Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

Featured Replies

Opublikowano

U mnie tak samo. Myślałem, że za samą konsolę będzie max 1k, a razem z kartą, jakimiś grami to wyjdzie mnie z 1.5k. Chyba jednak poczekam do jakiejś obniżki, promocji.

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 428,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Może przeczyta ten geniusz który zmienił nazwę kategorii na Mortem:                   Ostatnio dużo czytam, zwłaszcza na PPE.PL, o śmierci PS Vity. Nieważne że nazwa konsoli mówi co innego. Ciężko s

• jakby kogos interesowalo to ponizej spis gier z obrazkami/gifami jakie zmierzaja oficjalnie na vite i ktore oficjalnie wyjda w eu/us - ponad 150 tytulow, chcialem wkleic tutaj ale niestety, niektore o

• Tak jak mowi Rayos, obie konsole sa swietne. Prawdziwy gracz nie jest gamingowym rasista. U mnie wszystkie handheldy zyja ze soba w zgodzie  

Opublikowano

Ceny gier mają się wahać 10-50$ w us także będzie to 20-30zł taniej względem gier z ps3(powiedzmy,że 170 zamiast 199). Biorąc pod uwagę ceny japońskie gier z psn są średnio tańsze o circa 30zł w przeliczeniu.

Nie jestem pewien co się bardziej opłaca, kupić większą kartę i ściągać gry taniej czy karte mniejszą ale za to płacić więcej za wersje pudełkowe, które notabene można odsprzedać zawsze.

Ja chyba wybiorę opcję z kartą 16gb(8 to chyba będzie za mało) i mieszał sobie gry z psn/pudełkowe.

Ciekawostka, obliczając koszta:

Konsolka na start 999zł

Karta pamięci 8-16GB 30-60$ także 100zł-200zł

Duperele typu pokrowiec 40zł

2 Gry circa 300zł

Innymi słowy jakieś 1600zł na start, tosz to więcej niż za ps3 jest. Trzeba poczekać z 2 miechy chociaż aż konsolka stanieje, póki co to samobójstwo jak dla mnie.

Opublikowano

Może będą jakieś budle za 1299 ;) Ale cena kart pamięci to przesada, zwłaszcza patrząc na to ile kosztują te do PSP. Ale musieli zmienić format na nowy, sk********************

Opublikowano

Oficjalna cena na pl 1099zł za wersję wifi.

Nie podoba mi się, bardzo nie podoba. Z takimi cenami to kupie se vite dopiero na wakacje albo jak jakiś miły bundle będzie.

Opublikowano

i tak nieźle w uk krzyczą za wifi wersje 230 funia co dziś daje ponad 1200zł... ale na pewno szybko wyskoczą jakieś promocje więc może skusze sie w maju na urodziny :P

Opublikowano

Jeszcze do tego zobaczyłem teraz ceny kart z niusu, 240 za 16gb, no sry ale ich serio posrało.

Byłem napalony ale teraz to już na 100% czekam do wakacji, a miało być tak pięknie.

Opublikowano

Pewnie będę brał z usa, bo konsola+karta+uncharted wyniesie mnie ok. 1100zł.

Opublikowano
  W dniu 27.12.2011 o 18:56, dydel napisał(a):

http://wololo.net/wa...-sonic-says-hi/

HBL działa już na Vicie

czyli rowno z premiera vity w pl dostaniemy piraty ;p

Opublikowano
  W dniu 27.12.2011 o 18:31, ragus napisał(a):

Pewnie będę brał z usa, bo konsola+karta+uncharted wyniesie mnie ok. 1100zł.

Ja sobie daruję, tyle razy urząd celny dorwał się do moich paczek z usa mimo licznych tricków(zaniżone wartości,rozpakowanie z folii etc),że wolę jednak nie ryzykować.

Opublikowano

U mnie to będzie polegało na tym, że po prostu znajomy wraca mniej więcej w tym okresie do Polski, to i w walizkę Vitę może wrzucić.

Opublikowano

Ceny gier do PSV trochę mnie zmroziły. Spodziewałem się niższego poziomu, tutaj widzę, że jest na poziomie stacjonarek. Kilka pytań do bardziej zorientowanych:

Czy gry na Vitę będę miały online pass?

Gdzieś widziałem info, że gry na PS Store mają być tańsze niż pudełkowe, mniej więcej o ile?

Czy będą możliwe składki na PSV?

Czy zakup Playstation Plus da jakieś zniżki na zakup gier na Storze?

Opublikowano

Mam podobne odczucie jeżeli chodzi o ceny. Miałem brać na premierę ale pewnie się wstrzymam. Przejechałem się na drogim 3DSie i wolę teraz w niego pakować kasę niż odkładać na drugi sprzęt, który nie będzie wcale tańszy.

Opublikowano
  W dniu 28.12.2011 o 09:49, Pryxfus napisał(a):

Ceny gier do PSV trochę mnie zmroziły. Spodziewałem się niższego poziomu, tutaj widzę, że jest na poziomie stacjonarek. Kilka pytań do bardziej zorientowanych:

Czy gry na Vitę będę miały online pass?

Gdzieś widziałem info, że gry na PS Store mają być tańsze niż pudełkowe, mniej więcej o ile?

Czy będą możliwe składki na PSV?

Czy zakup Playstation Plus da jakieś zniżki na zakup gier na Storze?

Od razu odpowiem na kilka pytań w 1: konsola=1 konto tylko. Czytaj składki etc niemożliwe.

O online passach nikt nic nie mówił więc zakładam,że nie. Gry z psn są w japonii tańsze o jakieś 30zł. O plusie niestety nie wiem.

Opublikowano

Już pal licho cenę konsoli, to jednorazowy wydatek i jestem w stanie go przeżyć, ale wołanie za takiego RR, który ma być mocno okrojony, 2 stówy to jakiś żart. Nawet za takie Uncharted jestem w stanie dać max 150 zł. Sony chyba nie chce żeby byle plebs z Polski kupował ich konsole na premierę.

Opublikowano
  W dniu 28.12.2011 o 13:41, Adan napisał(a):

Już pal licho cenę konsoli, to jednorazowy wydatek i jestem w stanie go przeżyć, ale wołanie za takiego RR, który ma być mocno okrojony, 2 stówy to jakiś żart. Nawet za takie Uncharted jestem w stanie dać max 150 zł. Sony chyba nie chce żeby byle plebs z Polski kupował ich konsole na premierę.

Będzie tak samo jak z 3dsem. CZEMU NIKT TEGO NIE KUPUJE PRZECIEŻ 900ZŁ TO TANIOCHA.

2 miechy później

Cena spada o 1/3

Bardziej mnie bolą te gry po 200zł, miały kosztować 150 góra w przeliczeniu. Jak zawsze kurs 1$=1ojro yebie wszystko. Banda kretynów.

Opublikowano

słyszałem fajną plotę dzisiaj. na lunch psvita scep przewiduje 3000 szt konsol na polskę, psv w wersji 3g bedzie dostępna tylko w sieci komórkowej play z internetem mobilnym w pakiecie. (oczywiscie na starcie)

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Więcej niż te 3000 na premierę nie pójdzie. Z tym 3G jeżeli to prawda to nieźle pojechali.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

ps vita ma kompatybilność wsteczną że będą działać gry z psp ?

Opublikowano

Witam, mam pytanie, jestem zielony pod tym względem na czym polega to całe 3g (dzięki Leszku :P) w vicie? potrzebna bedzie do tego karta sim któregoś operatora, czy jak to jest rozwiązane? to jest płatne/bezpłatne?

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

chyba raczej 3G

na razie nic nie wiadomo, być może będzie współpracować ze wszystkimi sieciami, albo tylko z wybranymi (simlock?)... trzeba czekać na info, jak będzie to pojawi się na VitaSite a potem tutaj :)

Opublikowano

będzie blokada regionalna?

Edytowane przez greah