Gość ragus Opublikowano 8 sierpnia 2011 Opublikowano 8 sierpnia 2011 (edytowane) Gdyż cena 250$ nie jest tak jak w przypadku 3DS'a wzięta z dupy. Edytowane 8 sierpnia 2011 przez ragus Cytuj
adi 189 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 (edytowane) Gdyż cena 250$ nie jest tak jak w przypadku 3DS'a wzięta z dupy. W przypadku gadżetów płaci się za pomysł, markę, lansik i takie tam. Gdyby o cenie decydowały ceny komponentów to TV 3d kosztowałyby 1000 pln, a tablety Apple jeszcze mnie....o komórkach czy zegarkach nawet nie wspomnę. Biorąc pod uwagę, że po obnizce 3ds, bedzie u nas sprzedawany poniżej 700 pln, to ile musiałoby niby teraz w sklepie PSP kosztować....250 pln? Edytowane 9 sierpnia 2011 przez adi Cytuj
Gość szpic Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 psvita ma chyba lepszy lineup na start niz 3d wiec nie beda musieli obnizac ceny Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 dokladnie bo jak narazie po pol roku bycia 3ds sa moze 4 gry warte uwagi Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 PSV ma lineup, ma zapowiedziane gry, ma sporo usług sieciowych, które będą dzialać na starcie, ma umowy z dostawcami internetu (śmieszne at&t + prawdopodobnie jeszcze 2-3 dostawcow z którymi tocza sie teraz rozmowy), cena 250$ to i tak o wiele mniej niż spekulowano... co jeszcze... brak blokady regionalnej (nawet nie wiecie jakie to ważne dla dzisiejszych konsumentów). w jednym z ostatnich wywiadów Kaz powiedział, że nie powinniśmy spodziewać się jakiejkolwiek obniżki cen tylko z powodu 'obniżki u konkurencji'. na plus jest też to, jakie wrażenie robi konsola i cale to wielkie "halo" w internecie (darmowe devkity dla indie devs, jakies patenty z obsługa gestów, obsluga multimediów, etc). konsola kojarzy się z samymi pozytywami gdzie taki 3DS to dla wielu odbiorcow zwykły DS + 3D bez gier i z ograniczeniami. psv równie dobrze może być klapą finansową, bo rynek gierkowy jest bardzo zmienny, ale w chwili obecnej nie zanosi się na to. kilka sklepów wysyłkowych oraz famitsu zrobiły sondy gdzie takie psv wygrało z 3ds. Cytuj
shy4 53 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 oby tylko dobrze zabezpieczyli żeby sytuacja jak z psp się nie powtórzyła Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 9 sierpnia 2011 Opublikowano 9 sierpnia 2011 nie ma zabezpieczeń, których nie da sie złamać najwazniejsze jest dofinansowanie konsoli i nie pozostawienie jej samej sobie na dlugie okresy czasu Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 16 sierpnia 2011 Opublikowano 16 sierpnia 2011 Main memory 512MB ----------- ----- VRAM 128MB http://www.sys-con.com/node/1947549 To o pamięć można przestać się martwić. Cytuj
Disvertigo 7 Opublikowano 16 sierpnia 2011 Opublikowano 16 sierpnia 2011 Vita dev kits cost €1,900 In comparison, it cost €15,000 for a PSP dev kit. http://www.develop-o...-dev-kit-priced Cytuj
winner 183 Opublikowano 16 sierpnia 2011 Opublikowano 16 sierpnia 2011 Mówcie co chcecie, ale z każdym dniem jestem coraz bardziej napalony na tę konsolkę. Pamiętam jak pierwszy raz ponad 5 lat temu pierwszy raz zagrałem na PSP i moja reakcja to było coś w stylu "o ja, ale to jest zaje.biste!", byłem oczarowany grafiką i grywalnością. Pomyślcie co będzie teraz jak np. dorwę Vitę i zagram pierwszy raz w Golden Abyss na tym OLED'zie. Cytuj
zwolak6 4 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Vita dev kits cost €1,900 In comparison, it cost €15,000 for a PSP dev kit. http://www.develop-o...-dev-kit-priced Czyżby Sony w końcu zrobiło coś od początku do końca dobrze? Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 (edytowane) psv nie poleci w dół tak jak 3ds. przynajmniej nie w tak krótkim czasie. gdyż?.... sony to nie nintendo i swój towar cenią, jakość lepsza no i uznanie marki, tak jak kiedyś nina. Edytowane 17 sierpnia 2011 przez kasuro 1 Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 jakość lepsza no i uznanie marki Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 dokładnie ;] nintendo słynie z bezawaryjności (chyba, ze uszkodzenia mechaniczne), a i swoje bojówki nintendoboy'ów tez ma... Cytuj
