ireniqs 3 025 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Ta promocja + premierowe gry (Odin Sphere, Zero Time Dillema) to straszny Overkill dla portfela. Ja cały czas kmienie co i w jakiej kolenosci dokupic. Z listy Starha musze sprawdzic wieksze info na temat Tales of Hearts. Mam tylko nadzieje ze nie tego pedofilsko-lolitkowego klimatu (gdyby tak było w Bravely to bym olał zakup ale tam na szczescie jest normalnie).Ja właśnie przez ten overkill musiałem odłożyć zakup Odina nad czym ubolewam, no ale prędzej czy później go dorwę. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Ta promocja skonczyła dla mnie steam sale'a. Zdecydowanie lepsze tytuły i deale sa teraz u Sony. No po prostu mnie zmiotło Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 ja odynka przechodze, ominal mnie oryginal na ps2 i jestem zachwycony, ta zmiana w systemie walki na bardziej slasherski wyszla tylko na plus (choc dla purystow oryginalu jest classic mode) juz w innym temacie w graczpospolitej dyskutowalismy przedwczoraj - pudelka vitowe maja tak maly naklad i nie ma dotlaczania, ze powoli na allegro i zagranicznych serwicach robi sie cyrk z cenami konkretneijszych tytulow, jeszcze dwa lata temu za grosze mozna byo wyrwac uzywki killerow, teraz ceny co fajniejszych to wydadek rzedu 100zl + Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 No niestety. Vita niby umiera tak od 3 lat więc i ceny idą w górę. Chore to wszystko no ale co zrobić. Ostra selekcja to jedyne prawilne rozwiązanie. Cytuj
pawelgr5 1 460 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Moze i umiera ale gierek mam nakupione tyle ze jeszcze spokonnie ze 4 lata grania przede mną. Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Ano mnie to zawsze bawi, te newsy czy artykuły jakoby Vita już zdechła czy za chwileczkę za momencik będzie zdychać. Jak tak patrzę na listę gier które chcę na nią ograć to jeszcze spokojnie z 5 lat grania przede mną. W sumie Vita leżała u mnie z rok i to tylko po jej premierze. Później aż do teraz cały czas coś tam na niej pykam. Dobry sprzęcik, ale wiadomo mógłby być lepszy jakby miał lepszy support. Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 (edytowane) ja rozumiem jak ktoś kolekcjonuje ma zagwozdkę czy wydać te 200 + na giereczkę czy cyfra. W moim przypadku kolekcjonowanie odpada i niby mogę kupić dla zysku późniejszego pudełko ale... Powtórzę przy tych cenach pudełka się nie opłacają poza wartością kolekcjonerską. Ja gram raz w grę z zapominam a czasem wręcz kupię i zapominam (pozdro dla blubera ) Na przykładzie gier na 3ds stwierdziłem że kolekcjonowanie w polsce się nie opłaca. Po pierwsze ceny jeszcze bardziej chore w porównaniu do zarobków. Po drugie niby unikaty możesz mieć w kolekcji ale cholernie trudno je sprzedać. Niszowe konsole takie jak wii, vita czy 3ds nie mają w polsce wielu chętnych kolekcjonerów. Miałem kłopot z opchnięciem moich gier na ds i 3ds w dobrej cenie. A taki unikat jak last story na wii sprzedawałem kilka tygodni. Vita to dla mnie tylko cyfra. W pudełku ostatnią grę jaką miałem to dragons crown i jak w plusie wyszła to rayosowi sprzedałem Vita ma gry ale tylko jak lubisz japońszczyzne dla przeciętnego sutqa czy fanka tutaj już nic nie ma i konsola jest trupem Edytowane 30 czerwca 2016 przez blantman Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 (edytowane) u mnie vita sie jakos kurzyla w zeszlym roku, po szalenczych latach 2013 i 2014 jakie z nia spedzilem, ale w tym roku znowu full love do tego sprzetu blatman kolekcjonowanie ma w zwyczaju nie sprzedawanie co sprytniejsi biora dwie sztuki - jedna na poleczke, druga za pare lat na serwis aukcyjny, ale fakt w polsce na takie niszowe sprzety, ze sprzedaza bialych krukow, ktore na np ebayu znikly by w chwile jest klopot bo malo ludzi sie tym jara Edytowane 30 czerwca 2016 przez Ficuś Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 (edytowane) Dokładnie tak. Zbieranie gier z przenośniaków w Polsce to już tylko dla siebie. Ja nigdy nie kupuję gier z myślą o sprzedaży. Ot po prostu lubię poukładać sobie (niektóre!) gry na półce. A jeżeli chodzi o ich cenę i wartość to już zależy od wielu czynników. Nigdy nie wiadomo kiedy i za ile będzie co kosztować. Trzeba podchodzić do zakupów z zimną głową i tyle. Nikt nikomu nie każe kupować kilku jrpgów i visual novelek na raz. (Pozdro blantman. ) Edytowane 30 czerwca 2016 przez ireniqs Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 No kupiłem kilka cyfraków ale nadal w mniejszej cenie niż tales of heroes w pudełku na vite w pl Cytuj
ireniqs 3 025 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 No kupiłem kilka cyfraków ale nadal w mniejszej cenie niż tales of heroes w pudełku na vite w pl Jeżeli ceny Talesów będą wszędzie chore to pozostanie cyfra. Ona raczej nie zniknie ze sklepu, a promocje się powtarzają. Kolekcjonowanie pudeł to nie tylko kupowanie gier w wyższej cenie. Sztuka polega żeby wyłapać je w dobrej cenie (pomijam pl bo u nas zawsze ceny w hooj zawyżone), no i kupuje się jeden tytuł, ogrywa, a dopiero później następny. Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 (edytowane) talesy spokojnie wyrwiesz za stowke jak poszukasz (59zl w promocji teraz na psn) - edit nawet widze ze ktos sprzedal za 82zl calkiem niedawno trails of cold steel chodzil chyba jeszcze 2 tyg temu na allegro za 110zl za nowke (79zl w promocji teraz na psn) toukiden kiwami nowka z anglii leci do mnie za 88zl juz z wliczona przesylka (79zl w promocji teraz na psn) ys celceta jest w promo w ultimie za 88zl (39zl w promocji teraz na psn) nowki na premiere (odin sphere, grand kingdom, zero time dilemma) to wydatek rzedzu 170-180zl czyli gdzies 60-70zl taniej niz za ich odpowiednik na ps4(ok, zero time nie ma odpowiednika), choc i tak przez kurs poszly do gory ostro, jeszcze 2-3 lata temu nowki duzych tytulow w pudle to byl wydatek 120-130zl ja zawsze bede mial awersje do cyfrakow gdy gra ma pudelkowy odpowiednik - ani tego nie sprzedam jak mi sie nie spodoba lub gdy przycisnie mnie na gotowke, ani nie pozycze nikomu, a co sie z tymi wszystkimi grami cyfrowymi stanie za np 10-15 lat, nikt ci gwarancji nie da ze serwery sony beda smigac zawsze Edytowane 30 czerwca 2016 przez Ficuś 1 Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 ja talesa kupilem za 85 zl w idealnym stanie i jeszczen awet z niewykorzystanym kodem na dlc ja w cyfrze biore tylko te gry, ktorych nie moge kupic u nas w pudelku. bez wyjatku. nawet jesli mialbym doplacic 2x tyle do pudelka to wole miec w pudle Cytuj
columbo 1 108 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 (edytowane) ja zawsze bede mial awersje do cyfrakow gdy gra ma pudelkowy odpowiednik - ani tego nie sprzedam jak mi sie nie spodoba lub gdy przycisnie mnie na gotowke, ani nie pozycze nikomu, a co sie z tymi wszystkimi grami cyfrowymi stanie za np 10-15 lat, nikt ci gwarancji nie da ze serwery sony beda smigac zawsze Ja też kiedyś wyznawałem podobne poglądy, ale z czasem mi przeszło. Ceny pudełek na Vitę są w naszym kraju horrendalnie drogie jeśli weźmie się pod uwagę to, ile taka gra potrafi kosztować w cyfrze w rok od swojej premiery. Sam wielokrotnie biłem się z myślami czy nie stworzyć sobie kolekcji exclusive'ów, ale zawsze na końcu zadawałem sobie pytanie "po co, skoro w cyfrze mam te rzeczy 2 a niekiedy 3 razy taniej?". Trzymanie tego z myślą o ewentualnej sprzedaży też jest imho bez sensu, bo tak jak pisał Blantman - u nas kolekcjonerów gierek nie jest tak dużo, aby mieć pewność że w ogóle sprzeda się posiadane gry (i to jeszcze na konsolę przenośną) w satysfakcjonującej cenie. Ja jedyne pudło jakie mam na Vitę to Wipeout 2048, ale to po prostu musiałem mieć, bo jestem fanatykiem całej serii. Co do tego że nikt nie da gwarancji że za kilka lat będą te gry na serwerach. Tu akurat rozwiązanie jest moim zdaniem proste - wystarczy zainwestować w dodatkową kartę pamięci i zrobić sobie kopię stanu posiadania Edytowane 30 czerwca 2016 przez columbo Cytuj
Shen 9 624 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Z obecnego promo polecam (mała Rozpiska) P4 Golden - Gra miazgator i jeden z najlepszych tytułów na Vite. Rayosie w tę grę należy grać ciągiem, a nie rozbijać na kilka lat. Steins Gate - Jedna z najlepszych VNek w ogóle, a na vite cóż nie ma nic lepszego -BRAĆ, BRAĆ I nie gadać! FINAL FANTASY Tactics - kto nie grał na PSP ten musi chociaż spróbować Danganronpy 1&2 - Moje ulubione gry z Vity Recenzje mojego autorstwa obu części można znaleźć na PPE. Tales of Hearts - Jeden z najlepszych JRPG na Vite i jedna z najbardziej udanych odsłon tej serii. Virtue's Last Reward - No jak ktoś nie grał to po prostu Ar nosurge Plus: Ode to an Unborn Star - Świetny JRPG z naprawdę ładną grafiką, który wyszedł pod koniec 2015 roku. Można kupić Demon Gaze - za 29zł naprawdę dobrze zrobiony Dungeon Crawler Neptunie - Gierki do zrelaksowania się (nie jestem fanem, ale wiem że wiele osób lubi te animowane rzeczy) Disgaea 3/4 - Ja osobiście nie trawie tej serii, ale mój brat ją uwielbia i często pożyczał ode mnie Vite aby w nie popykać. Od siebie bym dodał jeszcze jeden must have jeśli ktoś lubi strategie, genialna pozycja dla fanow Final Fantasy Tactics, trzeba zagrać http://www.metacritic.com/game/psp/tactics-ogre-let-us-cling-together Cytuj
gkihdghdhj 354 Opublikowano 30 czerwca 2016 Opublikowano 30 czerwca 2016 Trochę szkoda, że nie przecenili dodatków do Muramasy, jedynie podstawkę. Chciałem kupić kompletną edycję (bo dlc z polskiego sklepu raczej nie zadziała z wersją amerykańską), a tam wciąż 113 zł Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 Dobra, zdecydowałem, ze biorę na wakacje ps Vite. Chciałbym zdążyć zakupić gierki z wyprzedaży (Persone, souls sacrifice, VLR, vagrant story <3 itd). Aby skorzystać z promo, muszę mieć pewnie wykupiony abonament? jeśli tak, to czy wystarczy tkai na 30 dni aby ściągnąć gierki a później grać w nie offline? podejrzewam, że wszystkie interesujące mnie tytuły nawet nie mają opcji na multi. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 (edytowane) a po co Ci plus? te promocje są dla każdego, nie tylko dla plusowiczów Poza tym, gry na vitę nie wymagają plusa do grania online, taki ficzer tylko na PS4. Edytowane 1 lipca 2016 przez Rayos Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 gierki mozesz kupic z poziomu pc wiec nie musisz szybko ogarniac vity by sie w nie zaopatrzyc plus nie jest potrzebny do promocji z wymienionych gierek tylko soul sacrifice ma multi by grac w multi na vicie i ps3 nie jest wymagany ps plus Cytuj
grzybiarz 10 294 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 (edytowane) Uważajcie na gierki kupione przez playstation store. Kupiłem wieki temu Journey (akurat ps3) i gra zniknęła z mojego konta i znowu musze kupic. Tak działa cyfrowa dystrybucja u Sony, jeszcze dodam, że jedna gierka działa, mimo braku plusa. Edytowane 1 lipca 2016 przez grzybiarz Cytuj
Daffy 10 547 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 a czemu by miala nie dzialac bez plusa? Cytuj
Banny 2 656 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 Gierki kupuję przez store, można tam płacić normalnie przelewem on-line/ paypal czy jakieś zdrapki? Karta 8gb w Vicie starczy na te parę gierek? Persona 3.2 gb, VLR 1.2 gb - ile system zajmuje? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 lipca 2016 Opublikowano 1 lipca 2016 Gierki kupuję przez store, można tam płacić normalnie przelewem on-line/ paypal czy jakieś zdrapki? Karta 8gb w Vicie starczy na te parę gierek? Persona 3.2 gb, VLR 1.2 gb - ile system zajmuje? Możesz kupić zdrapki, jeśli nie chcesz podawać nr karty. Przelew nie wchodzi w grę, nie wiem jak z paypalem. Nie zmieszczą Ci się te wszystkie gierki na karcie 8GB, na tej memorce będziesz miał jakies 6-7GB faktycznego miejsca dostępnego 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi