Skocz do zawartości

Fifa 12

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i stało się to, co się miało stać, spadek do 3 ligi. Nienawidzę tej (pipi)ej nowej obrony taktycznej, przez którą jest więcej wkur.wienia niż taktyki. Czasem dochodzi do tak kuriozalnych sytuacji, że głowa mała. Np dziś skaczę do główki pomocnikiem, piłka się odbija do góry i spada mu pod nogi, ale konsola sama przełączyła na napastnika, to klikam L1, żeby z powrotem mieć kontrolę nad pomocnikiem (w końcu ma piłkę przed nosem), ale nie, bo po ch.uj. Lepiej zmienić na obrońcę. Drugi raz klikam L1, drugi obrońca, trzeci raz klikam, udaje się zmienić na pomocnika, ale piłki już nie ma, bo przeciwnik zabrał. Ogólnie ostatnio mam pecha zauważyłem. Trzeba się wziać do roboty i szybko wrócić do 2 ligi, a potem awans do pierwszej, bo spadek nie jest miły :(

Opublikowano (edytowane)

jak klikam na L 1? to sie zmienia ANALOGAMI a nie L1 (olaboga)

serio popróbuj tak, duzo dużo lepiej , włąsciwie to nie wyobrazam sobie inaczej

ps graliscie z Forebodem ? pochwalcie sie kto wygrał :D

Edytowane przez Orson
Opublikowano

Ja wczoraj grałem, pierwszy mecz 1-0 do przodu, drugi 0-6 (przy 4-0 mi opadły ręce i zacząłem się bawić). Nie będę się rozpisywał na temat bramek, bo wyjdzie na to, że szukam usprawiedliwienia.

Muszę się nauczyć zmieniać prawym analogiem, bo całe życie (od PESa1) grałem używając L1 i dawało radę. Dlatego tak teraz przeklinam, bo akurat w tej części jest to spier.dolone, delikatnie mówiąc.

Opublikowano

kto gra na PC to walić na PM, ustawimy się, bo nudno z randomami :( Codename chyba coś mówił, że gra.

Opublikowano (edytowane)

Ja chętnie się sprawdzę. Ale On gra na Manualu? Bo ja niestety nie. :(

Challenge accepted!!

:D

dodam cie do friendow, moj psn id: maciekk20

@Figlarz, licze na mecz Argentyna - Bayern, wtedy tak wlasciwie bedziemy mogli sie sprobowac bo ostatnie mecze byly troche wypaczone musze przyznac ;)

Edytowane przez Forebode
Opublikowano (edytowane)

wczoraj nie mogłem nijak zasnac a im bardziej próbowałem to mi sie mniej chciało spac :D no to właczyłem konsole- była trzecia rano. Nie mogłem sie z nikim połaczyc na manualu - ciagle zrywało połaczenie , wybrałem wiec sterowanie dowolne- ofkorz znalazł ood razu.

Koles wziął Barcę ja Fulham Londyn- chciałem przetestowac "pogromców Wisły" :D

rany , moze i ameryki nie odkrywam ale ta gra na asystach a manualu rózni sie na tyle by powiedziec, ze...to dwie różne gry. Bez kitu, gdyby wsadzic inną grafikę, inne modele piłkarzy itd to bym sie nabrał , ze to dwie rózne gry.

Koles z barcy klepał piłka i klepał. Setki podan w srodku pola. Do tego sporo "podan bokiem" . Szybkosc i chaos niesamowity- jesli porówanc to z manualem. No i minimalna liczba strat

Za to o 22 grałem w lidze na manualu. Ja MU , kolo Barcą własnie.Sporo strat, konstruowanie akcji, uważne podania, zachowawczosc. Inne tempo, inny fun.

symulacja pełną gębą. Ok, prawie bo stamina to dalej ozdobnik.

Wczorajszy mecz utwierdził mnie w przekonaniu- gdybym miał grac na asystach to sprzedałbym tę gre już dzis.

Edytowane przez Orson
Opublikowano

ale trzeba jakies zasady rozsadne wymyslic. moznaby np tak. zeby kazdy wybral po 2 zespoly- jeden 3* i jeden 4*. albo losowanie jakas pula zespolow 4*. jakby co, to ja moge ta lige wygrac ;)

Opublikowano

Słabo Orson, bo ja wczoraj do 4 siedziałem :D Potem już czekałem 10 minut na chętnego, który się znalazł jak już spałem prawie przy konsoli :D Swoją drogą żenujący mecz (25 strzałów moich, 7 jego i przegrywam 0-1 po karnym z kapelusza). Ale nie o tym miałem. Spadłem do 3 ligi i ją po prostu zniszczyłem. Pierwsze 5 meczów pod rząd zwycięskie, w szóstym remis (LAGI :o ) i potem ww. porażka. No ale awans bezproblemowy i zaraz zabieram się do walki o Puchar :D

Opublikowano (edytowane)

Dzięki makgajver <OK>

:D :D

nie no, ja nie mam zamiaru nikogo na siłę przekonywac do manuala, bo rozumię doskonale, ze nie każdy ma na to ;

1 czas

2 ochotę

3 umiejetnosci

4 woli by poswiecic czas i te umiejetnosci zdobyc

To gra i kazdy bawi sie jak lubi/umie , makgajver tego zakumac nie mógł i chciał "zmienic fifowy swiat"

Ja opisuję swe wrażenia bo jestem strasznie podekscytowany! Nie zebym grał jakoś porzadnie- choc wygrzebałem sie z 10 ligi na manualu do 8 (piłkarskie niebo- pozdro Ofsajd hehe) ale musze przyznac, ze bawie sie jak za czasów PES 6 online.

Czyli jestem zakochany :D

A tak sobie mysle...grałem z kilkoma z was i kulku smiało mogłoby sie przestawic na to - bo kumacie bazę chłopaki , pare treningów i byłoby cycus, jestem pewny ze bylibyscie zachwyceni- no ale nie bede wysyłał do nikogo pmek , nie bede agitował- jak mówie - to gra i każdy gra tak by mu to radoche dawało.

ps- ech dosłownie jak za czasów PEs 6- mam półgodziny by zjesc obiad i wyjsc ale rezygnuję z samy i odpalam fifkę na jeden meczyk

ps 2- sorry jak komus nie odpisze na wiadomosc/propozycje meczu. Mam ok 90 ludzi na liscie znajomych i co chwile ktos wychodzi / przychodzi - te komunikaty w prawym górnym rogu strasznie mnie dekoncentrowały podczas gry wiec wyłączyłem powiadomienia o obecnosci a tym samym wiadomosciach. Dlatego widze , ze dostałem wiad dopiero jak wejde do xmb.

Edytowane przez Orson
Opublikowano (edytowane)

a nie powiem :D

no np ty mógłbyś chyba sie przerzucic, na pewno Mamba któremu sie dziwie , ze tam nie gra :D + jeszcze kilku gosci

w ogóe, to jak chcesz zagrac na...wiesz na czym to podbij :D ja jestem w te klocki cienki , smiało mozesz podbijac :D

Edytowane przez Orson
Opublikowano

No zacznij ktoś grać na manualu, bo sparing partnerów brak :( Orson wiecznie zajęty, nawet nie odpisuje chu.jek na pmki, a na drugi dzień nagle, bez zapowiedzi, wysyła invite :D

Panowie wygrałem wczoraj Puchar Mistrzów (czy jak się to zwie, chodzi o ten najwyższy puchar) :D Jakieś pionki były, dopiero w finale dostałem ogarniętego typa i... w 10 minucie rozłączyło nas, dostałem wygraną :D Koleś się nieźle wpieniał.

Powróciłem także do 2 ligi z nadzieją na awans do 1. :D

Opublikowano

Gratulacje. Ja siedzę w 4 lidze. 12pkt mam i 3 mecze do awansu(16pkt), ale jak to w FIFIE nigdy nic nie wiadomo, Albo rozłączy albo bramki z dupy, rzadko się trafia kogoś kto naprawdę zasłużył na zwycięstwo (i nie mówię tak bo przegrywam z tym kimś) Zresztą sami wiecie co się dzieje w tej grze ( wczoraj miałem smieszny nie fart: Koleś się przewrócił w moim polu karnym o swojego grajka i przewrócił mojego, ja już wychodzę z kontrą a tu nagle patrze a CARVALHO podnosząc się z murawy zawadził kolesia i KARNY!:) (śmiech na sali)

Opublikowano

pzez całą moją przygode z Fifą tylko raz zdarzył mi sie dyskusyjny karny

pozatym cycus, dlatego impact engine oceniam bardzo dobrze.

Oprócz bramkarzy- czołgów. To akurat jest komedia i mogłaby zostac naprawiona łatwo ale to nie w stylu ea. Bramkarzw Fifie może zmiesc dwóch grajków i nie gwizdnie arbiter tego.

Opublikowano

Miał ktoś taką sytuację że dolosowało mu przeciwnika z większą ilością gwiadek? właśnie grałem sobie Polską (4*) i dolosowało mi... FC Barcelonę. Przegrałem 0-1 po tym jak Messi mi uciekł i Głowacki niestety nie był w stanie go dogonić. Gościa cisnąłem ale nie udało się wyrównać :(

Opublikowano

lol, no to ja rozegrałem ponad 200 meczy i pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło ;)