Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Było by fajnie bo miałem cały czas Logitecha i sprawiał się idealnie. Chociaż ten case bigbena jest też niezły bo dobrze zabezpiecza boki itp. Ale jaram się tą dodatkową baterią do ładowania. Fajna sprawa.

Opublikowano (edytowane)

Nom, wchodzac tu w celu zdobycia jakis rzeczowych info czlowiek moze w sumie tylko poczytac 'vita (pipi)owa bo..' 'vita super extra bo...', ewentualnie 'nie znasz sie pajacu'.

Widzialem w piatek to cacko w Media Expert, niestety tylko przez szybke. Cena chyba 1049. Model bez 3g. Bylo nawet pare gierek, o konsole oparty ofkoz Uncharted za 199.. Mam pytanie. Byly tez dwa pudelka. Jeden to travel kit, mniej wiecej dojrzalem co tam w srodku siedzi, a drugiego nie moglem rozczytac bo byl czyms zasloniety. Ale napewno nie byl to travel kit bo czesc nazwy na opakowaniu byla odkryta. Wie ktos co znajduje sie w tym drugim zestawie? No chyba ze jest kilka rodzajow takich packow.

@don pedro - od tego mamy cale podforum o vicie zeby nawalic tyle tematow ile trzeba, tak zeby kazdy z nich byl fajny czytelny i na temat, zeby nie (pipi) w jednym temacie o wszystkim. Doslownie wszystkim.

Edytowane przez schab0795
Opublikowano

No tak, to jest ogolny temat o PS Vita a nie mozna nawet porozmawiac i wymienic pogladow. Od tego tez jest forum, a ten temat, jesli patrzec na jego nazwe, zdaje sie byc najodpowiedniejszy takze do rozmow natemat przyszlosci platformy, gier, po czesci zahaczając rowniez o konkurencje. Siedze na tym forum od 7 lat i dotychczas wydaje mi sie tym najlepszym, przywyklem takze do tego, ze zawsze cos komus nie pasuje. Najwazniejsza jest sztuka kompromisu - mi nie przeszkadza, ze dyskutujac z chociazby P-chanem musze przedzierac sie przez kilka/nascie postow, ktore dla mnie sa malo znaczace. Rowniez wam nie powinno sprawiac problemow ominiecie tych kilku wpisow.

Opublikowano
  W dniu 26.02.2012 o 19:12, winner napisał(a):
  W dniu 26.02.2012 o 18:53, -gmeru- napisał(a):

Szkoda, że ktoś nie może zrobić porządku w tym temacie i zrobić drugi temat dotyczący kupić czy nie kupić. Jak tu dyskutować o sprzęcie użytkowo skoro nie ma innego tematu a tutaj ciągle posty o tym czy kupić, jaka vita gówniana albo super albo jakie jest nintendo. :bad:

Jak widać moderacja całkowicie to olewa, nawet michaelis wcześniej głupio kłócił się z orzeszkiem spamując ten temat, więc o czym my tu rozmawiamy...

Zastanawiam się czy Logitech ma w planach wydanie jakiegoś pokrowca/zbroi, bo Playgear'y do PSP były bardzo dobre.

Temat jest o psvicie i pisze sie o psvicie, a to ze niepotrzebnie sie klocilem to racja. Jak jest potrzeba dodatkowego tematu o zakupach etc, to nie widze problemu abys go zalozyl, a tu bedziemy pilnowac rozmowy o sprzecie.

Opublikowano

Proszę więc więcej już tutaj nie śmiecić i dalsze dywagacje przenieść do tego tematu, który specjalnie po to założyłem:

http://www.psxextreme.info/topic/99015-ps-vita-kupic-czy-nie-wszystkie-za-i-przeciw-w-swietle-konkurencji/

Chętnie przeniósłbym wszystkie posty, które traktują o dyskusji Vita vs reszta świata z tego tematu tam, ale niestety nie mam moda, a wątpię, że komuś będzie się chciało do zrobić.

Opublikowano

Wracając do tematu polecam takie o to rozwiązanie na podtrzymanie energii:

Sony%20USB%20Portable%20Power%20Supply1.jpg

Jest jeszcze wersja większa na 4000mAh. Mam palca takiego jak wyżej i bardzo ładnie ładuje mi sprzęta gdy nie korzystam a nie ma gniazdka. Na jeden raz powinno styknąć ale muszę jeszcze zrobić dokładne testy bo póki co tylko doładowywałem ale nie mierzyłem dokładnie.

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 26.02.2012 o 20:04, winner napisał(a):

Proszę więc więcej już tutaj nie śmiecić i dalsze dywagacje przenieść do tego tematu, który specjalnie po to założyłem:

http://www.psxextrem...le-konkurencji/

Chętnie przeniósłbym wszystkie posty, które traktują o dyskusji Vita vs reszta świata z tego tematu tam, ale niestety nie mam moda, a wątpię, że komuś będzie się chciało do zrobić.

Aha, czyli wszystko co tutaj pisalem nazywasz smieciami? Nie wiem jakim Ty jestes autorytetem zeby wyganiac mnie i innych z tego tematu, ale zwyczajnie nie chce mi sie tutaj z nikim klocic, użerać i czytac nieprzychylnych komentarzy tylko dlatego, ze prowadze kulturalna dyskusje i wymieniam poglady z kilkoma forumowiczami. W zwiazku z tym opuszczam ten jakby nie patrzec niesprecyzowany temat i zycze wam milej dyskusji.

Edytowane przez Don_Pedro
Opublikowano
  W dniu 26.02.2012 o 20:26, Don_Pedro napisał(a):
  W dniu 26.02.2012 o 20:04, winner napisał(a):

http://www.psxextrem...le-konkurencji/

Aha, czyli wszystko co tutaj pisalem nazywasz smieciami? Nie wiem jakim Ty jestes autorytetem zeby wyganiac mnie i innych z tego tematu, ale zwyczajnie nie chce mi sie tutaj z nikim klocic, użerać i czytac nieprzychylnych komentarzy tylko dlatego, ze prowadze kulturalna dyskusje i wymieniam poglady z kilkoma forumowiczami. W zwiazku z tym opuszczam ten temat i zycze wam milej dyskusji.

Specjalnie po to stworzyłem nowy temat, aby uniknąć tego typu sytuacji, gdzie 2-3 osoby zacięcie wymieniają swoje poglądy, a reszta musi cały ten barłóg omijać, bo ich to po prostu nie interesuje, a chcą poczytać opinii i komentarzy ludzi, którzy mają do czynienia ze sprzętem. Pod tym względem są to niepotrzebne dyskusje (kolokwialnie - śmieci), które można umieścić w innym temacie, bo z tego korzystaliście tylko i wyłącznie dlatego, że wydawał się odpowiedni, a tu nie o to chodzi.

Opublikowano (edytowane)

Jeszcze nie dawano była 20-któraś strona tego tematu,a teraz już leci43-44 i powoli w tym wszystkim zaczynałem się gubić,dobrze ,że Winner stworzył drugi temat.Tak czy siak już się namyśliłem i kupię Vitę w przyszły weekend,bo co tu ukrywać,jestem po prostu zachwycony nową kieszonsolką.

Edytowane przez darkgamer
Opublikowano

@Gmeru:

ile kosztuje taki dodatek i o ile w teorii powinien przedłużać prace konsoli?

Opublikowano

Taka bateria ma pojemność 2000mAh czyli niewiele mniej od tej wbudowanej do konsoli (2120mAh). Analogicznie więc na pełnym załadowaniu powinna wytrzymywać około 90% tego co wbudowana, lecz czytałem, że pozwala na 2 godziny grania w wymagające sprzętowo gry na max. ustawieniach (WiFi/3G + max podświetlenie).

Cena bardzo przystępna, bo już za 70zł można wyrwać.

http://www.ceneo.pl/14526840?se=0MIFZm4efZcSQ7OZePq2GT_H4ZjbMHZt&gclid=CKaEttjBvK4CFYRa3wodh24qLQ

Opublikowano

Hmm, czyli wyłączając Wi-Fi/3G i nie szalejąc z siłą podświetlenia oraz dokupując to cudeńko Vita powinna wyciągnąć ~6h. To już nie byłoby aż takiej tragedii, nie licząc negatywnych aspektów wizualnych.

Opublikowano

Szybkie pytanie.

W jaki sposób uporządkować ikony w menu?

Pościągałem parę demek, niektóre skasowałem i mam teraz te okrągłe ikonki porozrzucane na 3 ekranach, .

Przytrzymując dłużej palca w menu możemy jedynie usuwać aplikacje, a nie widzę opcji "poukładania" ani sortowania.

Opublikowano (edytowane)

Najpierw palcem przytrzymać na ekranie przez chwilkę, potem trzymasz za ikonki i przenosisz gdzie chcesz. Za te białe kropki nie trzeba łapać, te służą bardziej do rozwijania menu podręcznego.

Edytowane przez sakiu
Opublikowano

Odpaliłem wczoraj Vice city stories i chyba za dużo się spodziewałem albo już zapomniałem jak ta gra wygląda na PSP. Na tym tytule widać jak jednak wielka jest przepaść między nową generacją gier na Vitę a tym co widzieliśmy na PSP. Fajnie się gra ale jednak niska rozdzielczość daje o sobie znać. Mimo, że skorzystałem z ukrytego menu do poprawiania efektów (ale za dużo to tam zmienić i tak nie można).