Skocz do zawartości

Inne serwisy dystrybucji cyfrowej (GOG, GMG, Origin i inne)

Mq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakby ktoś kupował HB Sega Strategy i miał zbędny kodzik na dodatki do Shoguna 2 to z wielką chęcią przygarnę. jak coś to > pw. :cool::lapka:

Opublikowano

Właśnie dlatego pisałem wyżej, że wszystkie gry z poszczególnych progów są w jednym kodzie Steam. Nikt nikomu nic nie odda, jeśli już posiada dany tytuł.

Opublikowano

Gram sobie w Far Cry Primal, a jak wiecie jest to na (znienawidzonym) Uplay. Moim zdaniem niesłusznie, ludzie tylko zachwalają Steama, a jak coś jest w innym programie - "to nie biere, tylkoe steam". Pamiętam, Child of Light za 10 zeta na uplay, a na steam 4x drożej. Dlaczego mam przepłacać, by Gabenowi hajs się zgadzał?

Jak dla mnie, gram w grę, a nie program, a i tak będąc graczem-pececiarzem mam i steama i uplaya i origina. W Uplayu, od lubianego tutaj UBISOFTU, mamy zaje.biste trofea - dostajemy punkty, a te wymieniamy na tapety, muzę, czy jakieś itemki w grze. Czyż to nie jest zarypista nagroda? A nie acziwment wpadnie i nic poza tym. No chyba, że ktoś robi sobie z tego e-penisa.

Opublikowano

Właśnie dlatego pisałem wyżej, że wszystkie gry z poszczególnych progów są w jednym kodzie Steam. Nikt nikomu nic nie odda, jeśli już posiada dany tytuł.

Ok, dobra, nie zatrybiłem twojej wypowiedzi dobrze. :)

Gram sobie w Far Cry Primal, a jak wiecie jest to na (znienawidzonym) Uplay. Moim zdaniem niesłusznie, ludzie tylko zachwalają Steama, a jak coś jest w innym programie - "to nie biere, tylkoe steam". Pamiętam, Child of Light za 10 zeta na uplay, a na steam 4x drożej. Dlaczego mam przepłacać, by Gabenowi hajs się zgadzał?

Jak dla mnie, gram w grę, a nie program, a i tak będąc graczem-pececiarzem mam i steama i uplaya i origina. W Uplayu, od lubianego tutaj UBISOFTU, mamy zaje.biste trofea - dostajemy punkty, a te wymieniamy na tapety, muzę, czy jakieś itemki w grze. Czyż to nie jest zarypista nagroda? A nie acziwment wpadnie i nic poza tym. No chyba, że ktoś robi sobie z tego e-penisa.

Coś w tym jest.

Opublikowano

Mnie też. Dużo osób jednak nie lubi mieć kilku klientów, z różnymi aktualizacjami i zasadami. Wygodniej mieć wszystko w jednym miejscu, a że Steam ma największą bibliotekę gier (no i "wszyscy mają Steama") to jest królem, i żadne darmowe gierki od Origina czy trofea na Uplayu tego nie zmienią.

Jak dla mnie tylko GOG ma szanse konkurować, ale ich klient jeszcze w becie.

Opublikowano (edytowane)

Za GOG Galaxy to powinni biczować programistów. Ile razy wychodził patch do W3 to serwery leżały a klient głupiał. Chęci i założenia dobre, wykonanie fatalne.

Edytowane przez Shankor
Opublikowano

Jaki lol. Mam konto na Originie i kilka gier na nim ale od jakiegoś czasu nie korzystałem. Dziś się loguję, patrzę, a tam iluś dodanych znajomych cholera wie skąd i odblokowana połowa osiągnięć w Battlefield 4, którego nawet nie odpalałem. Jak się okazało, jakiś typ z Białorusi wlazł mi na konto, a hasło miałem tam od zawsze słabe, i grał sobie w najlepsze w BFa po sieci cały miesiąc. Nawet dodatki jakieś kupił, szkoda tylko, że nie płatne. Włączyłem weryfikację logowania na nowych urządzeniach i mam nauczkę na przyszłość, na szczęście nie zmienił mi hasła bo pewnie miałbym trochę problemów z odzyskaniem dostępu do konta.

Opublikowano

Z ważniejszymi kontami trzeba jednak się pilnować, Origina olewałem bo prawie nic tam nie mam. A tymczasem koleś właśnie próbuje mi zmienić hasło do niego ale już za późno, hehe.

Opublikowano

A te różne ochrony kont za smsa jak np. na steamie, to operator może sobie za to policzyć czy coś, że dostaje smsy albo jakieś inne nieprzyjemności? Czy to jest free i w nie ma co się martwić, tylko od razu zakładać takie hasła.

Opublikowano

mi sie zwyczajnie nie chce kolekcji gier rozrzucac na rozne platformy i instalowac kilku programow, stem i battle net wystarcza.  Chociaz akurat te bonusy za acziki w uplay sa spoko

Opublikowano

Ja na pc zbieram tylko gigabajty gier (czytaj "cyfrowa dystrybucja"). Gry pudełkowe porozdawałem i tak np. taka kolekcja GTA 3, nie dość że na płycie jest po polsku, to jeszcze różni się między edycją steamową (wycięli chyba nawet headshoty i tryskające juchy). Dodatkowo w kolekcji było GTA 2, którego na steamie nie można kupić. No, ale już przywykłem do tego - nie będę zbierał płyt z gierkami na pc i już:)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Brothers, Chivalry, Vran, Tropico 5. Do tego Homeworld remastered gdzie jego cena nigdy nie spadala ponizej 44zł i w cenie HR mamy kilka swietnych gier gratis. Lub za lekko ponad 20zł 4 dobre gierki. Wiec imho bundle bardzo mocny ;)

Opublikowano

Jak ktos sie czai na soulsy 3 to na stronie bandai mozna kupic za 50ojro, pod warunkiem posiadania jakiejs poprzedniej czesci na stemie. Dodatkowo dostajemy soundtracka

U gabena 60e sobie zycza wiec zawsze dyszka w kiermanie zostaje.

Opublikowano

O prosz. To cdkeys nie jest czyms podobie g2a albo kinguina? W sumie juz swoje zamowilem glownie dlatego zeby preload juz zrobic na stimie a nie czekac do jutra na premiere i jeszcze ewentualna obsuwe sprzedawcy ze za nalo kodow dostal czy cus.

Opublikowano (edytowane)

Tego nie wiem, swoją drogą strasznie się cenią z tymi soulsami

e: kupiłem u nich, był lekki stres bo chwilę po zakupie strona padła i nie mogłem na nią wejść, ale już mam kod i gra się pobiera :obama:

Edytowane przez teddy
Opublikowano (edytowane)

Kurde za samą GoT dałem 54 zł na psn a tu tyle dobroci za tak mało. Wziąłem średni próg bo ze wszystkich gier mam tylko TWD s01 z dodatkiem a s02 było w plusie.

Teraz jak pomyślę, że takie combo od TT na psn kosztowało koło 150 zł to aż śmiać się chce.

Edytowane przez kes