Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Gdyż cena 250$ nie jest tak jak w przypadku 3DS'a wzięta z dupy.

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)

Gdyż cena 250$ nie jest tak jak w przypadku 3DS'a wzięta z dupy.

W przypadku gadżetów płaci się za pomysł, markę, lansik i takie tam.

Gdyby o cenie decydowały ceny komponentów to TV 3d kosztowałyby 1000 pln, a tablety Apple jeszcze mnie....o komórkach czy zegarkach nawet nie wspomnę.

Biorąc pod uwagę, że po obnizce 3ds, bedzie u nas sprzedawany poniżej 700 pln, to ile musiałoby niby teraz w sklepie PSP kosztować....250 pln?

Edytowane przez adi
Opublikowano

psvita ma chyba lepszy lineup na start niz 3d wiec nie beda musieli obnizac ceny

Opublikowano

PSV ma lineup, ma zapowiedziane gry, ma sporo usług sieciowych, które będą dzialać na starcie, ma umowy z dostawcami internetu (śmieszne at&t + prawdopodobnie jeszcze 2-3 dostawcow z którymi tocza sie teraz rozmowy), cena 250$ to i tak o wiele mniej niż spekulowano... co jeszcze... brak blokady regionalnej (nawet nie wiecie jakie to ważne dla dzisiejszych konsumentów). w jednym z ostatnich wywiadów Kaz powiedział, że nie powinniśmy spodziewać się jakiejkolwiek obniżki cen tylko z powodu 'obniżki u konkurencji'.

na plus jest też to, jakie wrażenie robi konsola i cale to wielkie "halo" w internecie (darmowe devkity dla indie devs, jakies patenty z obsługa gestów, obsluga multimediów, etc). konsola kojarzy się z samymi pozytywami gdzie taki 3DS to dla wielu odbiorcow zwykły DS + 3D bez gier i z ograniczeniami.

psv równie dobrze może być klapą finansową, bo rynek gierkowy jest bardzo zmienny, ale w chwili obecnej nie zanosi się na to. kilka sklepów wysyłkowych oraz famitsu zrobiły sondy gdzie takie psv wygrało z 3ds.

Opublikowano

Mówcie co chcecie, ale z każdym dniem jestem coraz bardziej napalony na tę konsolkę. Pamiętam jak pierwszy raz ponad 5 lat temu pierwszy raz zagrałem na PSP i moja reakcja to było coś w stylu "o ja, ale to jest zaje.biste!", byłem oczarowany grafiką i grywalnością. Pomyślcie co będzie teraz jak np. dorwę Vitę i zagram pierwszy raz w Golden Abyss na tym OLED'zie.

Opublikowano (edytowane)

psv nie poleci w dół tak jak 3ds. przynajmniej nie w tak krótkim czasie.

gdyż?....

sony to nie nintendo i swój towar cenią, jakość lepsza no i uznanie marki, tak jak kiedyś nina.

Edytowane przez kasuro
  • Minusik 1
Opublikowano

gdyż?....

sony to nie nintendo i swój towar cenią, jakość lepsza no i uznanie marki, tak jak kiedyś nina.

Jest to jedynie Twoja subiektywna opinia, co lepsza akurat mijasz się z prawdą jesli chodzi o jakość-konsole Nintendo wg. niezależnych statystyk są o wiele mniej awaryjne od Sony, a biorąc pod uwagę ostatnią aferę z PSN wieksze uznanie marki Sony jest sprawą nieco dyskusyjną.

Opublikowano

Niektórzy najwidoczniej żyją w Polsce w latach 90, gdzie tylko plejstejszyn się liczyło.

Opublikowano (edytowane)

gdyż?....

Jest to jedynie Twoja subiektywna opinia, co lepsza akurat mijasz się z prawdą jesli chodzi o jakość-konsole Nintendo wg. niezależnych statystyk są o wiele mniej awaryjne od Sony, a biorąc pod uwagę ostatnią aferę z PSN wieksze uznanie marki Sony jest sprawą nieco dyskusyjną.

i więcej ciupiesz na konsoli tym bardziej jest zdatna na usterki , Mogę sie mylić twierdzac że psp jest mniej zaawansowane techn. od ds.

Niektórzy najwidoczniej żyją w Polsce w latach 90, gdzie tylko plejstejszyn się liczyło.

.

sony nie liczy się w większej połowie? :whistling:w takim razie żyjesz w latach 80 gdzie nina dominowała

Edytowane przez kasuro
Opublikowano (edytowane)
w takim razie żyjesz w latach 80 gdzie nina dominowała

sony nie liczy się w większej połowie? :whistling:

O czym to w ogóle do mnie mówisz, jakie liczenie się w większej połowie? Jak już chcesz się bawić w jakieś głupie dominacje, to porównaj sobie ile zeszło PS3 w stosunku do Wii i ile PSP w stosunku do DS'a.

Byłbym również wdzięczny, gdybyś potrafił pisać na forum poprawnymi gramatycznie zdaniami.

Koniec offtopu z mojej strony.

Wracając do tematu, to nie wiem czy wiecie, ale zapowiedzieli Lumines na Vitę. Dzięki temu newsowi Sony mnie ma ;).

Edytowane przez ragus
Opublikowano (edytowane)
w takim razie żyjesz w latach 80 gdzie nina dominowała

sony nie liczy się w większej połowie? :whistling:

O czym to w ogóle do mnie mówisz, jakie liczenie się w większej połowie? Jak już chcesz się bawić w jakieś głupie dominacje, to porównaj sobie ile zeszło PS3 w stosunku do Wii i ile PSP w stosunku do DS'a.

Byłbym również wdzięczny, gdybyś potrafił pisać na forum poprawnymi gramatycznie zdaniami.

Koniec offtopu z mojej strony.

Wracając do tematu, to nie wiem czy wiecie, ale zapowiedzieli Lumines na Vitę. Dzięki temu newsowi Sony mnie ma ;).

Dobry jesteś. Dużo piszesz, ale wciąż nie rozumiesz. Nie spinaj się tak.Koniec off topa.

Jest już jakieś info nt, baterii? Ile będzie trzymać/jaką będzie mieć pojemność?

tak samo jak PSP

Byłem przekonany że oled mniej będzie pobierał, niż zwykły lcd, a co za tym idzie dłuższa żywotność baterii.

Edytowane przez kasuro
  • Minusik 1
Opublikowano

ostatnio już nawet sie pogodziłem, że PS Vita będzie miało te 256 MB RAMu.. a tu niespodzianka, dostaniemy więcej niż nawet ktokolwiek myślał :) Sony chyba dopięło własnie ostatni guzik, czekać pozostało na premierę tego cacka