Gość Orzeszek87 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 pójdź do empiku z największą konkurencją w okolicy, powinni mieć konkurencyjne ceny, wlaściwie każdy empik moze mieć inną cenę, więc najprościej będzie podzwonić/pochodzić. porównaj tez ceny z empik com. a nie lepiej kupić konsolę w sklepie dla idiotów? a karciochę i grę w empiku za karte podarunkową? Cytuj
Gość Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Chodzi o to, że mieszkam i pracuję pomiędzy Wrocławiem a Opolem. Studiuję w Opolu, więc tam mogę jeszcze pochodzić, ale Opole to dziura. Do Wrocławia z kolei brak czasu na jechanie i szukanie, stąd zarzuciłem pytaniem. Cytuj
Texz 670 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Najprędzej znajdziesz coś ciekawego w MM/Saturnach we Wrocku, ewentualnie możesz jechać do Katowic (Silesia -> Saturn, tam kupiłem za 949). Jeżeli nie masz na to czasu to najlepiej będzie wyrwać jakąś promocję w sieci z dostawą do domu. Cytuj
genjuro 85 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Zapomnij o empikach we Wrocku, ostatnio jak tam wchodze i widze te bandyckie ceny, to az sie w zoladku przewraca. Jedyne co tam kupuje i sie w miare oplaca to gierki na pc w ekstra klasykach, bo cokolwiek na konsole to cena sugerowana przez sony ( czyli jakies 239,249 zl) plus 10% "empikowe". A te ich "skupy" to tez jakies nieporozumienie. Gierki w miare swieze biora po tak zalosnie niskich cenach ze juz lepiej sprzedawac na allegro. Cytuj
Gość Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 (edytowane) Ja wiem, wiem, z tym, że zależało mi na zakupie w Empiku, zeby puścić im gry na PS3 w rozliczeniu i konsolkę łyknać za 750 przykładowo, a Uncharted i karte kupić taniej z drugiej ręki. No nic, będę szukał i rozglądał się. EDIT: Co do skupu to ja akurat narazie zadowolony jestem. Conviction na XO wzieli mi za 50zł, a Dark Souls za 90 Edytowane 30 marca 2012 przez Gość Cytuj
MichAelis 5 618 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 W magnolii w empiku jest za 999 tyle samo co w saturnach i mm. Cytuj
polaki899 32 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Mam pytanie czy 8 gb wystarczy na gierki bo w sklepie 16 nie maja a fajna promocja jest w Media Expert że do PSV 3G dodają Uncharted za darmo, ale nie maja na stanie 16 gb tak bym brał z miejsca. Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 (edytowane) moim zdaniem 8GB to malo, sciagniesz pare gier demek i innych pierdól, i bedzie po karcie, ja mam 16GB i juz cienko z miejscem, musze kasowc. Jak nie szkoda Ci kasiory to inwestuj w 16 a nawet 32 GB, wez pod uwage to ze zakilka miesiecy 32 GB to bedzie standard a 8 GB nikt nie bedzie chcial kupic za jakies normalne pieniadze, no i co najgorsze, karty nie wykorzystasz do innego urzadzenia... Edytowane 30 marca 2012 przez Wolomin Cytuj
NewNickPL 50 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Ja tam mam 16Gb i zostało mi 6,5 GB wolnego, a mam MS:RC, EP,SDD, Patapony3, GTA:VCS, LR2, 4 minisy i 3 dema Uncharted, wipeout, i rayman. Więc sobie sam odpowiedz czy Ci starczy, zależy ile zamierzasz trzymać gier na karcie. Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Czy ktoś orientuje się może gdzie w Empikach we Wrocławiu lub Opolu najtaniej znajdę PSV? Wykombinowałem, że podrzucę im 2-3 gry z PS3, które zbiją cenę konsoli. Widziałem ceny nawet od 949 zł za Wi-Fi. Czy ktoś ma może rozeznanie i mógłby coś podpowiedzieć? Ja kupiłem w media za 900zł,dali mi obniżkę,choć to wynikało z faktu,że dość ,często tam kupuje,ale wystarczy zapytać,no i zawsze ta stówa ,to stówa za którą możesz kupić jakąś grę(a do Uncharted wystarczy dołożyć 80 dych). Co do pytania Polaki,Taki Uncharted zajmuje 64MB,a na karcie np.dajmy na to 4GB znajduje się gdzieś ponad 4000MB(zdaje się,że 4096MB),ale już taki Unit 13 zajmuje 8192KB,co bywa mylne,ale tak naprawdę jeżeli potrzebujesz kartę do samych gier ,to 8GB jak na razie wystarczy ,choć dla porównania taki Resistance na PSP zajmował gdzieś z 700KB,a to daje o wiele więcej miejsca na karcie.Poza tym osobiście polecam mieć przynajmniej dwie kary ,jedna może mieć właśnie 8GB,a kolejna już więcej,najlepiej 32GB. Cytuj
polaki899 32 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 Kupiłem Vite i dostałem w pudełku karte sim z PLAY i niestety nie wiem jak uruchomić internet, a pisze że przez 7 dni mam 300mb na wykorzystanie za darmo. Może ktoś mi łopatologicznie wytłumaczyć jak to zrobić, bymbył wdzięczny. ASN jakaś usługa i nazywa sie internet ale tam chyba trzeba wpisać login i hasło ale z ka ja mam to wziąść ? Proszę o pomoc, w zestawie dostałem Uncharted i dokupiłem sobie fifke Na razie jak najbardziej pozytywnie Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 wkładasz simke do wyłaczonej konsoli - uruchamiasz vitę - klikasz operator sieci - wybierasz antene/nadajnik playa - koniec. własnie testowałem na karcie z orange i nie ma problemu (najwiekszy problem miałem z szufladka simki czyt. żeby ją wyciągnąć xD) Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 (edytowane) wkładasz simke do wyłaczonej konsoli - uruchamiasz vitę - klikasz operator sieci - wybierasz antene/nadajnik playa - koniec. własnie testowałem na karcie z orange i nie ma problemu (najwiekszy problem miałem z szufladka simki czyt. żeby ją wyciągnąć xD) wyjecie szufladki na karte SIM, co bedzie potrzebne: PS Vita 3G szt. 1 kobieta z paznokciami szt. 1 Dajemy kobiecie konsole z otwarta zaslepka na karte, a ona paznokciem wyciaga szufladke za wypustke ktora znajduje sie na tejze szufladce.Gotowe Edytowane 30 marca 2012 przez Wolomin Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 30 marca 2012 Opublikowano 30 marca 2012 faktycznie dziala dzięki za tipa Cytuj
polaki899 32 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Chłopaki a możecie mi doradzić jaką folie na ekran kupić, bo szkoda go zniszczyć i zarysować. Wdzięczny byłbym za linki Cytuj
Fenikz 89 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Chłopaki a możecie mi doradzić jaką folie na ekran kupić, bo szkoda go zniszczyć i zarysować. Wdzięczny byłbym za linki http://www.forum.vitasite....-i-tylny-panel/ Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 Ja osobiscie szukam foli firmy Hori , to bardzo dobra japonska firma ktora slynie z najlepszych foli na rynku. Ostatnio mieli jedna na allegro za 65zl ale sie spuznilem i ktos kupil. Jak narazie nigdzie nie moge jej znalesc w zadnym polskim sklepie. Na forum byla juz mowa o tej foli i podobno jest swietna, niema mowy o babelkach i jest gruba i wytrzymala, i latwa w zakladaniu. U nas cena jest chora, ale jak mam wybór kupienia czegos co bede wymienial za kilka mieciecy, to wole wydac wiecej i byc zadowolonym Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 praktycznie wszedzie cena jest chora nawet w Hongkońskich sklepach internetowych kosztuje 20$ Cytuj
Beck 3 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 (edytowane) W uk mozecie dostac hori za £7! Edytowane 31 marca 2012 przez Beck Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 mhm faktycznie jest na zavvi za niecałe 6GBP (plus wysyłka do kraju wychodzi te 7GBP~~35zł)... mam nadzieję, że poczta znowu mi nie ukradnie paczki z tego sklepu -_- Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 31 marca 2012 Opublikowano 31 marca 2012 mhm faktycznie jest na zavvi za niecałe 6GBP (plus wysyłka do kraju wychodzi te 7GBP~~35zł)... mam nadzieję, że poczta znowu mi nie ukradnie paczki z tego sklepu -_- bedziesz zamawial ta folie Hori ? Cytuj
darkgamer 43 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Moim zdaniem najrozsądniej jest teraz kupić jakąś tańszą,a dopiero później Hori w miarę dobrej cenie,co prawda nie są to aż takie duże pieniądze,ale zawsze można już zaoszczędzić kasę na takiego Motorstorma. Cytuj
CoATI 1 051 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Opublikowano 1 kwietnia 2012 no ale jak dałem około 30zł za hori z zavvi (z zniżką i wysyłką) to wychodzi to okolo 10zł drożej od zwykłej folijki z allegro (folia + wysyłka). Gorzej jak ktoś nie ma doświadczenia w naklejaniu takich folii, bo jakby nie patrzec to takie "gadżety" łatwo się niszczą wtedy zwykla 3M moze okazać się lepszym wyborem. Cytuj
Wolomin 7 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Opublikowano 1 kwietnia 2012 jak zmienimy ekran startowy to jak potem powrucic do tego standardowego? Cytuj
Emtebe 2 554 Opublikowano 1 kwietnia 2012 Opublikowano 1 kwietnia 2012 W ustawieniach konsoli, zakładka 'format' o ile mnie pamięć nie myli. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi