raven_raven 12 013 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Dwie :). I jedna zostaje na 3.60, więc do PSN jej nie wpiszę. Nawet gdyby, to nie bawi mnie żonglerka konsolami. Po prostu zje,bali. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 (edytowane) Wlasnie wypatruje sobie trzeciej vity, bo moze w przyszlym miesiacu dopóki nisko stoją bym sobie zakupił. Tym razem chcialbym zeby to byl Slim bo mam dwa OLED'y, na chwile wpadl mi do glowy pomysl zeby z japonii nóweczke sobie zamówic w jakims fajnym kolorze, ale zobaczylem 300-400 euro, a potem OLX gdzie za 200-250zł moge miec vitke czarna zwykla i jednak nowa vita z japonii pozostanie w marzeniach narazie. Edytowane 21 stycznia 2017 przez Velius Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 (edytowane) No z dostępnością nówek jest porażka. Rozbraja mnie jedno - Sony przecież zdaje sobie sprawę, że Vita ma jeszcze jakąś tam bazę użytkowników, a nawet pomimo braku gier AAA w ostatnim czasie trafiło lub niebawem trafi na ten sprzęt wiele świetnie ocenianych indorów. Jakby nie mogli wyprodukować jeszcze jednej partii, by choć trochę zaspokoić popyt... Eh, fuck logic. Sam bym z chęcią nówkę kupił w kwocie do 800 PLN w jakimś skromnym bundlu i podejrzewam że w tej kwestii nie byłbym sam na forum :) Edytowane 21 stycznia 2017 przez columbo Cytuj
musoil 47 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Też bym kupił nową partię oleda + zrobiliby kompatybilność z kartami 3rd party i sprzedaż vity na pewno by ładnie podskoczyła bo widać, że zapotrzebowanie jest i ludzie odkrywają ten sprzęt po latach. Większa baza użytkowników = więcej portów indie na vitę. Przenośne rogale i inne perełki to siła tej konsolki. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 a ja znowu zapytam ten civ (nigdy w civa nie gralem wiec uproszczenia mi pewno nie beda przeszkadzac) czy slain? sony, ty (pipi)o, na ps4 mialem zbierac :[ Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Civka na vite podobno nie jest zła, tez mam zamiar kupic ale wersje w pudełeczku. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 (edytowane) JEST W BOXIE? :o eee nie ma, cos klamiesz velius Edytowane 21 stycznia 2017 przez Rayos Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Ja tą Civkę sobie odpuszczam, tak samo jak Slain zresztą. Recenzje są kiepskie, gra jest uproszczona, AI durne i interfejs przekombinowany. Nie można nawet miasta po podbiciu zlikwidować. Nah thx. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 (edytowane) jest pudelko ale tylko na azje po angielsku civ to komorkowy port czyli mocno uproszczony, juz bym wolal brac xcoma - mimo dlugich loadingow i ciac w grafie to port remake'a z duzych konsol i ma nawet caly dodatek, ktory jeszcze bardziej rozbudowywal rozgrywke (o szczegoly zapraszam do dedykowanego tematu) Edytowane 21 stycznia 2017 przez Ficuś Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Ja bym się najbardziej obawiał przegiętych loadingów biorąc pod uwagę że Cywilizacja to turówka i gra musi na bieżąco obliczać ruchy przeciwników. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 jest pudelko ale tylko na azje po angielsku civ to komorkowy port czyli mocno uproszczony, juz bym wolal brac xcoma - mimo dlugich loadingow i ciac w grafie to port remake'a z duzych konsol i ma nawet caly dodatek, ktory jeszcze bardziej rozbudowywal rozgrywke (o szczegoly zapraszam do dedykowanego tematu) aa azja to mnie nie interesuje xcom odpuscilem na promocji bo to zupelnie nie moje klimaty a civem kazdy sie zachwycal zawsze, choc nigdy nie gralem i nie rozumialem fenomenu serii. pomysle jeszcze, ale pewnie wezme tego civa, przyda mi sie troche myslenia i spokojnej rozgrywki zamiast ciaglej akcji i trudnej rozgrywki (slain, shovel knight, la mulana, soon salt & sanctuary) Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 ten civ na komorki/vite jest strasznie splycony rayos, chcesz zaznac geniusza serii to bierz na pc Cytuj
Paolo de Vesir 9 126 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Ja tą Civkę sobie odpuszczam, tak samo jak Slain zresztą. Recenzje są kiepskie, gra jest uproszczona, AI durne i interfejs przekombinowany. Nie można nawet miasta po podbiciu zlikwidować. Nah thx. Podobijam, że na Slain również szkoda pieniędzy. Wersja wydana na konsole to jakaś poprawka niegrywalnego oryginału na PC, ale jeśli to ma być poprawione to nie chcę mieć styczności z oryginałem: walka na jedno kopyto (atak, kontra, magiczny pocisk) i monotonia sprawiają, że żałuję każdej wydanej złotówki. Na plus całkiem niezła muzyka. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Akurat ta Civka dobra jak ktos nie chce na PC grac, uproszczona ale nie tak jak te komórkowe gówna, recki zbiera bardzo dobre. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Przeciez to jest port z iOS, wiec jak niby nie jest uproszczona jak na komorkach :)? Koło Civek z PC to nie stało, boję się, że nawet w stosunku do jedynki z X360/PS3 jest kiepsko. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 Nie wiem, gralem tylko w jedynke, która była dnem. Dwójka zbiera dosc dobre noty wiec myslalem ze jest lepiej, nie gralem to nie skreslam. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 ten civ na komorki/vite jest strasznie splycony rayos, chcesz zaznac geniusza serii to bierz na pc rajos pisze że go Darkest Dungeon przytłacza, podejrzewam że pełna Cywilizacja jeszcze bardziej by go przytłoczyła :) To na vitę to port Civilization Revolution 2 plus jakiś eksluzywny kontent (stąd Plus w tytule), myślę że jak na pierwszą styczność z serią za 30 zł to dobry deal, a jak mu się spodoba to wtedy może przejść do rozszerzonych wersji pecetowych. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 21 stycznia 2017 Opublikowano 21 stycznia 2017 w darkest dungeon gralem 30 minut, pewnie dlatego mnie przytloczylo + ciezki klimat wezme tego civa, a jak mi sie spodoba to odpale kiedys piateczke na stemie bo mam od dawna dzieki chlopaki :* Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Spadła wam kiedyś vita? Dziś po graniu włożyłem ją do etui (bez wkładania w te gumowe "zaciski" utrzymujące ją w tym etui sztywno, luźno siedziała), otworzyłem półkę i włożyłem, od razu jak zamknąłem półkę usłyszałem że coś w tej półce spadło. Ciemno było w pokoju, otworzyłem półkę i vita w etui spadła, uderzyła w blat niżej i spadła na dywan. Kur'wa, chyba od czasu egzaminu na prawko nie czułem takiego stresu jak podczas otwierania etui, już przed oczami miałem pęknięty ekran albo pokruszone szkło xd. Na szczęście ani zadrapania, pograłem dla pewności pół godzinki w Hotline Miami i sprawuje się tak jak wcześniej, więc najwyraźniej nic się nie stało. Generalnie vita sprawia wrażenie solidnego sprzętu, ale jakby nie etui to pewnie byłoby z nią krucho, dosłownie. Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 (edytowane) Dziecko nie raz mi spadło albo upadło, ale Vita nigdy, zawsze mam ją na oku To w miare solidne sprzety chyba wiec nie ma sie co martwic na zapas. Edytowane 22 stycznia 2017 przez Velius Cytuj
Zdunek 1 121 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Mi spadla raz bez etui, to bardziej blat byl zniszczony. Cytuj
Daffy 10 576 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 nie spadla mi ale kumplowi to leciala juz dziesiatki razy i dalej dziala i spoko wyglada, solidna w ch,uj cegla z niej Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Czy gdzieś można sprawdzić ile godzin się w daną gierkę zagrało? Powiedzcie, że Vita potrafi takie rzeczy pls. Nawet 3DS to robi. Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Czytałem już kiedyś bo sam byłem ciekawy, nie ma takiej opcji w vicie, ale przy niektórych save'ach jest info ile się zagrało, no ale to w nie każdej grze. Cytuj
darkos 4 317 Opublikowano 22 stycznia 2017 Opublikowano 22 stycznia 2017 Nie mozna. Vita to sprzet do grania a nie oglądania ile sie grało. XD A tak na serio to szacun dla 3DS'a Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi