy to nasza wina? Generalnie skoro gra ukazała się w 2010 roku, to nie widzę absolutnie żadnych przeciwwskazań, aby umieścić ją w głosowaniu za ten właśnie rok. I nic tu nie poradzi opóźnienie premiery PAL. To trochę tak, jakby upierać się, że Mass Effect 2 będzie tez kandydować do miany gry roku 2011, bo dopiero teraz pojawiła się wersja na PS3. Zgadza się. Przecież podobnie było w zeszłym roku w przypadku Demon's Souls. Świetna publicystyka w tym numerze. Rozbo, Roger i Soq wymiatają! Dzięki, dzięki. Tak naprawdę to wszystko napisałem ja sam, a chłopaków popodpisywałem, żeby nie było im przykro Edytowane 28 stycznia 2011 przez Rozbo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi