Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Rivals by wyszedł na Vitę, ale jej słaba sprzedaż, tak jak i Most Wanteda, który był świetny, nie pozwoliło na ukazanie się kolejnej odsłony i na Vitę i na Wii U.

3DS tak pięknie się sprzedaje, choć przez 1 rok była tragedia, ale Ninny sypnęło kasą na nowe gry i sprzedaż wystrzeliła do góry, Sony zobaczyło że Vita się nie sprzedaje, więc sobie ją zupełnie odpuścili, a teraz się dziwią, że nikt tego nie kupuje, no ale po co kupować konsole skoro nie ma na nią gier.

Gość ragus

nie no, trochę się pobawię. przejdę na 3ds'ie Bravely Default i Ace Attorney 5, po czym nadejdzie okres suszy aż do MH4 (i DQVII mam nadzieję ;_; ), więc vita ładnie mi wypełni tą pustkę

a że bez handhelda nie umiem żyć, to tym bardziej

Edytowane przez ragus

No ale nie chce uzywki bo z tego co widzialem 3/4 ludzi wystawia wersje us i mnie to strasznie irytuje. Bo jakbym chcial taka to sam bym ja kupil a nie podaja wiadomosci wiec wole kupic nowke tylko pytanie czy gra jest na prawde tego warta? Bo po przeczytaniu kilkunastu recenzji wydaje mi sie ze tak ale czy na pewno?

Za tyle co dales za uzywke mozna miec nowke ale z usa na progamingshop.

mam wersje z us - wolalem dac 130 za uzywke ktora mialem na drugi dzien niz czekac 2tyg na przesylke za occeanu - cardridge i tak nie nosza sladow uzywania wiec mi to zwisalo. Na szczescie gra nie ma platnych dlc, region locka na online itp wiec nie ma problemu. Czy warto? sa i tacy co hejtuja gta5 czy tlou wiec nie ma obiektywnego sposobu oceny gier. Masz recki, temat na forum, gameplaye na youtube - tak ta gra prezentuje sie w pelni, nie ma ani fabuly, ani jakis zwrotow akcji, ani gigantycznych lokacji

Wersja us nowa kosztuje 130 i nie trzeba jakos duzo czekac:) A ja chce wersje europejska bo maja w stacjonarnym sklepie ktory mam pod reka jak dolicze do zwyklej ta wysylke to mi na jedno wyjdzie. Gameplay ogladalem, gra generalnie gatunkiem i wszystkim mi pasuje tylko zastanawiam sie czy jest warta swojej dosc wysokiej ceny?

Ale czekaj czekaj, czy ty pytasz czy ta gra jest warta swojej wysokiej ceny?

Tak dokladnie, bo widze ze dluzszy czas utrzymuje sie na rynku z taka cena i po prostu pytam tych co grali jakie maja odczucia co do tej gry w wersji wlasnie na vite i czy warto?

Tak dokladnie, bo widze ze dluzszy czas utrzymuje sie na rynku z taka cena i po prostu pytam tych co grali jakie maja odczucia co do tej gry w wersji wlasnie na vite i czy warto?

Komus sarkazm jest obcy :)

Ja tam sie wstrzymuje z zakupem na razie, ale gra jest wyjatkowo obszerna (kilkadziesiat do kilkuset godzin), wiec jak akurat nie masz w co grac to raczej warto :)

Vita umiera.

Danganronpa trigger happy 2 - wrzesien

Xblaze:code embryo - czerwiec

Disgaea 4 - sierpien

Fiary Fencer F - 2014 TBA.

Umiera jak nic.

a w tym miesiacu jak pisalem w innym temacie: olliollie,TxK, toukiden, ys celceta, danganronpa - kazdy ex i kady co najmniej b.dobry

Ja mam od września vite, i jestem zadowolony, w wolnym czasie gram w gry z PS+ którego jestem członkiem od 1 dnia i sobie chwale. Za niedługo pewnie wymienię sobie na slima ;P, a tą wersje dam chrześnicy :). Gier jest od groma, jak dla mnie  - myślałem o kupnie 3DS-a ale za dużo gier ciekawych mam na Vicie i co ciekawe wszystko z przecen na PS+ lub z samego PS+ - ostatnie miesiące to same skarby :D.Jeszcze w tym miesiacu terraway ma być za około 40zł ;), pograłem w demo i jestem zachwycony grą. IMO jak by na konsole z 20 gier wydawali rocznie ale porządnych konsola by znalazła wielu nabywców, razem w połączeniu z PS+ to coś pięknego.

P.S.

Kupował ktoś karte pamięci na play-asia. Myślę nad tym zakupem:

http://www.play-asia.com/playstation-vita-memory-card-64gb-paOS-13-49-en-70-76ap.html

Bo w granicy max 250zł nie kupie w PL 32GB nowej karty pamięci, a 8GB które mam nie domaga... a 16 to za mało ;)

O! Podłączam się pod to pytanie powyżej o kartę. Też myślałem nad tym zakupem. Ale ja znalazłem na stronie nieco inną ofertę: http://www.play-asia.com/playstation-vita-memory-card-64gb-paOS-13-49-en-70-7279.html

Te karty się czymś różnią?

Jak tam jest z wysyłką? Do Polski wysyłają? Są przez to jakieś dodatkowe koszty? Jakieś cło itp.?

Edytowane przez Emtebe

Komus sarkazm jest obcy :)

Ja tam sie wstrzymuje z zakupem na razie, ale gra jest wyjatkowo obszerna (kilkadziesiat do kilkuset godzin), wiec jak akurat nie masz w co grac to raczej warto :)

Pisalem z tel, nie wczytywalem sie wybacz;);) Ostatecznie nie kupilem, gosc w lokalnym sklepiku pogieta cene mial za 189zl.

Wzialem sie za soul sacrifice w miedzyczasie i  musze przyznac gra super, warto bylo vite kupic na gry z plusa mimo ze tego mam dosc krotko i na kilka fajnych tytyulow sie nie zalapalem. Ale nadchodzi sporo dobrych jeszcze

O! Podłączam się pod to pytanie powyżej o kartę. Też myślałem nad tym zakupem. Ale ja znalazłem na stronie nieco inną ofertę: http://www.play-asia.com/playstation-vita-memory-card-64gb-paOS-13-49-en-70-7279.html

Te karty się czymś różnią?

Jak tam jest z wysyłką? Do Polski wysyłają? Są przez to jakieś dodatkowe koszty? Jakieś cło itp.?

Wysyłają bez problemu, na 99% nic nie dolicza

Różnią sie tym, że jedna jest z rynku japońskiego, a druga z azjatyckiego