adi 189 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 psv nie poleci w dół tak jak 3ds. przynajmniej nie w tak krótkim czasie. gdyż?.... sony to nie nintendo i swój towar cenią, jakość lepsza no i uznanie marki, tak jak kiedyś nina. Jest to jedynie Twoja subiektywna opinia, co lepsza akurat mijasz się z prawdą jesli chodzi o jakość-konsole Nintendo wg. niezależnych statystyk są o wiele mniej awaryjne od Sony, a biorąc pod uwagę ostatnią aferę z PSN wieksze uznanie marki Sony jest sprawą nieco dyskusyjną. Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Niektórzy najwidoczniej żyją w Polsce w latach 90, gdzie tylko plejstejszyn się liczyło. Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 (edytowane) psv nie poleci w dół tak jak 3ds. przynajmniej nie w tak krótkim czasie. gdyż?.... sony to nie nintendo i swój towar cenią, jakość lepsza no i uznanie marki, tak jak kiedyś nina. Jest to jedynie Twoja subiektywna opinia, co lepsza akurat mijasz się z prawdą jesli chodzi o jakość-konsole Nintendo wg. niezależnych statystyk są o wiele mniej awaryjne od Sony, a biorąc pod uwagę ostatnią aferę z PSN wieksze uznanie marki Sony jest sprawą nieco dyskusyjną. i więcej ciupiesz na konsoli tym bardziej jest zdatna na usterki , Mogę sie mylić twierdzac że psp jest mniej zaawansowane techn. od ds. Niektórzy najwidoczniej żyją w Polsce w latach 90, gdzie tylko plejstejszyn się liczyło. . sony nie liczy się w większej połowie? :whistling:w takim razie żyjesz w latach 80 gdzie nina dominowała Edytowane 18 sierpnia 2011 przez kasuro Cytuj
Gość ragus Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 (edytowane) w takim razie żyjesz w latach 80 gdzie nina dominowałasony nie liczy się w większej połowie? O czym to w ogóle do mnie mówisz, jakie liczenie się w większej połowie? Jak już chcesz się bawić w jakieś głupie dominacje, to porównaj sobie ile zeszło PS3 w stosunku do Wii i ile PSP w stosunku do DS'a. Byłbym również wdzięczny, gdybyś potrafił pisać na forum poprawnymi gramatycznie zdaniami. Koniec offtopu z mojej strony. Wracając do tematu, to nie wiem czy wiecie, ale zapowiedzieli Lumines na Vitę. Dzięki temu newsowi Sony mnie ma . Edytowane 17 sierpnia 2011 przez ragus Cytuj
A.L.I 9 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Opublikowano 17 sierpnia 2011 Jest już jakieś info nt, baterii? Ile będzie trzymać/jaką będzie mieć pojemność? Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Jest już jakieś info nt, baterii? Ile będzie trzymać/jaką będzie mieć pojemność? tak samo jak PSP Cytuj
kasuro 34 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 (edytowane) w takim razie żyjesz w latach 80 gdzie nina dominowałasony nie liczy się w większej połowie? O czym to w ogóle do mnie mówisz, jakie liczenie się w większej połowie? Jak już chcesz się bawić w jakieś głupie dominacje, to porównaj sobie ile zeszło PS3 w stosunku do Wii i ile PSP w stosunku do DS'a. Byłbym również wdzięczny, gdybyś potrafił pisać na forum poprawnymi gramatycznie zdaniami. Koniec offtopu z mojej strony. Wracając do tematu, to nie wiem czy wiecie, ale zapowiedzieli Lumines na Vitę. Dzięki temu newsowi Sony mnie ma . Dobry jesteś. Dużo piszesz, ale wciąż nie rozumiesz. Nie spinaj się tak.Koniec off topa. Jest już jakieś info nt, baterii? Ile będzie trzymać/jaką będzie mieć pojemność? tak samo jak PSP Byłem przekonany że oled mniej będzie pobierał, niż zwykły lcd, a co za tym idzie dłuższa żywotność baterii. Edytowane 18 sierpnia 2011 przez kasuro 1 Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 ostatnio już nawet sie pogodziłem, że PS Vita będzie miało te 256 MB RAMu.. a tu niespodzianka, dostaniemy więcej niż nawet ktokolwiek myślał Sony chyba dopięło własnie ostatni guzik, czekać pozostało na premierę tego cacka Cytuj
Lipa 520 Opublikowano 18 sierpnia 2011 Opublikowano 18 sierpnia 2011 A już wiadomo kiedy europejska premiera ? Cytuj
winner 183 Opublikowano 22 sierpnia 2011 Opublikowano 22 sierpnia 2011 A już wiadomo kiedy europejska premiera ? Nie - TGS raz na zawsze wyjaśni sprawę. Ja obstawiam, że zagramy jeszcze w tym roku. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi