MBeniek 3 260 Opublikowano 19 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2012 Pierwszy (chyba) polski unboxing PSVITA: Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 22 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2012 (edytowane) http://pl.playstatio...j-ci-odpowiada/ to są tytuły startowe potwierdzone przez sony w Polsce? gdzie jest Little big planet??? strasznie wqrwia mnie sony, miesiąc do premiery ich najnowszej konsoli i nie chcą podawać podstawowych informacji na temat konsoli jak cena i tytuły startowe >< troche słabo imo. Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Orzeszek87 Cytuj Odnośnik do komentarza
elentario 6 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Widzę, że jest bardzo małe zainteresowanie tematem na forum, mnie też martwi brak konkretów ze strony sony.. Dorwaliście gdzieś w sieci listę tytułów na rok 2012, albo chociaż info kiedy takowa zostanie udostępniona? Cytuj Odnośnik do komentarza
K_J 4 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Byłem ostatnio w Sony Center w Gliwicach i pytam się czy 22 lutego będą mieli PS Vita? Odpowiedź brzmiała, że nie wiedzą. Może będzie albo nie Zapytałem się o cenę to odpowiedziano mi, że może 1000-1200 zł. Pytam się za jaki model - zwykły czy 3G odpowiedź a to będą dwa modele Aktualnie wstrzymałem się z preorderem patrząc na słabe zaintereseowanie PSV w KKW. Czekam na rozwój sytuacji po europejskiej premierze. I powiem szczerze najpierw chcę ten sprzęt dotknąć w sklepie i przekonać się na własne "ręce i oczy " czy warto. Po ostatnich wpadkach z kupnem gier w preorderze niczego już nie zamawiam tylko na słowo producenta/jakiegoś pismaka. Muszę to widzieć na własne gały 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Nemesis 1 268 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 Nie sądziłem, że przypuszczenia Crytek czy John'a Carmacka okażą się prawdziwe. Zarówno Carmack jak i niemiecki developer twierdzili, że Vita może polec w starciu z rynkiem smartfonów. Mocno zdziwiła mnie niska sprzedaż konsoli w Japonii. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) Japonia to "dziwny kraj" nie mieli dobrych tytułów startowych na swój region i tyle. sony ma ponoć potwierdzić ceny gier, konsol itd do piątku <ok> bardziej mnie martwi domniemana 10% awaryjność sprzętu Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Orzeszek87 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 z tą awaryjnością chodzi o skopany fabryczny soft w konsoli, zdaje się, ze jest wersja A i B tego samego softu 1,4x i jeden z nich generuje problemy z TS'em, działaniem menu i chyba występuje czasem jakis problem przy update... przynajmniej tak czytałem no ale wiadomo, to jest pierwszy rzut konsoli na rynek więc siłą rzeczy nie może być idealnie 3DS tez miał problemy z red screenem i wifi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 kilka lat juz pracuje przy konsolach, ale co jak co nintendo zdarzyło mi się reklamować moze ze dwa razy i było to wii, 3ds i nds ani razu do mnie nie wrócił i nawet nie słyszałem że sie psują " psp to czasami po 3-4 szt naraz zwracałem do sony model 3004 nówki sztuki które nie działały od startu, wkurzający jest okres gwarancji 1 roku, zastanawiam się poważnie czy nie nadpłacić kilku stówek w jakimś sklepie nie dla idiotów by nabyć gwarancje plus czy jak to sie zwie i po kilku latach dostać nowy model przy pomyślnych wiatrach. niestety znając moje szczęście trafie najbardziej trefny model z całego sortu. Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 NDS'y psują się raczej mechanicznie, a to wiadomo juz wina właściciela ogolnie sprzęt nintendo raczej się nie psuje, ewentualnie peryferia ze wsgledów eksploatacyjnych (analogi, triggery). co do psp to najbardziej rozczarował mnie model 200x... pod wzgledem awaryjnosci. mialem w rekach modele z trzeszczącymi głosnikami, popękanymi obudowami od samego grania (bylem i jestem skłonny w takie tłumaczenie uwierzyć ).. nie wspominajac o laserach i podświetleniu lcd, chociaz to predzej padalo w psp1000. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 (edytowane) uwalony analog, nawalający umd, padnięte głośniki, największa zmora psp. w vicie obawiam sie najbardziej tego (pipi)aniutkiego touch screena, telefony sony ericsson to balasy panel dotykowy to smiech na sali, o tablecie sie nie wypowiem nie maziałem na nim. uwielbiam tez trzeszczenie plastiku w psp-kach, model 1000e vel street jest w tym najlepszy. Edytowane 25 Stycznia 2012 przez Orzeszek87 Cytuj Odnośnik do komentarza
CoATI 1 050 Opublikowano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2012 lecimy troszku offtopem, no ale trudno z tymi analogami to faktycznie zmora i fakt, psp100x, to faktycznie pancernik na tle młodszych egzemplarzy jeśli chodzi o konstrukcje PSV, to najbardziej obawiam się jakosci płyty głownej i usztywnień wewnatrz obudowy... nie wiem czemu ale jak o tym mysle to mam przed oczami uszkodzone nokie e52 z złamanymi płytami głównymi, od noszenia w kieszeni x) ale z drugiej strony, widziałem gdzies "crash testy" psv i front panel wypadl calkiem dobrze pod wzgledem przyjmowania obrażeń Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) http://www.youtube.com/watch?v=SqUDd446NqU czy mi sie wydaje czy gracze wipeouta mogą grać miedzy graczami vity i ps3 ze sobą to samo z hustle kings? " Gra międzyplatformowa Dzięki funkcji gry międzyplatformowej możesz zacząć grę w swoim systemie PS3, spauzować ją, po czym grać dalej od miejsca, w którym skończyłeś, korzystając z PS Vita. Możesz też brać udział w grach dla wielu graczy na swoim PS Vita i rywalizować z przyjaciółmi grającymi na PlayStation®3. Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Orzeszek87 Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenikz 89 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 czy mi sie wydaje czy gracze wipeouta mogą grać miedzy graczami vity i ps3 ze sobą to samo z hustle kings? dokładnie tak będzie jak piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza
elentario 6 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 czy mi sie wydaje czy gracze wipeouta mogą grać miedzy graczami vity i ps3 ze sobą to samo z hustle kings? dokładnie tak będzie jak piszesz a tyczy się to wszystkich gier, które jednocześnie wyjdą na psp i ps3? Strzelam np. nowego CoD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Fenikz 89 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 nie, np. takie ModNation Racers mimo że to praktycznie ta sama gra co wersja na PS3 nie będzie tego obsługiwać - wszystko jest w woli developerów http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_PlayStation_Vita_games (zakładka PS3 Connectivity - oczywiście nie zawsze chodzi o wspólne granie po multi) Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2012 (edytowane) jak by co Ultima updatowała ceny vity http://www.ultima.pl...n_vita/s488_42/ teraz wersja 3g 1299zł, karty pamięci potaniały o 20-40zł niektóre gry 10-20zł pojawił sie akumulatorek przenośny przedłużający granie do 10h, przy następnej generacji handheldów obstawiam akumulator na szelkach na plecach. edit lbp na vite nie na premiere ;/ Edytowane 27 Stycznia 2012 przez Orzeszek87 Cytuj Odnośnik do komentarza
Drexciyan 8 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 Little Big Planet nie miało byc na premiere.. Mnie zastanawia jak z wersją 3G,czy będzie simlock,wydaje mi sie że skoro bedzie w detalu to nie powinno być simlocka ale jak bedzie? Z dugiej strony byłaby dobra opcja jakby jakiś operator sieci mobilnych zainteresował się Vitą i dał ją z Internetem,łatwiej byłoby ją wziąc na abo z netem niż wyłożyć 1300zł z kieszeni. Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Ktoś z was w ogóle brał preordera? Tańsze karty... fajnie... to by wychodziło 200zł 16gb + 1099zł konsolka i z 150zł jedna gra do sprowadzenia z US/UK ... ale gra by musiała być za(pipi)ista, bo co miesiąc kupować jedną to masakra po takich cenach, a trzeba jeszcze supportować ps3 i PC ~_~ . Nadal jestem za zakupem, ale później. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Orzeszek87 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) na 99,9% biorę na premierę ok poziom zainteresowania z kupuję na premierę zmieniam na kupie jak dadzą zamiast telefonu do 100zł Edytowane 2 Lutego 2012 przez Orzeszek87 Cytuj Odnośnik do komentarza
elentario 6 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Ktoś z was w ogóle brał preordera? Tańsze karty... fajnie... to by wychodziło 200zł 16gb + 1099zł konsolka i z 150zł jedna gra do sprowadzenia z US/UK ... ale gra by musiała być za(pipi)ista, bo co miesiąc kupować jedną to masakra po takich cenach, a trzeba jeszcze supportować ps3 i PC ~_~ . Nadal jestem za zakupem, ale później. Przyznam, że nie śledziłem zapowiedzi vity, ale pewnie kupię do kwietnia swój egzemplarz. Jeżeli ktoś może to proszę opdowiedzieć na poniższe pytania (jestem noobem w temacie): 1. Vita umożliwi cioranie online (nie chodzi mi o remote play) z użytkownikami ps3, są może zapowiedziane tytuły? 2. Czy obydwie wersjie vity mają opcje ciorania multi? Czy cena jest podbita tylko przez to, że droższa ma 3g. 3. Nie potrzebuję robić z vity smartfona, czy jest jakiś argument, który przemawia za tym żeby ją zakupić (3g)? 4. Będąc online loguję się na swoje konto na PSN, mogę normalnie kontaktować się z użytkownikami PS3? 5. Jak jest z trofeami, łączą się z tymi z PS3? Na razie tyle. Dzięki. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez elentario Cytuj Odnośnik do komentarza
MBeniek 3 260 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 1. Vita umożliwi cioranie online (nie chodzi mi o remote play) z użytkownikami ps3, są może zapowiedziane tytuły? 2. Czy obydwie wersjie vity mają opcje ciorania multi? Czy cena jest podbita tylko przez to, że droższa ma 3g. 3. Nie potrzebuję robić z vity smartfona, czy jest jakiś argument, który przemawia za tym żeby ją zakupić (3g)? 4. Będąc online loguję się na swoje konto na PSN, mogę normalnie kontaktować się z użytkownikami PS3? 5. Jak jest z trofeami, łączą się z tymi z PS3? ad.1 - Tak - np. Wipeout. ad.2 - Tak i tak. ad.3 - Skoro nie potrzebujesz tego 3G, to lepiej te 200zł wydać na kartę albo jakąś grę, niż na opcję z którejś nie będzie się prawie korzystało. ad.4 - Tak. ad.5 - Tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
elentario 6 Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 (edytowane) Dzięki MBeniek. A jest może info odnośnie kolejnych tytułów, które to będą łączone w rozgrywce multi z PS3? Wiem, że nowy CoD będzie specialnie pod vitę. Byłem zakochany w pierwszym PSP i brakowało mi tylko tego co vita będzie w sobie zawierała + zbliżona jakość do ps3 - bajka. Edytowane 28 Stycznia 2012 przez elentario Cytuj Odnośnik do komentarza
Krzys PL 28 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Jakie analogi są w tym psp? Takie jak w psp (przesuwane w bok), czy jak w DS3(wychylane)? Cytuj Odnośnik do komentarza
saptis 620 Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Analogi w PS Vita sa wychylane, wiec blizej im do tych z pada Dualshock. Gralem i przyznaje, ze calkiem fajnie chodza - lepiej niz ten analog w PSP. Edytowane 30 Stycznia 2012 przez saptis 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Zaqair Opublikowano 1 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Pierwsza oferta amazonu na bundle Ps vita wifi/3g + karta 8gb za free i wybrana gra za 15gbp. http://amzn.to/wUjSXH Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi