Skocz do zawartości

Fifa 12

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

http://www.ps3site.p...ie-patcha/87540

CZYTALIŚCIE TO??Mam nadzieje, że wszystko będzie git po tym patchu

(...)

Hahahaha jeśli ten patch miałby naprawić wszystkie niedoróbki, na które gracze narzekają, to łatka ważyłaby kilka GB... :D Ale dobrze, niech się chłopaki starają :) Nie tak jak przy "jedenastce", gdzie patche wychodziły O WIELE za późno.

Edytowane przez Figlarz
Opublikowano (edytowane)

Pytanka o Ultimate Team:

1. Wylicytowałem herb i stroje Ajaxu, ale nigdzie nie widzę opcji żeby sobie to gdzieś ustawic. Da się w ogóle to zrobic?

2. Można jakoś wyszukac konkretnego zawodnika? Szukam na przykład Lukakiego z Ajaxu i za uja nie mogę go znaleźc pomiędzy tymi wszystkimi licytacjami.

3. Mam brązową kartę do przedłużenia konkraktu, która może przedłużyc brązowemu grajkowi konkrakt o 12 meczów, srebrnemu 6, złotemu 3. Rozumiem, że jeśli będę miał srebrną kartę to będzie podobnie z tym, że o najwięcej przedłuży srebrnemu, tak?

4. Gdzie są licytacje kart od konkraktów?

EDIT: dobra, na dwa ostatnie pytania już znam odpowiedź.

EDIT2: widzę, że w złym temacie napisałem, sorry, jak się komuś chce to może przenieśc.

Edytowane przez Yakubu
Opublikowano

1. Jak dodałeś do klubu do w menu głównym UT wejdź chyba klub i znajdź loga i zmień aktywność chyba że jest prostsza metoda

2. Jedynie musisz znaleść po informacjach czyli jego państwo klub i pozycja

Nie pamiętam dokładnie bo nie mam gry przed sobą

Opublikowano

moim zdaniem trzeba zmienić kilka rzeczy:

1. Ogarnąć stroje w trybie ligi online

2. Sytuacje sam na sam w w lidze online bo jak nie grasz na full manualu to sie strzela przeważnie w słupek lub w bramkarza w. W i nnych trybach np. karierze te sytuacje sie po prostu łatwiej i precyzyjniej wykorzystuje.

3. Ultimate team

4. Gre bramkarzy bo czasami piłka toczy się do bramkarza a ten wybija przed siebie albo paruje ją na rzut rożny

5. Szpakowskiego i Szaranowicza bo gadają czasami takie farmazony. że aż uszy szczypią

6. O czy jeszcze zapomniałem? :)

7. JIHAD LEGIA :)

jesli masz na mysli dodanie ekstraklasy na licencji to podobno jest to decyzja nieodwołalna i nie bedzie :/ :/ :/

Opublikowano

2. Sytuacje sam na sam w w lidze online bo jak nie grasz na full manualu to sie strzela przeważnie w słupek lub w bramkarza w. W i nnych trybach np. karierze te sytuacje sie po prostu łatwiej i precyzyjniej wykorzystuje.

3. Ultimate team

4. Gre bramkarzy bo czasami piłka toczy się do bramkarza a ten wybija przed siebie albo paruje ją na rzut rożny

5. Szpakowskiego i Szaranowicza bo gadają czasami takie farmazony. że aż uszy szczypią

jesli masz na mysli dodanie ekstraklasy na licencji to podobno jest to decyzja nieodwołalna i nie bedzie :confused: :confused: :confused:

w to to nie wierze

Opublikowano

2. Można jakoś wyszukac konkretnego zawodnika? Szukam na przykład Lukakiego z Ajaxu i za uja nie mogę go znaleźc pomiędzy tymi wszystkimi licytacjami.

Masz na myśli Lukaku? Jeżeli tak to dotychczas grał w RSC Anderlecht, a od niedawna jest już w Chelsea.

Opublikowano (edytowane)

3. Ultimate team

jesli masz na mysli dodanie ekstraklasy na licencji to podobno jest to decyzja nieodwołalna i nie bedzie :confused: :confused: :confused:

w to to nie wierze

no panowie z EA sie wypowiedzieli, też ubolewam

a panowie z Ekstraklasy to chu.je jakich mało. Osiwadczenie było takie: "ea zaproponowało kwote, która niznacząco podnosiła budzety klubów"

to ja sie pytam wtf??? zamiast sie durnie cieszyc z raklamy, z darmowej reklamy w europie, ze np taki Orson bedzie grał setki meczów Wisłą Kraków- ze tacy anglicy, francuzi itd dowiedza sie , ze jest taki klub itd - to nie, tym durniom mało było kasy

zapomnieli, ze Ekstraklasa to nie Premierleague czy nawet Bundesligga i ze nikt oprócz kilkdziesieciu Polaków nikt tego nie chce i nikt za to wiele nie zapłaci.

Edytowane przez Orson
  • Plusik 1
Opublikowano

Masz na myśli Lukaku? Jeżeli tak to dotychczas grał w RSC Anderlecht, a od niedawna jest już w Chelsea.

Literka mi się pomyliła, chodziło mi o Jody Lukoki. Przyspieszenie 93, szybkośc biegu 92. Jak go wpuściłem w karierze to niezłe zdziwko mnie strzeliło jak ten chłopak urywa się obrońcom. Od tamtej pory gra prawie w każdym meczu.

Opublikowano

W każdej grze piłkarskiej grałem w tryb kariery czy inne cuda. W tej grze też gram, ale jeszcze w żadnej piłce nie zdarzyło mi się żeby konsola wyprawiała takie chore akcje jak jest w 12. Tutaj z założenia jak masz przegrać to przegrasz, zwody, bramki, podania - konsola robi takie rzeczy, że c.h.u.j mnie strzela.

Generalnie online i reszta to wielki plus i miód. Najlepsza piłka według mnie.

Też zawsze grałem w tryb kariery w Fifie, i już wielokrotnie konsola była przegięta i wyprawiała cuda. W 12 zacząłem raz i szybko się zniechęciłem, po paru meczach nie z tej ziemi. Ale jest sposób który pomoże pomóc jesli chodzi o grę offline - chodzi o ustawienia dokładności, umiejętności, nie wiem jak to się nazywa po pl, gram po ang ale zapomniałem tamtej nazwy :P W każdym razie można osłabić/poprawić zarówno ustawienia swoje jaki i cpu, szybkość podań po ziemi, strzałów, można ustawić czy komp będzie krył bardzo krótko czy da nam troche luzu. Myślę że fajnie że w końcu dodali coś takiego, jest to jakaś broń przed przegiętymi umiejętnościami SI. A przynajmniej mam taką nadzieję, bo dłużej z offline się nie bawiłem.

Ale np ustawiłem sobie siłe strzałów i podań z 50 na 75 a kompowi troche osłabiłem i faktycznie było czuć różnicę, aż za bardzo. Myślę że optymalnie będzie ok. 60. Zamierzam jeszcze poeksperymentować żeby też nie zrobić z SI jakiejś skrajnej kaleki która nawet 1 strzału nie odda na moją bramkę.

Ale myślę że na oszustwo jakie odwala konsola, małe zmiany w dokładności ich podań czy strzałów nie są ze strony graczy jakimś wielkim nadużyciem.

Tak więc polecam obczaić te ustawienia, zwłaszcza tym którzy narzekają na słabe strzały.

Opublikowano
ra' timestamp='1317987047' post='2482101']

Co prawda to prawda banda idiotow. Teraz nie ma klubow w fifie 12, nie ma reklamy i przy okazji nie ma tez nawet nieznacznej jak to ujeli podwyzki w klubowych budzetach :).

Typowo polskie myslenie, powiemy ze za malo to wroca i dadza wiecej/przyjda inni, tylko ze tu nie przyszli ;) Widać, że mieli gotowe wszystko już prawie łącznie ze zdjęciami tylko czekali na oficjalnie pozwolenie, a tak mamy podróbkę ;)

Ustawienia o których pisze Marcin ( Chester ) rzeczywiście pozwalają wyrównać szansę w starciu z konsolą, bo ta na 2 najwyższych poziomach nawet Podbeskidziem wyprawia cuda, w grach z serii NBA zawsze sie takie suwaczki sprawdzaly, tutaj tez przy delikatnych tweakach na poziomie 5-10 pkt mozna sobie gre uprzyjemnic.

Opublikowano

no dzisiaj serwery padały jak muchy, na szczęscie zaliczyło mi wygraną i dwie sekundy serwery kaput. To jest u EA najbardziej wkur.wiające- chcą e-passy a usługi online mają takie sobie.

Opublikowano

7 ligę zacząłem katastrofalnie grając Realem,pierwsze 4 kolejki i 1 pkt. Miałem już tego dość i mówię,a zagram sobie L.Warszawa :D i ku memu zdziwieniu następne kolejki przyniosły 3 zwycięstwa! Różnorodny dobór drużyn (Duisburg,Elche,Lech,Wisła,a w pucharach wpadłem na Heerenveen),a nie tylko ograniczenie do 4 ekip. W tych słabszych drużynach nie zauważyłem takiej przewagi ataku nad obroną (defensywą Legi grało mi się tak samo jak Realu,ale za przeciwników nie miałem Ronaldo,czy Messiego....) i te pare meczy wyglądało o niebo lepiej niż ciągłe potyczki gigantów!

Opublikowano

A ja wlasnie czesze puchar, jestem w 7lidze i w pucharach chyba graja tez chlopaki z wyzszych lig, bo jada mnie az milo. Nigdy nie doszedlem dalej niz do cwiercfinalu. Podejrzewam, ze to zawodnicy 6 ligi tak pogrywaja. Roznica poziomow ogromna. Myslalem, ze wymiatam, a okazalo sie jak cienkim bolkiem jestem ;). Zauwazylem tez pewna prawidlowosc. Sa zawodnicy, ktorzy strzelaja mase bramek po kornerach. Takze grajac z tymi lepszymi graczami pada sporo bramek po obcierkach, jakichs bilardach, przypadkowych odbiciach. Mniej akcji, bo wszyscy lepiej bronia, a wiecej randomu, losowosci. No i ci nieszczesni obroncy przy dalekich wrzutkach na napastnikow. Im dluzej w to gram, tym bardziej sie zastanawiam nad tym ıe i jego sensownoscia. I czemu gracze w ogole sie nie mecza?! Mozna zapierdzielac kolesiem caly mecz i nie trzeba go zmieniac. Pelne 90 min. Na cholere zmiany niech sobie biega na maxa.

Opublikowano
I czemu gracze w ogole sie nie mecza?! Mozna zapierdzielac kolesiem caly mecz i nie trzeba go zmieniac. Pelne 90 min. Na cholere zmiany niech sobie biega na maxa

Hmm pokazywane były filmy, że przy kończącej się ogólnej staminie gracze zauważalnie zwalniają, a nawet mogą doznać kontuzji czy się zasapać. Nie wiem jak w online, ale w offline gracze ze staminą poniżej 60 ( a jest takich sporo w polskiej lidze :D ) pod koniec meczu mocno umierają, taki Dzalamidze chociażby ze Staminą 35 już w przerwie ma jakieś 40% ;)

Opublikowano

W online wrzucasz na 8-9 metr w okolicach bramki... tj nie na dalszy i nie na bliższy tylko tak, żeby spadła na głowe gościa który stoi naprzeciw bramki na 8-9m i tak najczęściej padają gole. Bramkarz wtedy nie wychodzi. Ja też mało strzelam, ale przeciwnicy zwykle w ten sposób kończą akcje z kk.

A swoja droga mogłby sie ktos wypowiedzieć nt staminy? Bo ja w online nigdy nie miałem sytuacji, zeby ktos mi zdechł na boisku. Może to po prostu jest tak, że spada i krócej może szybko biec i tyle. Czyli wtedy łatwiej obrońcy dogonić napastnika.