MEVEK 3 510 Opublikowano 13 lipca 2014 Opublikowano 13 lipca 2014 Mi slim przypomina starego psp'ka, poza tym wykonanie fat'a jest o niebo lepsze. Ja zostaje przy facie. Cytuj
Gość Opublikowano 14 lipca 2014 Opublikowano 14 lipca 2014 A mi lepiej z kolei lezy wersja fat wiec to kwestia raczej indywidualna, ja bym osobiscie nie kupil slima bo jest duzo drozszy. Cytuj
estel 806 Opublikowano 16 lipca 2014 Opublikowano 16 lipca 2014 Jak mam PS4 w trybie czuwania to moge kupic gre przez strone w pracy, przyjsc do domu i ja odpalic. Gra sie automatycznie pobierze. Niestety nie dziala mi to z Vita. Konsolce wylacza sie wifi w trybie czuwania. W opcjach ustawilem, zeby tak nie bylo, ale nie dziala. To samo tyczy sie patchy i update'ow. Co robic? Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 16 lipca 2014 Opublikowano 16 lipca 2014 (edytowane) Mi chyba chodzi wifi w trybie czuwania, bo jak rano wstaję i odłączam ją od ładowania to mam info o przesłanych savach do chmury i synchro trofeów. Więc działa, chyba że znaczenie ma, że się ładuje przez noc? Świeci się tylko czerwone. Zobaczę jak to działa zostawiając na noc z włączonym wifi i trybem uśpienia bez ładowania.. Edytowane 16 lipca 2014 przez KIELiCH Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 16 lipca 2014 Opublikowano 16 lipca 2014 dziala wi-fi w trybie czuwania - masz pewnie wlaczony jakis tryb (z glowy nie pamietam nazwy) oszczednosci baterii, ktore wylacza wi-fi jak konsola sie usypia patche, save'y, update'y, kupione gry itp aktualizuje i sciaga automatycznie konsola raz dziennie w godzinach porannych Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 16 lipca 2014 Opublikowano 16 lipca 2014 Jak mam PS4 w trybie czuwania to moge kupic gre przez strone w pracy, przyjsc do domu i ja odpalic. Gra sie automatycznie pobierze. Niestety nie dziala mi to z Vita. Konsolce wylacza sie wifi w trybie czuwania. W opcjach ustawilem, zeby tak nie bylo, ale nie dziala. To samo tyczy sie patchy i update'ow. Co robic? Zostaw ta opcje o wifi wylaczona - jest to zle przetlumaczone i jak ja zaznaczasz to w trybie czuwania wifi sie wylaczy a nie pozostaje wlaczone - ostatnio tez z tym walczylem:) 1 Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 jakby kogos interesowalo to ponizej spis gier z obrazkami/gifami jakie zmierzaja oficjalnie na vite i ktore oficjalnie wyjda w eu/us - ponad 150 tytulow, chcialem wkleic tutaj ale niestety, niektore obrazki sa nieobslugiwane przez skrypt forumka http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=858508 8 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Jednak nie polecam slima xD znaczy waga / design konsolki jest lepszy to LCD przy OLEDzie wgląda biednie, po dłuższym ograniu wydawało mi się że wszystko jest za chmurką, a najdziwniejsze że loadingi niektórych gier były dłuższe xD Tak więc jak macie okazję to bierzecie starą wersję z Oledem, 2 Cytuj
Gość Opublikowano 20 lipca 2014 Opublikowano 20 lipca 2014 Dzieki ficus fajna stronka. Dla mnie nadal dosc tytulow by nie sprzedawac konsolki oby wiecej dobrej japonszczyzny do nas trafialo nawet w digitalu zawsze jest szanssa na promo ew. Mozna sciagac z play asia itp. Wlasnie sie czaje na demon gaze gierka sie swietnie sprzedala na tyle ze zapowiedzieli kontynuacje Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 (edytowane) O wow, to jednak konsola aż tak nie zdechła jeszcze. Tak ja wiem, że to głównie indyki i japońszczyzna, ale jaki jest sens, żeby były tylko gry z dużych konsol portowane nie zawsze z dobrym skutkiem. Będzie kilka większych tytułów niż 2,5D indyki i to też mnie cieszy. Ale szczerze to jednak grając w mniejsze ale genialne tytuły czuję moc tego sprzętu. Duże tytuły mam na dużej konsoli W kilku(nastu) tych screenach już się zakochałem Edytowane 21 lipca 2014 przez KIELiCH Cytuj
Gość Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Ja tam japonszczyzne uwielbiam wiec dla mnie to tylko plus, minusem jest ze i tak lwia jej czesc nie wychodzi u nas w ogole ale zawsze mozna sobie posprowadzac z us albo jap. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 widze ze temat na gafie sie rozrosl i ma juz ponad 200 gier ale z tego co widze sa juz wklejane pozycje, ktore na razie zmierzaja Japan only i raczej sa male szanse by kiedykolwiek ten kraj opuscily ale mimo to swietny przekroj tego co w chwili obecnej oficjalnie produkowane jest na vite Cytuj
Gość Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Ja wlasnie na wrzesien cos dla siebie szukam i mysle nad disgea albo demon gaze obie gierki na sporo godzin zabawy i swietne opinie wiec pewnie cos wybiore poza tym jeszcze kilka innych jap. pozycji wartych uwagi wiec nie ma na co narzekac raczej no i jeszcze w miedzyczasie w plusie sie sporo pojawi, na ten moment wszystkie mam na biezaco ograne w sumie. Cytuj
lechu 21 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 @kubson - a z ciekawości, jak wypada wyświetlacz slima w słońcu? Wiem że w mocnym słońcu każdy wymięknie, ale ostatnio zdarzało mi się pogrywać "w przejazdach" i OLED fata jakoś od biedy daje rade (chyba że trafi się ciemny fragment gry to g... uzik widać). Jasne że szału nie ma, ale przynajmniej cośkolwiek widać, bo na takim 3DSie to już totalna mogiła. A jak w tej kwestii wypada slim? Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 21 lipca 2014 Opublikowano 21 lipca 2014 Nie miałem okazji sprawdzić, bo konsolke zwróciłem wczoraj do sklepu, ale gdzieś na internecie czytałem że ponoć lepiej sie sprawdza niz OLED Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 Ładny urodzaj japońszczyzny w tygodniowej promocji na p-a, Conception i Demon Gaze za około 110zł sztuka. Chyba wezmę obie. Cytuj
Copper 2 657 Opublikowano 22 lipca 2014 Opublikowano 22 lipca 2014 (edytowane) play-asia.com , przy tych kwotach są wysyłki gratis (przepraszam, W CENIE ) do Polski Edytowane 22 lipca 2014 przez KopEr 1 Cytuj
p3r3z 1 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Gdzie kupie w dobrej cenie karte 32-64gb? Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 32gb smiga w dorbych cenach tutaj na forumku czy w allegro, swego czasu nawet empik mial w dobrej cenie bo wietrzyl magazyny. 64gb niestety dostepna tylko w KKW i jedyne pewne i tanie zrodlo, ktore i tak sporo kosztuje to play-asia Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 23 lipca 2014 Opublikowano 23 lipca 2014 Jeszcze Avans miał tanio.Poczekaj na jakąś promocje. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 24 lipca 2014 Opublikowano 24 lipca 2014 nie wiadomo, wstepnie mowi sie ze gdzies w 2015 roku, nawet nie ma jeszcze daty dla US a tam usluga ma startowac juz w tym roku Cytuj
KIELiCH 81 Opublikowano 25 lipca 2014 Opublikowano 25 lipca 2014 (edytowane) Jakby kogoś interesowało to ten najlepszy grip z trigerami na licencji Sony jest w Amazon US za 21,47$ z przesyłką standardową do Polski (2-4 tyg.) http://www.amazon.com/gp/product/B0072A4JVW/ref=ox_ya_os_product_refresh_T1 Zależy ile bank skroi za przewalutowanie, ale ok 80 zł max powinno wyjść (mam nadzieję). Nigdzie, a szczególnie w Europie, nie da się kupić taniej. Dla przykładu na playasia.com to sam grip bez wysyłki jest droższy Na razie czekam, aż status płatności się zmieni na zapłacone.. Edit: Bank pobrał mi 65,19 zł z konta po zapłacie kartą za to zamówienie i status: Preparing for Shipment bardzo mnie cieszy Mam nadzieję, że już nic więcej sobie nie doliczy bank, ale BGŻ nie pobiera prowizji od przewalutowania - kosztem są różnice kursowe PLN->EURO->USD Dobra, dojechał wczoraj trigger grip, jakieś 6 dni przed planowanym doręczeniem, czyli b.szybko. Miła niespodzianka Trochę wczoraj pograłem i już coś mogę od siebie powiedzieć. Zacznę od tego, że granie na gołej Vicie, szczególnie w gry, gdzie często używamy/trzymamy L i R, to masakra. Na leżąco w wyrze to ja nie umiałem. Najpierw kupiłem na aukcji taki plastikowy badziew za 19 zł, http://allegro.pl/uchwyt-handgrip-grip-sony-playstation-vita-psv-i4346090060.html żeby zobaczyć, czy to coś w ogóle zmienia. Oj tak. O wiele wygodniej się gra i już zbliżamy się do feelingu grania padem na stacjonarce. Podkreślę - zbliżamy Wady tego rozwiązania - gabaryt gripa, badziewny i męczący ręce materiał wykonania, brak dostępu do ładowania i kart bez ściągnięcia go. To jest wersja do slima, ale wchodzi OLED. Polecam jednak poszukać dedyk. do modeli 1004. Teraz o tym nowym. Bajka, jeśli chodzi o wady tego zwykłego. Nie występują. Jest mały, zgrabny, jak założymy to nie trzeba ściągać - jest dostęp do wszystkiego. Materiał wykonania - milutki, lekko miękki, taki matowy przyzwoity plastik. Triggery - powiem tak, chodzą dość ciężko i mulaście (trzeba użyć więcej siły, niż na normalnym padzie) mam nadzieję, że ten mechanizm z czasem się chociaż trochę wyrobi, albo ja się przyzwyczają, ale jedno jest pewne - ergonomia Vity, szczególnie w strzelankach zyskała 100%. Takie coś powinno być standardem w bundlach. Teraz jest już b.blisko grania na DS4 Podsumowując - kupiłem na US Amazon lic. trigger grip. Wyniósł mnie ok 65 zł (jest jeszcze to promo!), dotarł w ok 3 tyg. do Polski i jestem b.zadowolony - polecam Edytowane 25 lipca 2014 przez KIELiCH Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi