krzysiek923 1 675 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Opublikowano 2 sierpnia 2022 Największa lipa z premierami dotyczy aktualizacji, które natychmiastowo lądują na Steam, a przygotowywanie ich przez ekipę GOG trwa dłużej. Cytuj
Kaczi 828 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 na Gogu Wiesiek 3 za darmo jeśli zapiszesz się do newslettera 1 1 Cytuj
Kaczi 828 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Przepraszam wprowadziłem w błąd to jest pierwszy Wiedźmin 2 Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 7 sierpnia 2022 Opublikowano 7 sierpnia 2022 I tak już chyba każdy ma na gogu/Steam wszystkie wieski. Cytuj
Butt 3 433 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 12 godzin temu, grzybiarz napisał: I tak już chyba każdy ma na gogu/Steam wszystkie wieski. Dwie pierwsze mam na gogu, a trójkę w epicu. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Po prostu tak stare gry to może by robiły wrażenie w czasach piracenia i płyt z gazet, a dzisiaj to jest tego przesyt… gry darmowe od epic tylko dodaję do biblioteki, czasem coś odpalę. Póki co na epicu nie wydałem ani złotówki. Cytuj
Butt 3 433 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Też rzadko tam kupuję, ale czasami mają różne promocje. Trzeciego Wieśka kupiłem chyba za 3 dychy. Jakieś Metro i Heavy Rain też kupiłem kiedyś, obie z użyciem kuponów 40zł. Ale nawet jeszcze nie ograłem HR, bo z 10 lat temu ktoś zaspoilerował na forumku kto jest zabójcą i do dzisiaj pamiętam. Czekam aż zapomnę. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Opublikowano 8 sierpnia 2022 Nie zapomnisz, ale powiem Ci ze grę ukończyłem dwa razy. Wtedy w czasach ps3 i potem na ps4 i mimo ze wiem-kto i klockowatego sterowania niczym ludzik w gta2, to gra jest po prostu mocna. A przy okazji polecę Beyond dwie dusze. Tutaj jak ogrywalem na ps4 to cały czas bylem w szoku ze takie dobro wyszło na ps3. No ale to już była końcówka, mało który maniak wtedy siedział na ps3 i gra przeszła bez echa. No i kurde następna gra quantic, ograna w plusie, ale kusi być kupić i to na pc (jest na epic nawet). Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 10 sierpnia 2022 Opublikowano 10 sierpnia 2022 Humble Bundle z Resident Evil - https://www.humblebundle.com/games/resident-evil-decades-horror Za 1€ jest pierwszy RE i RE Revelations. Za to ostatni kosztuje aż 30€, ale jak ktoś tych gier nie ma, to bardzo dobra cena. Właściwie to tam są wszystkie RE od 0 do 7. Sam nie biorę, bo tylko RE2 i RE7 by mnie interesowało, ale ogólnie dobra paczka. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Fajnie jakby GOG zaczął sprzedawać też premiery, nawet z zabezpieczeniami, potrzebują tego, żeby rozwinąć skrzydła. Przecież nic nie stoi na przeszkodzie, żeby równocześnie sprzedawać gry DRM-free i konkurować z innymi platformami. A gdyby w przyszłości na ich platformie pojawił się tytuł bez zabezpieczeń, który wcześniej był sprzedawany z tymi zabezpieczeniami, to tym którzy wcześniej grę zakupili mogliby oferować bezpłatną aktualizację. Ale pewnie i tak nie przejdzie, bo było już przerabiane z Hitmanem ostatnio. Chciałbym się mylić, ale moim zdaniem w obecnej formie to w końcu padnie i nie będzie wystarczająco rentowne. Cytuj
Czoperrr 5 159 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 GoG powinien w morde dostać za brak Galaxy pod Linuxa. Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Gdyby gog oferował premiery z drm to te gry nigdy by się nie ukazały bez tych zabezpieczeń. Kto by robił taką wersję i po co. Teraz jak chcą wydać coś na gogu muszą przygotować odpowiednią wersję gry. Uczciwe podejście. GoG jak chce się szybciej rozwijać musi mieć jakieś eksy. Wydanie Wiedźmina 4 albo kolejnej części CP tylko na gogu bez dystrybucji na steam czy epic na pewno by pomogło. Valve ani Epic nie wydają swoich gier na konkurencyjnych platformach sprzedażowych. Oczywiście cały czas mówię o rynku PC. Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 17 minut temu, Ukukuki napisał: GoG jak chce się szybciej rozwijać musi mieć jakieś eksy. Wydanie Wiedźmina 4 (..) Tia, chociaż czasowy ex. Mnie to dziwi ze mają takie klasyki i bazę stałe powiększają a mimo to lecą w dół. Ludzie chyba nie chcą grać w starocia, tylko w kolejny, nowy open world z craftingiem i expieniem. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 1 godzinę temu, Ukukuki napisał: Gdyby gog oferował premiery z drm to te gry nigdy by się nie ukazały bez tych zabezpieczeń. Kto by robił taką wersję i po co. No ale wyobraź sobie, że GOG ma opcję typu: "kupujesz z zabezpieczeniami, ale możliwe, że w przyszłości zostaną zdjęte i masz gierkę offline w pakiecie" vs Steam z grami zawsze DRM i bez widoków na DRM-free. Nawet gdyby miała to być tylko część gier, tj. obecny katalog GOG. No ja bym się poważnie zastanowił. Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Tak jak mówiłem nikt by o to się nie martwił po sprzedaniu gierki. To już lepiej twarda regułka dwa lata po premierze znika DRM. Cytuj
Shankor 1 624 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 (edytowane) Na GOG wpadł niedawno Dink Smallwood HD za darmo. Oni wiedzą, co robią i co ich odróżnia od konkurencji. Edytowane 25 sierpnia 2022 przez Shankor Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 24 sierpnia 2022 Opublikowano 24 sierpnia 2022 (edytowane) 3 godziny temu, Ukukuki napisał: Tak jak mówiłem nikt by o to się nie martwił po sprzedaniu gierki. To już lepiej twarda regułka dwa lata po premierze znika DRM. Przecież teraz też się "martwią" o wypracowywanie oferty sklepu, a jednak sprzedają te gry bez zabezpieczeń, jednocześnie tracąc na niesprzedawaniu tych z zabezpieczeniami. Z ich perspektywy w zasadzie niewiele się zmienia, kwestia odbioru ze strony klientów GOG. Tak jak wspomniałem, niedawno podchody ze strony GOG już były i pewnie w tę stronę by to zmierzało, ale nie zostało dobrze przyjęte. O, widzę, że dodali Mafię: Definitive Edition, obecnie w przecenie za 60 zł Wszystkie 3 części Mafia Trilogy z osiągnięciami GOG, gdyby to kogoś interesowało. Edytowane 24 sierpnia 2022 przez krzysiek923 Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 2 września 2022 Opublikowano 2 września 2022 EA app jest już dostępna w normalnej (stabilnej) wersji. Wszystkie gry, włącznie z tymi dodanymi poprzez cd-key są już widoczne. Instalacja EA app usuwa i zastępuje klienta Origin. Cytuj
Suavek 4 727 Opublikowano 7 września 2022 Opublikowano 7 września 2022 Całkiem niezły Hambyl Bandyl, przy założeniu, że ktoś tych gier nie posiada -https://www.humblebundle.com/games/2k-megahits Za 16€ m.in. Borderlands 3 Super Deluxe Wszystkie XCOMy z DLC Wszystkie Bioshocki Civ 6 Mafia Definitive Ed. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 28 września 2022 Opublikowano 28 września 2022 Jaki burdel robi to EA. Instalujesz EA app, tą ich nową aplikację, a ona automatycznie podczas instalacji odinstalowuje ci z PC apkę Origin, zastępując ją. Następnie instalujesz grę ze Steam wymagającą do działania klienta EA i automatycznie istaluje ci się Origin obok EA app. Cytuj
Figuś 21 179 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 Ta, od pół godziny czekam na możliwość zagrania w Medal of Honor, bo apka po instalacji cały czas weryfikuje XD Cytuj
grzybiarz 10 301 Opublikowano 29 września 2022 Opublikowano 29 września 2022 To używające dalej Origina. On działa dalej Cytuj
Bigby 4 742 Opublikowano 27 października 2022 Opublikowano 27 października 2022 Na Voidu w tej chwili promka -30% na wszystkie gry (nawet preordery) z kodem BUY30. Takie Hogwarts Legacy do wyrwania poniżej 200 zł. Albo Spider-Man Miles Morales za nieco ponad 160 zł. Cytuj
krzysiek923 1 675 Opublikowano 3 stycznia 2023 Opublikowano 3 stycznia 2023 (edytowane) Cytat Możemy wycofywać albo zmieniać Usługi oraz wszelkie powiązane usługi bądź treści, albo ograniczać dostęp (w tym poprzez anulowanie, usunięcie, zmianę albo zawieszenie konta Użytkownika) wszystkich albo określonych użytkowników (w tym Użytkownika) bez powiadomienia i bez ponoszenia jakiejkolwiek odpowiedzialności wobec Użytkownika, wedle własnego uzasadnionego uznania. Z ciekawości czytam sobie regulamin Epic. Dziwnie to brzmi. Jest też zapis o działaniach w przypadku nieużywania konta dłużej niż rok. Niby jak ktoś korzysta to korzysta, ale nie podoba mi się taka smycz. Edytowane 3 stycznia 2023 przez krzysiek923 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi