Yabollek007 314 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Jak kogos interesuje Guacamalee, to aktualnie jest na gog.com za 13.49$, dodatkowo przy zakupie dostaje sie Tales From Space Mutant Blobs Attack. Duzo lepszy deal niz na steamie gdzie za 13.99 euro mamy same Guacamalee. Zeby nie to ze i tak mam w opor gierek do ogrania to moze nawet bym sie skusil. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Errrr, ale to ma być weekly? Bo ten newsletter odsyła do strony Humble Bundle, na której jeszcze przez dwa tygodnie trwa przecież Humble Comedy Bundle. Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Opublikowano 29 sierpnia 2013 Piszą, że dzisiaj. Może ten Comedy Bundle to osobno, poza growymi... Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 No i pewnie wszyscy już dawno kupili, ale tak dla formalności. Wystartował Humble Weekly Sale: Paradox Interactive. Za minimum dolara dostajemy: Europa Universalis III Complete* War of the Roses: Kingmaker Warlock: Master of the Arcane Leviathan: Warships Dungeonland The Showdown Effect Za przebicie "all-time average", czyli sztywno ustalonej ceny (podobno średniej ze wszystkich innych bundli): Crusader Kings II Magicka No i jest jeszcze ostatni tier, The Big Kahuna, kosztuje $125 i dostajemy 48 gier Paradoxu (bez EU IV i DLC!!!) W sumie całkiem OK bundle, ale nie ma co ukrywać, że mogli trochę bardziej się popisać. Mało kto produkuje więcej DLC niż Paradox, więc to nie do końca jest tak, że robią nam jakąś wielką łaskę sprzedając te gry za "zaledwie" $6. Na Amazonie czasami bywają bundle Paradoxu, gdzie za $12,5 mamy m.in. CKII i Magickę już ze wszystkimi DLC. Na pocieszenie mogę dodać, że sporo kart już ma karty, a praktycznie cała reszta karty jeszcze dostanie. Zawsze coś. *Complete u Paradoxu znaczy mniej więcej tyle samo, co GOTY u Gearboxu, czyli nie za dużo. Wersja Complete to EU3 tylko z dwoma pierwszymi dodatkami, brakuje Heir to the Throne i Divine Wind, szczególnie ten ostatni to ogromna strata i praktycznie zupełnie inna gra jest bez niego. Cytuj
SzewczykDratewka 202 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 fajnie, że karty mają karty :] a tak na serio słaby ten pack. Aż jedna interesująca gra i to dopiero w paczce za 125$ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Karty mają karty, no ja byłbym w niebie xD. Oczywiście chodzi o "sporo gier ma już karty". Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Ja kupiłem tylko dla The Showdown Effect. Reszta mnie nie obchodzi. Magicke mam i mam też z nią problemy (gra się przycina bez powodu). Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Całą noc próbowałem rozkminić EU3. Ale nie potrafię. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 To jest gra na wiele dni rozkminiania. Polecam lekturę for paradoksu, jakieś inne polskie fora, filmiki na YT, coś takiego. Nie bez powodu to się nazywa "grand stategy" ;]. Cytuj
jandersun 4 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 (edytowane) Niedawno wydana czwóreczka jest dużo łatwiejsza do ogarnięcia. A jedna noc w EU3 nie wystarczy, tak z 10h mi zajęło żeby w ogóle zacząć ogarniać, a po 150h jeszcze nie wszystko łapię. Edytowane 30 sierpnia 2013 przez jandersun Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Z czwóreczką jest ten problem, że to gra Paradoxu, a więc są miliardy DLC. Właściwie to już miałem kupować w pre-orderze (CKII i konwerter save'ów kusiły), ale sobie odpuściłem. Za dwa lata będzie pięć dodatków, dwadzieścia mniejszych DLC i ze trzy różne edycje GOTY, Complete, Gold itd. Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 No to najwyżej posiedzę dłużej. I zacznę może jakąś nacją, która ma mniejszy poziom trudności od państw azjatyckich. Cytuj
jandersun 4 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 (edytowane) Obecne DLC są prawie wyłącznie kosmetyczne, a'la zbroja dla konia czy dodatkowa muzyka (konwerter mnie akurat w ogóle nie interesował). Można je kupić, ale nie jest to niezbędne. W trójkę zacząłem grać dopiero po ukazaniu się Divine Wind, ale tutaj gram od początku i już czekam na pierwsze dodatki. Jestem ciekawy jak gra będzie się rozwijała i nie żałuję wydania na nią już teraz trochę kasy i tego że wydam drugie tyle, bo spędzę czy niej setki godzin. Jedyny minus grania od premiery to bugi i kiepska optymalizacja. Premierowa wersja już była 1.1, bo naprawiała rzeczy z dema (które polecam obczaić). jakbu - polecam zacząć od Portugalii, sojusz z Kastylią i masz spokój od problemów Europy i możesz się spokojnie rozwijać i kolonizować. Edytowane 30 sierpnia 2013 przez jandersun Cytuj
Gość mate5 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 (edytowane) No to najwyżej posiedzę dłużej. I zacznę może jakąś nacją, która ma mniejszy poziom trudności od państw azjatyckich. Najlepsze państwo do nauki gry to Portugalia, jest relatywnie bogate i jeżeli się sam o to nie postarasz to przez pierwsze 100 lat nikt cię nie zaatakuje. Buduj warsztaty i konstable (produkcja) żeby zwiększyć przychody i rozwijaj flotę. e: Teraz zauważyłem, że jandersun zaproponował to samo państwo. Edytowane 30 sierpnia 2013 przez mate5 Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Jak kogoś interesują gierki z Greenlight / Desury to: http://www.indieroyale.com/ Block Story ASA: A Space Adventure "Beware Planet Earth!" Diadra Empty Bollywood Wannabe Undead Legions + bonus (?) Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Czy Magicka i Crusader Kings 2 z bundla mają komplet DLC, czy są to tylko podstawki? Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 CKII jest gołe, Magicka ma aż jedno DLC o nazwie Caverns. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 30 sierpnia 2013 Opublikowano 30 sierpnia 2013 No to sobie odpuszczam BTA w takim razie. Dzięki za info. Cytuj
jakbu 168 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Warlock to zaj.ebista strategia. Coś jak Hirołsy trójeczka. Polecam. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Opublikowano 31 sierpnia 2013 Jak kto zainteresowany, to na Amazon trwa late summer sale. Raz jeszcze dużo gier z kluczami Steam w dolarach, w tym Dark Souls za 7,5$. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 (edytowane) Fall of Cybertron (Steam) za niecałe 8 funtów z kodem zniżkowym GFDSEP20UK - http://digital.gamefly.co.uk/?adtrackingid=cmju510#!/download-transformers-fall-of-cybertron/5004341 Buy it nao! Naprawdę, warto. Szkoda, że DLC nie przecenili. Amazon zresztą też nie... Edytowane 2 września 2013 przez Suavek 1 Cytuj
Kazuun 221 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 (edytowane) Hmmm..... niecałe 50 zł w takim razie... ten GameFly to coś dobrego/znanego? W życiu tam nic nie kupowałem i nigdy o tym nie słyszałem. Jakaś opinia? Nie widze tez czy Steam czy DRM free czy coś innego. Edytowane 2 września 2013 przez Kazuun Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 This title installs and requires the Steam Client to play. Cytuj
Suavek 4 696 Opublikowano 2 września 2013 Opublikowano 2 września 2013 Znane i sprawdzone. Jeden mankament, to że nie ma możliwości usunięcia danych karty płatniczej - tylko edycja danych. W razie czego FoC jest za 20$ na amerykańskim Amazon. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi