Opublikowano 21 października 201113 l Orson godnie zastępujesz Makgajwera ja już się na manuala nie dam namówić, jak dla mnie gra nie jest robiona pod manu, jeśli dałbym wszystko włacznie z podaniami na manual i grał na normal speed to okienko na zrobienie czegokolwiek będzie zawsze za małe (boisko małe, tempo akcji szybkie, nie ma czasu na walczenie ze sterowaniem) ; no i nie traktuję fify jako sima, dla mnie to nadal jest zręcznościówka, gdzie szybkie palce często stanowią o odebraniu piłki, zrobieniu dobrej akcji itd, jasne Rutter ex gościu od FMa próbuje jak może zeby gra miała symulacyjny sznyt ale z tym to jeszcze poczekamy jeszcze kilka edycji, na razie obrona jest na poziomie, kolizje też doceniam za każdym razem kiedy wracam z grania w PESa brakuje jeszcze troche głębi, rzeczy dzięki którym mecze mogłyby wyglądać różnorodnie (taktyki są nietknięte od kilku lat, mamy trigger run który robi za całe AI) , strzały/gk do wymiany (nie może być tak że strzelam tylko po to bo wiem że będę miał z tego rzut rożny, to jakaś kpina a tak to działa w fifce - wiem co będę miał z akcji zanim ja skończę), AI musi być ruszone bo Huddersfield potrafi grać tiki take jak Barca, a chyba nie tak to powinno wyglądać? tak do FIFY15 powinni się z tym wyrobić :] Edytowane 21 października 201113 l przez black mamba
Opublikowano 21 października 201113 l Kurcze sprawiedliwość fify jest wprost wyśmienita. Klepie akcje Bayernem, gość nie istnieje. Strzały? Poprzeczka, słupek, cudowny bramkarz, odbicia od zawodników, a on wypuszcza dwie długie piły ze swojego pola karnego na krystynkę, pierwszy lepszy trik i już ma brameczke.... No ja pierdo....
Opublikowano 21 października 201113 l Pięknie, zaczęło się okienko pucharowe, a ja w 1/8 lecę z kolesiem, który nie jest rewelacyjny i którego cisnę całe spotkanie. Dostaję bramkę w 93 minucie, bo moi obrońcy na siebie wpadli i się przewrócili, zostawiając napastnikowi wolne pole. Dodatkowo graliśmy w śniegu, co potęgowało wrażenie ociężałości zawodników, a na manualu to jest katastrofa, bo wszystko trzeba samemu David DeGea oczywiście 9,80 nota No ale ch.uj za tydzień spróbuję wygrać wszystko W 3 lidze po 3 meczach 7 punktów, nie ma źle. Będzie awans jeśli czegoś nie spier.dolę. Orson możemy ćwiczyć wspólnie, bo ostatnio brak mi świeżości z przodu i gram słabo
Opublikowano 21 października 201113 l Przynajmniej nie wyrzucasz pilki bramkarzem po ziemi wprost pod nogi przeciwnika, jak ja. Wrukwia mnie fakt, ze (pipi)aki graja na Ronaldo i zapieprzaja nim przez pol boiska, a moi argentynscy obroncy moga sobie najwyzej ogladac jego plecki. Ponawiam tez pytanie, jak sprawdzacie, na którym miejscu w rankingach jest wasz oponent? Ps. Raczej nie awansuje szybko z 5 ligi... predzej z niej spadne, bo przegralem dwa kolejne mecze i mam 6 punktow w siedmiu meczach. Zgodnie z zapowiedziami poprzednikow po dwoch przegranych dostaje sie boosta, wiec czekam na niego z niecierpliwoscia .
Opublikowano 21 października 201113 l Dostaję bramkę w 93 minucie, bo moi obrońcy na siebie wpadli i się przewrócili, zostawiając napastnikowi wolne pole. Te 2 rzeczy,czyli gol w grubo doliczonym czasie i wywrotki obrońców mnie ostatnio najbardziej wkurzają.
Opublikowano 21 października 201113 l Ja ostatnio tak się wcurviłem że skasowałem save po 3 sezonach kariery City heh . Mimo zakupienia zawodników (Neymar-Aguero w ataku) i zaledwie poziomu pro powyżej 4 miejsca nie udało mi się ligi ukończyć . W sieci troszkę lepiej ale te rzeczy o których piszecie (boost jednej ze stron i karne z d.. po wywrotkach) naprawdę denerwują , znaczy wydaje mi się że to momentum było kiedyś w fifie już ale nie w takim stopniu i to jak czytam u góry że po dwóch przegranych z rzędu też jest jakiś boost heh no ładnie.
Opublikowano 21 października 201113 l Z tym boostem po dwóch przegranych to na jaja ktoś rzucił, nie bierz tego na poważnie. Fakt jest taki, że jak mecz ma się spier.dolić, to się spier.doli, choćby w 95 minucie. Konsola zawsze wie jak urozmaicić rozgrywkę.
Opublikowano 22 października 201113 l Wkur.wiają mnie te karne z dupy co 2 wejscie w polu karnym to lipa :confused: Edytowane 22 października 201113 l przez Codename
Opublikowano 22 października 201113 l A ja miałem wczoraj miałem akcję, wszystko się układało do czasu kiedy sędzia podyktował w ciągu 8 min w 80 min dwa rzuty karne . Najśmieszniejsze było to że grałem Realem Madryt "rozumiecie aluzję"
Opublikowano 22 października 201113 l Orson godnie zastępujesz Makgajwera e tam, gdzie mi do niego...pod kazdym względem pod względem nie fajnym - nie bede nikomu powtarzał sto razy by grał na manualu, nie wpisze tej mantry w sygnę pod względem growym- ja z nim grałem dwa mecze, on na tym manualu gra jak ludzie na asystach, tj bardzo celnie podaje, zero kikssów, a technikę ma rozbrajającą. Wprwawdzie na dwa mecze raz wygrąłem , raz padł remis (miałem asysty) ale gdyby nie to, ze makgajwer po ominieciu mych 2 obronców usiłował wjechac mi do bramke - a tam juz trzeci nie dał sie zrobic- to gajver by mnie pocisnął (mówię o Fifie 11) Na manualu wszystko wygląda inaczej, np jesli ktoś ma setkę to zawze możesz miec nadzieję, ze sie po prostu pomyli- ot po ludzku źle wymierzy i skiksuje . Do tego dochodzi sporo niecelnych zagran- ot czynnik ludzkiej niedoskonałosci dodaje posmaku symulacyjnego.
Opublikowano 22 października 201113 l Kuriozalna sytuacja dziś,gram,2:1 dla mnie,typ zmienia w 76 min 2 ludków i gra mi się zawiesza,restartuje,a w statsach że mecz się nie odbył
Opublikowano 23 października 201113 l A ja miałem pecha. Cisnę z kolesiem, prowadzę pewnie (ziomek był żałosny) i co koleś w 70min stopuje grę czeka 25s. włączam z powrotem i... gra się nie miłosiernie tnie. ja nie mogę nic zrobić a on sobie normalnie biega.... Kolejna sytuacja wygrywam w ok 35min 1:0 i koleś stopuje wychodzi, ja zadowolony bo tylko 3pkt brakuje mi do awansu. włącza się statystyka a tu... zaliczona dla mnie porażka:@. A na koniec szczyt kur.estwa. po tym meczu co opisałem zdanie wcześniej gram ponownie wygrywam, i... Prąd padł dosłownie na sekundę (ale za to to już EA nie oskarżę ) I w taki właśnie sposób w 5 lidze "ukradli mi 3 mecze" (EARATO EARATO...Dla tych co wiedzą o co chodzi)
Opublikowano 23 października 201113 l Miał ktoś tak ze powtórki gola nie ma w pomeczowych powtórkach?Zarąbałem super bramę Messim(wkręciłem siłowo pod plandekę w okienko)i chce zobaczyć po meczu a tu nic.
Opublikowano 23 października 201113 l Tak i to często... przeważnie pokazywane są bramki tylko z II połowy i też nie zawsze. Edytowane 23 października 201113 l przez adam16505
Opublikowano 23 października 201113 l hueh dla mnie zaczął się czas obskakiwanai w(pipi)u. Własnie spadłem z 5 ligi i za chwilke spadnę z 6. Baty od każdego. Nikomu nie jestem w stanie strzelić bramki. Czasem wykrece jakis smieciowy remisik. Chyba wszyscy zaczeli lepiej grac ;/
Opublikowano 24 października 201113 l to ja mam na odwrót, po tygodniu przerwy od fify gram na świeżości, wypracowuję zupełnie fresz sposobami bramki i jest w tym więcej fantazji 8) ALE dzisiaj straciłem najgłupszą bramkę ever, nie wiedziałem że jest możliwa w ogóle - gk łapie piłkę po zamieszaniu w polu karnym i jak to mam w zwyczaju szukam szybkiej kontry, wykopuję piłkę olewając że przed gk stoi Andy Caroll, co się dzieje? ofkors piłka go trafia typ spokojnie objeżdża mi gk i golazo :< dobrze że nie przegrałem tego meczu (odpaliło się aggro momentalnie) bo pada już trzymałem w pozycji do rzutu o ściane Edytowane 24 października 201113 l przez black mamba
Opublikowano 24 października 201113 l w fifie 11 bez nowego silnika kolizje bramkarzy z zawodnikami były lepsze, tu bramkarz nie może sfaulowac w 16 choc czasem fauluje ewidentnie w fifie 11 bez nowego silnika kolizje bramkarzy z zawodnikami były lepsze, tu bramkarz nie może faulowac w 16 choc czasem fauluje ewidentnie
Opublikowano 24 października 201113 l To jeszcze nic, ja dzisiaj zdobylem bramke tym oto sposobem: Dosrwodkowanie z lewej strony, strzal glowka, obrona bramkarza, pilka leci w gore duuuzym lukiem w strone bramki, leci leci leciiiiiiii, bramkarz ja w koncu lapie na linii bramkowej odwrocony przodem do bramki, moj zawodnik jakos na niego wbiega popychajac go troche i GOOOOOOOOOLLLLLLL, przy czym bramkarz nadal ma pilke w rekach. Po takich akcjach naprawde nie ma zadnej radosci po strzeleniu bramki, tak samo jak takim zydem dzisiaj strzelilem na 3-2 po ziemi, juz sobie wyobrazam jak tam gosciu skakal po scianach i napier.dalal padem po ziemi, bo ja tez bym nie wytrzymal przegrywajac taka bramka. Edytowane 24 października 201113 l przez Forebode
Opublikowano 24 października 201113 l No ta, w koncu co 2 brama wpada z przepychania bramkarza... Edytowane 24 października 201113 l przez easye
Opublikowano 24 października 201113 l Nie, ale co druga brama to kompletna szmata puszczona po ziemi, lub tez przy spotkaniu z ciotami grajacymi barca/realem slalomy w polu karnym i rajdy po skrzydlach, ktore owszem da sie zatrzymac ale na pewno nie jest to latwe i przyjemne mimo ze gra sie z kompletnym lamusem po drugiej stronie. Fifa 11 miala swoje wady, ale gra byla duzo bardziej zbalansowana, mimo ze leszczyki biegaly z wcisnietym x-em dalo rade takich eliminowac, teraz z kolei kazdy glupi moze wziac barce lub real i robi co chce z obrona przeciwnika.
Opublikowano 24 października 201113 l Dlaczego zaraz "ciotami" Ja gram Realem, bo tylko nimi gra sprawia mi zabawę, kibicuje im już sporo czasu (2000) i lubię sobie porobić akcje "moimi" zawodnikami. Na przykład często atakuje "Marcelkiem" jak to Brazylijczyk ma w zwyczaju robić w REALU itp. To od razu ciota... Tak można mówić o CITY (Bo tam kibiców wieloletnich to raczej nie uświadczysz;) )
Opublikowano 24 października 201113 l Adam, ale nie denerwują Cię już mecze z barca, realem, city i b.monachium? Ja właśnie przez to przeniosłem się na ultimate team, bo w sezonach powiewa nudą...
Opublikowano 24 października 201113 l Stachu, pewnie że denerwują a jeszcze bardziej nudzą, strasznie nawet. Prawie cały czas gram przeciwko CITY. Ale co zrobić, jak już nie mogę znieść On-line, to gram z kolegą na lanie przy jednej konsoli. Ale to jest niestety tylko amrny substytut, i krótko trwały bo pogramy z 2-4 godzinki tygodniowo bo inaczej czasu nie ma. Edytowane 24 października 201113 l przez adam16505