Opublikowano 23 grudnia 201113 l U mnie tak samo. Myślałem, że za samą konsolę będzie max 1k, a razem z kartą, jakimiś grami to wyjdzie mnie z 1.5k. Chyba jednak poczekam do jakiejś obniżki, promocji.
Opublikowano 23 grudnia 201113 l Ceny gier mają się wahać 10-50$ w us także będzie to 20-30zł taniej względem gier z ps3(powiedzmy,że 170 zamiast 199). Biorąc pod uwagę ceny japońskie gier z psn są średnio tańsze o circa 30zł w przeliczeniu. Nie jestem pewien co się bardziej opłaca, kupić większą kartę i ściągać gry taniej czy karte mniejszą ale za to płacić więcej za wersje pudełkowe, które notabene można odsprzedać zawsze. Ja chyba wybiorę opcję z kartą 16gb(8 to chyba będzie za mało) i mieszał sobie gry z psn/pudełkowe. Ciekawostka, obliczając koszta: Konsolka na start 999zł Karta pamięci 8-16GB 30-60$ także 100zł-200zł Duperele typu pokrowiec 40zł 2 Gry circa 300zł Innymi słowy jakieś 1600zł na start, tosz to więcej niż za ps3 jest. Trzeba poczekać z 2 miechy chociaż aż konsolka stanieje, póki co to samobójstwo jak dla mnie.
Opublikowano 23 grudnia 201113 l Może będą jakieś budle za 1299 Ale cena kart pamięci to przesada, zwłaszcza patrząc na to ile kosztują te do PSP. Ale musieli zmienić format na nowy, sk********************
Opublikowano 26 grudnia 201113 l Oficjalna cena na pl 1099zł za wersję wifi. Nie podoba mi się, bardzo nie podoba. Z takimi cenami to kupie se vite dopiero na wakacje albo jak jakiś miły bundle będzie.
Opublikowano 26 grudnia 201113 l i tak nieźle w uk krzyczą za wifi wersje 230 funia co dziś daje ponad 1200zł... ale na pewno szybko wyskoczą jakieś promocje więc może skusze sie w maju na urodziny
Opublikowano 27 grudnia 201113 l Jeszcze do tego zobaczyłem teraz ceny kart z niusu, 240 za 16gb, no sry ale ich serio posrało. Byłem napalony ale teraz to już na 100% czekam do wakacji, a miało być tak pięknie.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l Pewnie będę brał z usa, bo konsola+karta+uncharted wyniesie mnie ok. 1100zł.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l http://www.futureshop.ca/en-CA/product/playstation-playstation-vita-first-edition-bundle-22055/10172907.aspx?path=57cbd2a86e4e9366d05f36c6dd47661een02 taka ciekawostka. w Kanadzie ps vita+ little deviants + pokrowiec+4gb za 299$. jak tu sie nie wku.rwi.ć.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l http://wololo.net/wagic/2011/12/27/hbl-running-on-the-ps-vita-sonic-says-hi/ HBL działa już na Vicie
Opublikowano 27 grudnia 201113 l http://wololo.net/wa...-sonic-says-hi/ HBL działa już na Vicie czyli rowno z premiera vity w pl dostaniemy piraty ;p
Opublikowano 27 grudnia 201113 l Pewnie będę brał z usa, bo konsola+karta+uncharted wyniesie mnie ok. 1100zł. Ja sobie daruję, tyle razy urząd celny dorwał się do moich paczek z usa mimo licznych tricków(zaniżone wartości,rozpakowanie z folii etc),że wolę jednak nie ryzykować.
Opublikowano 27 grudnia 201113 l U mnie to będzie polegało na tym, że po prostu znajomy wraca mniej więcej w tym okresie do Polski, to i w walizkę Vitę może wrzucić.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Ceny gier do PSV trochę mnie zmroziły. Spodziewałem się niższego poziomu, tutaj widzę, że jest na poziomie stacjonarek. Kilka pytań do bardziej zorientowanych: Czy gry na Vitę będę miały online pass? Gdzieś widziałem info, że gry na PS Store mają być tańsze niż pudełkowe, mniej więcej o ile? Czy będą możliwe składki na PSV? Czy zakup Playstation Plus da jakieś zniżki na zakup gier na Storze?
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Mam podobne odczucie jeżeli chodzi o ceny. Miałem brać na premierę ale pewnie się wstrzymam. Przejechałem się na drogim 3DSie i wolę teraz w niego pakować kasę niż odkładać na drugi sprzęt, który nie będzie wcale tańszy.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Ceny gier do PSV trochę mnie zmroziły. Spodziewałem się niższego poziomu, tutaj widzę, że jest na poziomie stacjonarek. Kilka pytań do bardziej zorientowanych: Czy gry na Vitę będę miały online pass? Gdzieś widziałem info, że gry na PS Store mają być tańsze niż pudełkowe, mniej więcej o ile? Czy będą możliwe składki na PSV? Czy zakup Playstation Plus da jakieś zniżki na zakup gier na Storze? Od razu odpowiem na kilka pytań w 1: konsola=1 konto tylko. Czytaj składki etc niemożliwe. O online passach nikt nic nie mówił więc zakładam,że nie. Gry z psn są w japonii tańsze o jakieś 30zł. O plusie niestety nie wiem.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Już pal licho cenę konsoli, to jednorazowy wydatek i jestem w stanie go przeżyć, ale wołanie za takiego RR, który ma być mocno okrojony, 2 stówy to jakiś żart. Nawet za takie Uncharted jestem w stanie dać max 150 zł. Sony chyba nie chce żeby byle plebs z Polski kupował ich konsole na premierę.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Już pal licho cenę konsoli, to jednorazowy wydatek i jestem w stanie go przeżyć, ale wołanie za takiego RR, który ma być mocno okrojony, 2 stówy to jakiś żart. Nawet za takie Uncharted jestem w stanie dać max 150 zł. Sony chyba nie chce żeby byle plebs z Polski kupował ich konsole na premierę. Będzie tak samo jak z 3dsem. CZEMU NIKT TEGO NIE KUPUJE PRZECIEŻ 900ZŁ TO TANIOCHA. 2 miechy później Cena spada o 1/3 Bardziej mnie bolą te gry po 200zł, miały kosztować 150 góra w przeliczeniu. Jak zawsze kurs 1$=1ojro yebie wszystko. Banda kretynów.
Opublikowano 28 grudnia 201113 l słyszałem fajną plotę dzisiaj. na lunch psvita scep przewiduje 3000 szt konsol na polskę, psv w wersji 3g bedzie dostępna tylko w sieci komórkowej play z internetem mobilnym w pakiecie. (oczywiscie na starcie) Edytowane 28 grudnia 201113 l przez Orzeszek87
Opublikowano 28 grudnia 201113 l Więcej niż te 3000 na premierę nie pójdzie. Z tym 3G jeżeli to prawda to nieźle pojechali.
Opublikowano 30 grudnia 201113 l Dobry kanał z "testami" gier i samej konsoli. http://www.youtube.com/user/OmniOmegaOB/videos
Opublikowano 11 stycznia 201213 l Witam, mam pytanie, jestem zielony pod tym względem na czym polega to całe 3g (dzięki Leszku ) w vicie? potrzebna bedzie do tego karta sim któregoś operatora, czy jak to jest rozwiązane? to jest płatne/bezpłatne? Edytowane 11 stycznia 201213 l przez Orzeszek87
Opublikowano 11 stycznia 201213 l chyba raczej 3G na razie nic nie wiadomo, być może będzie współpracować ze wszystkimi sieciami, albo tylko z wybranymi (simlock?)... trzeba czekać na info, jak będzie to pojawi się na VitaSite a potem tutaj
Opublikowano 11 stycznia 201213 l będzie blokada regionalna? Edytowane 11 stycznia 201213 l przez greah