Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam Vite głowie ze względu na indyki, jak lubisz cyferki to tutaj jest zestawienie najlepiej ocenianych gier na vite w 2013 http://www.metacritic.com/feature/25-best-playstation-vita-games

Z exow ma vite nie ma w sumie nic ciekawego imo, ale takie dragons crown czy muramasa (które mozna zagrać na dużych konsolach) wyglądają naprawdę swietnie na oledzie

Edytowane przez kubson

Zachęćcie jakoś do kupienia Vity. Zaczynam powoli rzygać tęczą od samego Nintendo, a fajne gierki na PS4 pojawią się nieprędko

Ja sie przymierzam do vity, zapowiedzianych kilka jrpg, chce ograc FFX HD, DanganRonpa, Soul Sacrifice, Gravity Rush i mam ochote na Wipeout. Edytowane przez Guernica

Witam, rozdam plusiki każdemu kto mi pomoże. Wystarczy mieć "plusa", wejść do download list i sprawdzić dokładny, co do megabajta rozmiar poniższych tytułów

Guacamelee!

Sonic & SEGA All-Stars Racing Transformed

Grand Theft Auto: Liberty City Stories

---

Soul Sacrifice

Blazblue Continuum Shift Extended

Dzięki z góry.

ja roczny plus w grudniu przez neta za 169zl kupilem. Szkoda, Greg ze plusa dopiero teraz kupujesz. Osoby, ktore maja go dluzszy okres czasu i od poczatku tej uslugi na ps vicie(czyli chyba pazdziernik 2012) sukcesywnie dodaja pozycje do download list pomimo braku konsolki maja wrecz bajeczna oferte na start, w ktorej miedzy innymi "za free" maja golden abyss, w2048,gravity rush, guacamelle,luminus,mortal kombat,sfxt,soul sacrifice,rayman origins,hotline miami czy mgs2i3hd. To jest grania na dluuugie tygodnie. Zaczynajac z plusem teraz dostaniesz dosc mizerna oferte, do tego gry, ktore juz sie w tej ofercie pojawily raczej na 100% ponownie sie w niej nie pojawia wiec bedziesz zmuszony do ich kupna jak chcesz je ograc, ale i tak uwazam ze majac vite trzeba miec plusa.

Racja, tylko raz się zdarzyło, że gierki pojawiły się ponownie (12 tytułów z poprzednich miesięcy, co 24 godziny były zmieniane i była to promocja na święta jakieś 2 lub 3 lata temu więc wtedy jeszcze Vity nie było). Nie spodziewam się niczego takiego w najbliższej przyszłości. Dużo hejtu zebrali za to, że dają to co już było zamiast coś nowego na Święta. Plusa jednak warto, oszczędność jest a nieraz złapałem się na tym, że wciągnęła mnie gierka której pewnie bym nie kupił bo szkoda mi było kasy.

uncharted i gravity sa stale, nic nie pisza ze maja je zmienic

na styczen jest soul sacrifice i blazblue

guacemelee i liberty stories sa z grudnia i teoretycznie ich powinno nie byc ale z poziomu ps store na pc i vicie sa dalej dostepne w zakladce sklepowej i sa bezplatne

co polecam? przeciez juz chyba 1000 razy bylo pisane co jest warte ogrania na tym sprzecie :P nie ma tego nieskonczenie wiele :P 

w sensie? te same praktycznie co na ps3...god of wary i sly collection jest aktualnie w produkcji, jaki i mgsy są dostępne

o soul sacrifice masz temat...poczytaj....ja tam jej fenomenu nie rozumiem bo po prostu nie kumam podniety klonami monter hunter jak i samym monster hunter

a jakich gier oczekujesz od handhelda?jaki gatunek? bo wiesz....ja lubie np killzone mercenary ale tylko dlatego ze ma super multi bo singiel to przecietniak na 5h, ale np ty wogole mozesz uwazac ze multi na handheldzie i w dodatku fps to profanacja

to co polecam..hmm:

-golden abyss - czyli w sumie taka pierwsza część na sterydach, jak ci sie podobał taki sposob prowadzenia rozgrywki(wglednie malo skryptow, mniejsza filmowosc, jedna miejscowka - dzungla) to bedziesz zadowolony - do tego jest długa i ma bardzo fajne zagadki

-gravity rush - genialna muza i artdesign, troche szkoda straconego potencjalu sandboxa i tragicznych misji pobocznych ale i tak bardzo fajna przygoda wykorzystujaca bajery vity

-killzone mercenary - singiel krotki i sredni jak w kazdej odslonie tej sagi ale multi fantastyczne, tak dobrego jeszcze na handheldach nie bylo

-w2048 - magia serii zachowana, do tego jako dlc masz obie kampanie z ps3, gdyby nie nieszczesne 30fps zamiast 60fps zeklbym ze bylaby to nirvana dla fanow

-tearaway - urocza i magiczna gra, ale zbyt banalna i zbyt krotka, niestety do klasy i zawartosci platformowerow 3d od N nawet do piet nie dorasta

-sound shapes - grac tylko na sluchawkach! wariacja locoroco, mi sie super podobala, przy czym to gra na 2-3h nie liczac ultra ciezkiego trybu wyzwan ktory sie pozniej odblokowuje

-guacamelee - najlepszy reprezentant szkoly 2d metrovanii od dawna, swietny system walki, humor i klimat meksyku

-lbp vita - singiel praktycznie tak samo magiczny jak w jedynce, do tego calosc chodzi na silniku graficznym i fizycznym dwojki wiec etapy spolecznosciowe to masterpiece

-persona4golden - wersja rezyserka mesjasza jrpg, przy czym warto zaznaczyc ze mocno specyficzna - to takie scooby doo w simie japonskiego nastolatka czyli randki itp included

- rayman legends i origins - swietne porty, na oledzie prezentuja sie magicznie, legends to port wersji z wii u wiec smyranie by zrobic przejscie merphiemu ekranu included

-indyki min. spekelunky, hotline miami, terraria ,limbo, machinarium,thomas was alone

-dragons crown - japonskie diablo w 2d

-virtua last reward - to samo co na 3ds, nieliniowy miks gry logicznej i przygodowej

-stardust delta - fajna strzelnka arcadowa

pewnie cos jeszcze mi ucieklo

Jak ogram zaległości i nadchodzące porządne gry na Xboxie 360 (m.in. nową Castlevanię), to też mam zamiar kupić Vitę, bo dla mnie oferuje teraz więcej, niż next-genowe pudła stacjonarne. Na pewno bym zainwestował w: Vice City Stories z PSP (nie skończyłem niestety), Person 4: Golden (dla mnie to must have na Vitę), Killzone: Najemnik, Rayman Legends, Uncharted: GA, Batman: Blackgate, MGS: HD Collection i nadchodzący "remaster" FF X i FF X-2. Jak to pokończę, to pewnie sprzęt puszczę dalej.

Edytowane przez [InSaNe]