Skocz do zawartości

Fifa 12

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem,czy takowa istnieje,bo ze swojego doświadczenia wiem,że to trzeba robić pod przeciwnika.Wiem,że powinno się narzucić swój styl i jechać nie patrząc na przeciwnika,ale nie da się tak,bo zawsze trafisz na takiego pod którego ta taktyka się nie sprawdzi i nic nie zrobisz.Często tak miałem,że nawet z teoretycznie słabszym przeciwnikiem mi słabo szło,w przerwie zmieniłem formacje i zazwyczaj wygrywałem te mecze.Nie możesz się ograniczyć do jednej formacji i taktyki.

Opublikowano

Co do losowania zawodników - fakt, czasem gra wylosuje kogoś, kto troszkę odbiega statystykami (liga, level, liczba gwiazdek) od nas, ale jest to mała różnica. Tak jak mi się zdarza grać z pierwszo-/trzecioligowcami, tak czasem gram z drużynami 4-gwiazdkowymi. No i chyba zawsze gram z kimś, kto ma wyższy level, bo mój jeszcze nie jest tak wysoki. Chodzi o to, żeby szybciej znajdowało rywali, bo gdyby gra miała dokładnie przesiewać przeciwników, to byśmy musieli czekać pół godziny na pojedynek i gralibyśmy cały czas z tymi samymi ludźmi.

Ja mój 9 bodajże sezon utrzymałem w 2 lidze tylko :( Kilka niefortunnie zakończonych meczów z dziwnymi akcjami i ciężko było o awans. W dodatku tam już nie ma ogórków i najczęściej gram z ludźmi z pierwszej 10-20 w światowym rankingu :| Forebode a jak tam poziom u Ciebie wygląda? Może się ustawimy na jakiś sparing? Pewnie dostanę, ale poćwiczyć nie zaszkodzi :) Dodaj mnie do kumpli na PSN ;)

Opublikowano

słyszeliście to "dzis Halloween , mam nadzieję, ze dzis nie bedzie straszyc na boisku " :D

Opublikowano

aha, znalazłem banalny sposób na niegranie z Realami- gram MU i biore...biały komplet koszulek :D ludzie biorą najczesciej biłe trykoty dlatego mi ich nie losuje. Niestety jest jeszcze City ale cóż....

Opublikowano

heh pamietam w Worl Cupie jak stoczyłem zciety mecz w Finale , przegrałem i gratluje oponentowi zwyciestwa w mistrzostwach a ten sie pyta o co mi chodzi bo to przecież 1/8 :D

No i pewnie tak samo jest tutaj w pucharach i lidze, gdzie drabinka jest tylko dla Twojego wgladu, a losuje Ci czy to final czy 1/8 druzyne na Twoim poziomie "gwiazdkowym" (nie zdziwilbym sie, jesli on gralby lige a Ty puchar :) )

Oraz tak, z tym Halloweenem tez dzis mi Szpaku przykozaczyl. Ciekawe jaki bedzie nowy tekst w swieta i w sylwestra ("prosze, dzis nowy rok a oni graja jakby udawali, ze wczoraj nic nie wypili" :) )

• Plusik 1
Opublikowano

Da rady zapisać formacje tak by online ciągle jej nie ustawiać? W sensie zawodnicy itp, nie tylko same "cztery cztery czy", bo już mnie szlag trafia jak za każdym razem muszę mieszać w tych menusach ;/

Opublikowano (edytowane)

o własnie, byłem tego niemal pewny :D

gdyby było inaczej strasznie trudny byłby matchmaking dla ea

heh pamietam w Worl Cupie jak stoczyłem zciety mecz w Finale , przegrałem i gratluje oponentowi zwyciestwa w mistrzostwach a ten sie pyta o co mi chodzi bo to przecież 1/8 :D

No przeciez jest nawet napisane ze szuka przeciwnika z PODOBNEJ ligi i PODOBNYM poziomie (gwiazdkach) druzyny.

Forebode a jak tam poziom u Ciebie wygląda? Może się ustawimy na jakiś sparing? Pewnie dostanę, ale poćwiczyć nie zaszkodzi :) Dodaj mnie do kumpli na PSN ;)

No jasne, mozemy sie sprobowac najlepiej mi pasuje w srode bo mam wolne, niestety musimy sie liczyc z 7-mio godzinnym przesunieciem czasu, a wiec u ciebie wieczor u mnie poludnie. Dodam cie do friendow, tylko ze ja nie gram na manualu ;)

Edytowane przez Forebode
Opublikowano

Wiem, że nie grasz na manualu, dlatego zdaję sobie sprawę z wpier.dolu, jaki na mnie czeka. Po prostu chcę potrenować z kimś z wyższej półki, bo Kazuma to pionek i zawsze baty dostaje :( Czasowe opóźnienie można pokonać grając do 4 nad ranem :D

Opublikowano

a ty jak grasz z ludxmi na asystach Figlarz to przełaczasz sie na nie czy grasz na manualu?

Opublikowano (edytowane)

Zawsze gram na manualu, bo się już tak przyzwyczaiłem :) Asysta mi nie daje radochy.

EDIT:

Gra na manualu też mi nie daje radochy, tylko wkur.wia. Zawsze ta gra wkur.wia. Nie znoszę tych błędów żałosnych, przez które się tylko denerwuję. W każdym meczu muszę się zmagać z niedoróbkami. Czy to spartolony impact engine, czy to mojemu bramkarzowi się odechciało grać, albo zmienianie nie funkcjonuje i klikam milion razy L1, bezskutecznie. Większość takich akcji kończy się bramkami, co mnie niesamowicie wkur.wia, bo nie mam żadnego wpływu na to i dzięki grze dostaje wpier.dol. Bardzo sprawiedliwe. Czasem widzę jak przeciwnik się z tym zmaga, ale nie daje rady i gol. Poważnie zastanawiam się nad pier.dolnięciem tej gry w kąt i zajęciem się czymś produktywnym, bo dzięki fifie12 tylko nerwy wytrenuję.

Edytowane przez Figlarz
  • Plusik 1
Opublikowano

To jest nic, dziś gram w 5lidze wygrałem 4 mecze pod rząd, i kolejne 6 tylko EA postanowiło zabawić sie moim kosztem i 4 razy pod rząd wywaliło serwery i wpie.przyło mi porażki. Jak dobrze liczę to w ten sposób straciłem 36pkt... i jak tu awansować śmieszne to się robi

Opublikowano

fakt , serwery ea są tragiczne...a kto wprowadził online passy? EA! impact engine jest KAPITALNY, czasem sie cos pokreci ale generalnie rewela jak dla mnie, na next gen bedzie idealny

Opublikowano

hahahahahahaa chyba żartujesz z tym impact engine... bo jesli mówisz poważnie, to mało widziałeś. u mnie w każdym meczu jest jakaś smieszna akcja, ktora nie ma nic wspolnego z rzeczywistoscia. czesto moi zawodnicy na siebie wpadaja i robia salta... raz na kilka meczow wydarzy sie cos zaje.bistego, ale to za malo, by mowic, ze impact engine jest dobry

Opublikowano

jest dobry , widziałem wiele błędów ale i tak podtrzymuje zdanie. Duzy postep względęm F11. ps Adam, sprawdziłem u siebie , mam 1 nu ...bo sam wyszedłem heh (lagi ) , to cos z twoim netem raczej. Co nie zmienia faktu , że serwery ea sa kijowe

Opublikowano

Orson, wszystko sprawdziłem (internet) ping w normie 16m/s, upload i download też ok. Więc nie wiem co jest przyczyną, Ale to jest strasznie frustrujące jak grasz jakiś ważny meczyk o awans albo utrzymanie, wygrywasz a tu surpise porażka bo EA postanowiło zrobić mnie w wała. A rozłącza mnie tylko z serwerami EA nie z PSN ( dodałem jakby ktoś miał wątpliwości)

A wam nie dzieją się takie rzeczy? Bo jak nie to może faktycznie coś u mnie z netem, tylko co? Bo już mnie nie bawi oddawanie komuś pkt z free. Za te pkt które straciłem w ten sposób, można by 2 razy awansować i raz utrzymać sie w lidze.

Nie wspomnę o lagach, które często też psują skutecznie zabawę. Prosty przykład z wczoraj. Od 27 min przegrywałem 3:0 (jakiś roztargniony byłem:)) ale wziąwszy ( :) ) się do roboty odrobiłem a nawet dołożyłem na plus, więc do 45min było już 3:5. Ale nie było by w tym nic takiego specjalnego, gdyby nie fakt, że gdy objąłem prowadzenie zaczęło się tak strasznie mulić tudzież lagować, że moi zawodnicy chodzili jak czołgi, co tam czołgi (przy tym czołgi to zwinne wyścigóweczki) udało się dotrwać do końca on strzelił jeszcze bramkę. już zadowlony czekam na pkt i co... pkt w plecy bo serwery padły, i tak w kółko

Nie wiem jak sobie z tym poradzić, chyba zacznę grać tylko "tak po prostu" nie na pkt, bo mecze się a EA i tak pkt mi zabiera i robi mnie w wała.

Jak macie jakieś rady to chętnie posłucham.:)

Opublikowano

mnie sie jeszcze ani razu tak nie zdarzylo. zawsze wszystko dobrze smiga, pare razy lagi byly ale tez rzadko. jak ktos juz ucieknie to mi normalnie przyznaje punkty. dziwna sprawa i pewnie bardzo frustrujaca :/

Opublikowano (edytowane)

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego bramkarz nie dostaje kartki, gdy fauluje napastnika w sytuacji sam na sam? nawet gdy wypuszczona przed siebie piłka (z przed pola karnego) mija go i wtacza się do bramki dostaje wolnego i nic po za tym?! (pipi) mać!!

edit. a dla odmiany obrońca który podnosi się po udanym wślizgu zahacza ręką napastnika i ten się wywala wylatuje z boiska + karny dla przeciwnika?

Edytowane przez Ofsajd
Opublikowano

Kur.wa nie ma to jak w ostatnich 8 meczach zanotować 5 porażek... Tak mi dobrze szło, sezon po sezonie awans, a teraz nagle wszystko się załamało i ledwo się utrzymuję. Zaczynam teraz trzeci sezon w 2 lidze i brak perspektyw... Nie wiem czemu, ale w tej chwili dosłownie 90% bramek jakie tracę to błędy gry, serio. Cały czas się wkur.wiam na zmiany pomiędzy zawodnikami. Wczoraj na dodatek miałem mecz, który przegrałem 1-2, mimo, że wygrywałem 1-0 i cały czas nacierałem, ale Casillas wyjmował wszystko. Od 80 minuty zaczęło się, 2 identyczne bramki. Ronaldo (przy drugiej Benzema) przepycha dwóch obrońców, z których jeden miał piłkę, a drugi biegł zaraz koło niego. Oboje padli na ziemię jakby dostali bułe na ryj. Oczywiście bramka łatwa. Drugi gol to samo. Casillas nota 10,00. Standard. Nie wiem czy kiedyś awansuję do tej 1 ligi, bo przez te błędy i niedoróbki nie da się grać. Coraz bardziej się w(pipi)iam :)

Co do disconnectów - mam internet z Netii, 2mb bodajże. Ani razu mnie nie wyje.bało z mojej winy. 2 razy rozłączyło podczas meczu (prócz uciekinierów). Raz przegrywałem 0-1 i dało mi 3pkt, a drugi raz przy stanie 0-0 poszły serwery i oboje dostaliśmy zwycięstwo. Póki co nie moge narzekać na ten element, bo działa sprawnie, choć kilka poprawek by się przydało.

Ponawiam pytanie, które zadałem jakiś czas temu:

Da się jakoś stworzyć coś na kształt H2H Seasons offline, bym mógł sobie z kumplem grać takie sezony na jednej konsoli? Online to fajnie działa, ale brak mi tego offline :(

Opublikowano (edytowane)

Może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego bramkarz nie dostaje kartki, gdy fauluje napastnika w sytuacji sam na sam? nawet gdy wypuszczona przed siebie piłka (z przed pola karnego) mija go i wtacza się do bramki dostaje wolnego i nic po za tym?! (pipi) mać!!

edit. a dla odmiany obrońca który podnosi się po udanym wślizgu zahacza ręką napastnika i ten się wywala wylatuje z boiska + karny dla przeciwnika?

fakt, zje.bali ten element co jest o tyle dziwne, ze w Fifie 11 działało to w miare ok (mam na mysli faule gk)

-------

Adam jak nie masz podpietego netu kablem tylko przez wii fii to na próbę chocby wepnij kabel i pograj.

Znam goscia , który ma dobry net, stabilny itp (10 mbs ...co itak nie ma znaczenia bo mógłby miec 1- wiadomo dlaczego) i narzeka na Fifę. Za moją radą podpiął kabelkiem i było ok- szkoda tylk, ze żona mu nie pozwoli sciany przewiercic hehehe

wi fii bywa zawodne i nigdy nie dorówna kabelkowi (ok przynajmniej nie w tym momencie) . Jednym działa, drugim sie pieprzy z niewiadomych przyczyn.

Bo np na wii fii ma wpływ...mikrofala :D albo sąsiad coś właczy i zakłóci na moment. Wiele moze byc wałów

__________-

figlarz- nie da sie , przynajmniej ja nie widze takich opcji

a co do tego co piszesz to sprawa prosta: zaszedłes daleko, w sumie to najwyzej z forumka (wraz z Forebodem) , gra losuje wam już bardzo dobrych przeciwników -równych wam. Wiadome jest, ze jak grasz ze słabszymi , którzy nie potrafią was przycisnac to sie układa ale jak ktos siądzie na was to wtedy wychodzą mankamenty- a te sa bo to gra. Normalne, musisz sie z tym pogodzic :D

Edytowane przez Orson