Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cross-buy niekoniecznie znaczy cross-save. Gry które mają obsługę cross-save możesz śmiało zacyznać na PS4 a potem kończyć na Vicie, save jest autoamtycznie przechowywany w chmurze i nie musisz nic kombinować, żeby kontynuować rozgrywkę na innym urządzeniu ;) 

• Plusik 1
Opublikowano

a jeszcze w tym miesiacu premiery eu - grand kingdom, steamworld heist i zero time dillema

Vita ma najlepszy rok w swojej 4 letniej historii.

Na pewno w tym roku kupię Zero Escape 3, Steins;Gate 0, Trails of the Cold Steel 2 oraz Odin Sphere.

Takiego natłoku dobrych gier to jeszcze nie było nigdy. Nie wiem nawet czy finansowo wydolę na te tegoroczne gieki, a na widoku majaczą dodatkowo dwa pożeracze czasu, czyli Steins;Gate 0 oraz Trailsy 2. To będzie wspaniały rok dla Vit-owców.

Opublikowano

a jeszcze w tym miesiacu premiery eu - grand kingdom, steamworld heist i zero time dillema

Vita ma najlepszy rok w swojej 4 letniej historii.

Na pewno w tym roku kupię Zero Escape 3, Steins;Gate 0, Trails of the Cold Steel 2 oraz Odin Sphere.

kazda z tych gier jest na mojej liscie, tylko ze zadna nie jest exem, zero escape na 3ds mozna ograc, reszte na ps3.  Nie ma sie co podniecac. 

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem Steins Gate bo duzo dobrego o tym słyszałem a lubie novelki. Do tego Disgaea 3 zeby zobaczyc jak mi seria siądzie. Grałem na PSP w jedynke kilka godzin i było spoko. Zastanawiam się nad Castlevania Rondo of Blood bo za te 16zł dostałbym jeszcze SotN.

Opublikowano

steins gate ponoc genialne ale czystych vizual novel czyli gierek bez grama gameplayu nie trawie

disgaea'e sa rowniez genialne o ile nie odbijesz sie od grindowania i rozbudowania (ja nie dalem rady skonczyc przez do d4)

do mnie te promo na japonszczyzne to gwalt do portlela, ale trzy gierki zamowilem z playasia wiec czekam na nie, oreshika bedzie w plusie wiec musze na spokojnie przemyslec co jeszcze kupic - chyba najbardziej kusi jakis atelier bo wydan pudelkowych w zrozumialym jezyku nie ma

kiedy ja to wszystko ogram to nie mam pojecia bo jeszcze nawet w polowie odin sphere nie jestem, a kusil grand kingdom :P

Opublikowano

Ja sobie kupiłem Castlevania The Dracula X Chronicles bo była to jedna z moich ulubionych gier na psp no i w zestawie Symphony of the Night <3

Opublikowano

Z obecnego promo polecam (mała Rozpiska) :yao:

P4 Golden - Gra miazgator i jeden z najlepszych tytułów na Vite. Rayosie w tę grę należy grać ciągiem, a nie rozbijać na kilka lat.

Steins Gate - Jedna z najlepszych VNek w ogóle, a na vite cóż nie ma nic lepszego -BRAĆ, BRAĆ I nie gadać!

FINAL FANTASY Tactics - kto nie grał na PSP ten musi chociaż spróbować

Danganronpy 1&2 - Moje ulubione gry z Vity ;) Recenzje mojego autorstwa obu części można znaleźć na PPE.

Tales of Hearts - Jeden z najlepszych JRPG na Vite i jedna z najbardziej udanych odsłon tej serii.

Virtue's Last Reward - No jak ktoś nie grał to po prostu :frog:

Ar nosurge Plus: Ode to an Unborn Star - Świetny JRPG z naprawdę ładną grafiką, który wyszedł pod koniec 2015 roku.

Można kupić

Demon Gaze - za 29zł naprawdę dobrze zrobiony Dungeon Crawler

Neptunie - Gierki do zrelaksowania się (nie jestem fanem, ale wiem że wiele osób lubi te animowane rzeczy)

Disgaea 3/4 - Ja osobiście nie trawie tej serii, ale mój brat ją uwielbia i często pożyczał ode mnie Vite aby w nie popykać.

• Plusik 1
Opublikowano

Dzięki Starh za rozpiskę. Do dwóch gier mnie przekonaleś... bo w sumie reszta z ważniejszych pozycji już dawno ograne. :yao: Wyjątek to Disgaea - za dużo grindu jak na mój gust.

Ja polecam od siebie Trials of Cold Steel. Gram obecnie i jak ktoś lubi gameplay a'la Persona to będzie czuł się jak u siebie w domciu. Klimat natomiast trochę przypomina Valkyrię Chronicles.

Ys Memories of Celceta - actionRPG niezłego kalibru i chyba jedna z lepszych odsłon Ysa. Sam nie grałem, ale wiele dobrego czytałem. Ja osobiście biorę na 100% w tej promo. :)

Opublikowano

nie no gierek w tej ofercie dobrych jest na peczki - sa digimony, ktore na neogafie sa chwalone niemilosiernie, sa dwa najlepsze klony munhun w wersjach delux czyli soul sacrifice delta i toukiden kiwami, jest wychwalana trylogia atelier, jest lista gierek co wy podaliscie

ja sie waham miedzy trialsami/ys/tales - nie dosc ktora wybrac to pozniej czy nie dolozyc troche i kupic pudla bo cyfrowek nigdy nie lubilem :P

Opublikowano (edytowane)

Ja Trialsy ma w pudle. Talesy chciałbym mieć więc cyfra odpadnie.

W sumie jest tak jak piszesz. Na wszystkie dobre gry z tej promo można by spokojnie przerżnąć kilka stówek ale nie w tym rzecz. Lepiej kupować z umiarem i na bieżąco, bo z doświadczenia wiem że im więcej gier zalega na półce (czy tej wirtualnej czy prawdziwej) tym bardziej "nie ma w co grać" bo nie wiadomo za co się zabrać. Ja biorę Ysa i tyle. Reszta będzie później na kolejnej wyprzedaży. Taka z japońskimi grami to już nie pierwsza i na pewno nie ostatnia.

Edytowane przez ireniqs
Opublikowano (edytowane)

Ta promocja + premierowe gry (Odin Sphere, Zero Time Dillema) to straszny Overkill dla portfela. Ja cały czas kmienie co i w jakiej kolenosci dokupic. Z listy Starha musze sprawdzic wieksze info na temat Tales of Hearts. Mam tylko nadzieje ze nie ma tego pedofilsko-lolitkowego designu (gdyby tak było w Bravely to bym olał zakup ale tam na szczescie jest normalnie).

Edytowane przez pawelgr5
Opublikowano

powiem tak mój portfel zapłakał tyle kupiłem  . Ja lubię cyfraki w takiej cenie bo sobie ściągam gdzie chce grę a nie szukam pudła dodatkowo te ceny na psn 39 zł a pudełko 200 lub więcej ! :D

Mam teraz grania na vicie na kilka lat  łącznie kupiłem kilka jrpg i 2 visual novel :)  Muszę odkurzyć vite bo chciałem persone którą kupiłem za full price 2 lata temu dokończyć (moje drugie przejście bo pierwsze na ps2 prawilnie zaliczone lata temu) a potem zacznę te wszystkie giereczki przechodzić :)