Skocz do zawartości

Fifa 12

Lipa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orson , powiem Ci,że właśnie takie mecze też widuje w rzeczywistości , również te srentum-momentum. Nieraz w tv. .czy biorąc w nich czynny udział (choć to tylko A-klasa). Tak może trochę ogólnikowo,ale właśnie za takie mecze kochamy piłkę nożna! Bo gdyby było inaczej,to jakim cudem wygrał byś z tym kozunem,czy Grecja zdobyła by mistrza europy?! Twój przeciwnik to rozumie i zamiast tony bluzg dostałeś wiadomość o treści GG :-)

Opublikowano

Hahahahaa to dziwne Orson, bo ja miałem z nim podobny mecz :D Pisałem o tym zresztą kilka stron temu. Karny i czerwo dla mnie w 22', bronię i strzelam w 75' gola na 1-0 i rozpaczliwa obrona częstochowy :D Koleś ma chyba pecha do tej gry, a mimo tego jest tak wysoko w rankingu.

Ja za to ostatnio zaniedbałem grę online, bo jakoś nie miałem czasu/chęci. Zamiast tego mój brat dał się namówić i ciśnie sezony na manualu :) Wczoraj nawet z makgajwerem zremisował :D

Gość Orson
Opublikowano (edytowane)

dodał mnie do znajomych po tym meczu :) zagraliśmy Lech na Torino, przegrałem 2-0 ale już uczciwie. Bo wierzę w to, że ja mam dwie sety i nie strzelam a on na 7 ładuje 2. Tak to powinno wyglądać. Figlaraz pow makgajwerowi,ze go kocham i zeby mnie dodał do znajomych :) :)

Edytowane przez Orson
Opublikowano

Panowie a właściwie to jak liczony jest ten ranking ? Za co się dostaje najwięcej punktów, bo widziałem tam np różne bilanse meczów i zawodnicy byli zaraz obok siebie w rankingu... więc jak to jest ?

W PES system był prosty ale tutaj nie wiem o co chodzi i jak to jest liczone.

Bo np jeden koleś jest wysoko, a ma bilans wygranych do przegranych blisko pół na pół...

Opublikowano

Heh, gram na manualu od dwóch dni i faktycznie całkiem inna gra. Ludzie grają bardzo zachowawczo, bo wiadomo- każde złe wychylenie gałki przy podaniu może się równać kontrze przeciwnika. Dzięki temu jest więcej miejsca na rozegranie piłki, więcej "powietrza" w środku pola. No i wreszcie sprawdza się moja taktyka, czyli bronimy bronimy i kontra, ale bez szaleństw. Dzięki temu jak już mam jakąś sytuację to jest to stówa lub prawie-stówa. No i brameczki wpadają przednie- nie tyle jakiejś wielkiej urody, ale dużo bardziej realistyczne niż na derpowym automacie. A tak a propos to przez przypadek włączyłem dzisiaj jeden mecz na auto i PRZEPAŚĆ. Szybkość gry x10, odbijanie się zawodników, bzdury powered by Derpact Engine. No ale nic, mam bodajże streaka 5 czy 6 meczy bez porażki i powoli wygrzebuję się z 8. ligi, do której spadłem grając na maksymalnym wku.rwie na auto.

• Plusik 1
Opublikowano

powoli wygrzebuję się z 8. ligi, do której spadłem grając na maksymalnym wku.rwie na auto.

Aha to już wiemy dlaczego byłeś taki znerwicowany hehe...

Chociaż ja się domyślałem dlaczego...

Opublikowano

Nom, teraz jestem w siódmej i raczej awansuję do 6. na luzie. Na auto to było moje szczytowe osiągnięcie. A ten spadek o 2 ligi polegał mniej więcej na tym, że nie szło mi totalnie, ale żeby udowodnić nie wiadomo komu, że ta gra jest zje.bana to grałem ciągle Arsenalem, robiłem głupie błędy i to w połączeniu z Derp Engine dało mi chyba serię 7 przeje.banych meczy pod rząd :sorcerer:

Opublikowano

o co chodzi z tym poziomem zapory firewall? bo mam wysoki i nie wiem czy dobrze czy zle :P jak cos to jak to zmienjszyc i poprawic? od premiery fify mialem sredni a tera wskoczylo na wysoki :P

Opublikowano

No to jest NAT. Możesz mieć otwarty (open), średni (moderate) albo wysoki (strict). Pomaga odblokowanie odpowiednich portów dla konsoli na routerze. Możesz też mieć je zablokowane przez twojego ISP- wtedy musisz do nich zadzwonić i ładnie poprosić żeby ci odblokowali te porty, które chcesz. Teoretycznie z NATem innym niż otwarty możesz mieć problemy w grze online (lagi, rozłączenia), ale w praktyce są to raczej rzadkie przypadki. Więcej zależy od jakości samego połączenia internetowego i jak kod sieciowy danej gry radzi sobie z takim czymś.

Opublikowano

Wiesz, ja miesiąc temu miałem otwarty, potem średni, a od wczoraj mam wysoki. Może to być wina wielu czynników zaczynając od samego EA, przez jakieś prace u ISP, a na problemach z routerem kończąc.

Opublikowano

ok to znow ja sie wypowiem. Wczesniej rozmyslalem o semiauto w 12, a sprawdzilem i czegos takiego ani w sezonach pojedynkow, ani w pucharach nie ma. W związku z tym postanowilem nie kierowac sie tym co widzialem na manualu w 10, tylko sprawdzic jak to jest w 12. No i rzeczywiscie gra jest jakas inna. Moze i troche lepsza, ale po 1 ludzi malo, po 2 zdarza sie, ze np do mojego Bayernu gralem z kolesiami, ktorzy wybrali cska. Niefajnie... Po 3 wszystko jest spoko poza strzelaniem :/. Mam 100% sytuacje w liczbie kilku na mecz i oczywiscie nie strzelam. Po 4 wreszcie padaja jakies inne bramki, niz te standardowe. Pilka potrafi sie w różny sposób odbic i to jest fajne. Mniej skryptów. Wlasciwie cos takiego jak trojkat w tej grze nie istnieje, bo po prostu podajesz mocniej z krzyzyka i tyle. Generalnie wszystko na plus za wyjatkiem tego, ze niewiele osob chce konsumowac ta gre na manualu. No i na manualu chyba graja nawet starsi ludzie ode mnie bo spotkalem kolesia, ktory mial w ksywce wpisane 1973 bodaj albo 1978 :) Fajno.

Opublikowano

Ja zagrałem już ok 250 meczów online i wywaliło mnie co prawda kilka razy, ale tylko raz na moją niekorzyść, za to mojego brata, który niedawno rozpoczął swoją przygodę z online i H2H Seasons, ostatnio trapią takie chu.jowe rozłączenia i porażki z tego powodu. To co, że jest 85 minuta i wygrywa gładko 2-0, przecież serwery EA są żałosne i co chwilę padają.

Najbardziej mnie jednak wkur.wia, jak szukam rywala i wyskakuje "Znaleziono przeciwnika...", po czym "Utracono połączenie z przeciwnikiem.". I tak kilka razy pod rząd. Czasem szukam kilkanaście minut rywala. Posrane to jest :)

Opublikowano

ej pomozecie? Mam taki problem ze jak gram w fifa 12 ultimate team to tak normalnie mecz mi chodzi , juz koniec meczu pokazuje ile punktów dostalem wczytuje mi sie ut i wyskakuje blad ze polaczenie zostalo przerwane z serwerami ea i zostaniesz przeniesiony do menu glownego , potem wkaczam ut i mecz mi zalicza jako przegramy a punktow nie ma co mam robic

/

Gość Orson
Opublikowano

borzo jak widzisz nikt nie miał z nas podobnego problemu , inaczej pomoglibyśmy bo my dobre ludki :) poszukaj na forum EA jesli znasz ang , zadaj tam pytanie. Masz też opcję zadzwonienia na polską infolinię ea- polecam jeśli ci zależy na tym trybie, może coś doradzą bo to ewidentnie błąd w połączeniu, najpewniej spowodowany ustawieniami

Opublikowano

Orson bo mi teraz konczyla sie umowa na neta i wziolem nowa i zaproponowali mi ich modemo-router i od tej pory mi nie dziala a jak mialem swoj d-linka to dziala wszystko dobrze