Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie może się okazać że nigdy nie złamią i trzymać trupa to trochę bez sensu... bo Sony nie wyda już żadnych gier AAA na Vitę? A o emu PS2 to chodziło mi na zasadzie jaka jest teraz na PS4, ale pewnie to moje marzenie :(

Opublikowano

nie bedzie ani emu ps2(vita jest wg mnie na to sporo za slaba) ani nowych gier aaa od sony (od dwoch lat takich nie ma i nawet sami juz powiedzieli ze nie bedzie)

ogrywaj zaleglosci, graj w gierki z psp czy psx, graj w indory, zainteresuj sie japonszyzna - jak masz to za soba lub to cie nie interesuje to olx lub allegro albo zakop w szafie z nadzieja ze kiedys scena ja zlamie

Opublikowano

tak jak Ficek pisze - o emulacji ps2 nie ma mowy, na PC trzeba dosyć mocnego procesora (3GHz) żeby się w to pobawić a i tak prawie żadna komercyjna gra nie działa tak jak na oryginalnej konsoli.

Co do złamania Vity to moim zdaniem jest to tylko kwestia czasu - jak ze wszystkim. Czy chcesz na to czekać z Vitą w szufladzie czy z 300 zeta w kieszeni to już Twój wybór. Może jednak się okazać, że jak już ją złamią to nie kupisz sztuki w dobrym stanie za tyle.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam taki problem - kupiłem Danganronpa Another Episode na PSN oraz DLC w postaci japońskich głosów. Pobieram grę, następnie pobieram DLC, wrzuca mnie na ekran instalacji, po czym wyrzuca błąd z komentarzem Could not Install. Nic nie mogę zrobić po tym, tylko anulować cały proces, który usuwa mi wszelkie pobrane dane z karty. Robiłem już trzy podejścia. Teraz pobieram na nowo grę. Wolne miejsce na karcie jest (ponad 4GB). Help?

EDIT:

Dobra, skasowałem wszystko, pobrałem grę od nowa, dopiero potem w ogóle wrzuciłem DLC do pobierania i zadziałało.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano (edytowane)

Wrzuć save w chmurę i wtedy usuń grę. Innego sposobu nie znam.

E: ewentualnie jak masz to przenieś save na PS3 lub PS4 (powinno sie dać za pomoca managera plików).

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano (edytowane)

Włącz sobie w Vicie Content Managera i zrób backup save'a. Da się na pewno. Sam tego nie robią bo mam PS+ ale w opisie aplikacji jest info że mozna (teraz na chwilę włączyłem żeby sprawdzić).

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano (edytowane)

szybka weryfikacja na gafie, ponoc gierka chodzi znosnie, poziom zblizony do tego jak dziala na ps3 czyli cos tam leci w dol ale nie przeszkadza, graficznie bez szalu ale to unreal engine3 a on radzi sobie tragicznie na vicie (albo dziala slabo i wyglada ladnie jak borderlands, albo wyglada brzydko a dziala dobrze jak mortal kombat)

Edytowane przez Ficuś