raven_raven 12 013 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 No i co z tego wynika? Nie widzę tam żadnego zdanie o tym, że ewentualny loader nie mógłby powstać. Nie ma takiego powodu. Raczej uruchomienie własnego kodu w trybie Vitowym będzie temu sprzyjać niż szkodzić. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Pytanie bylo o to czy da sie uruchomic kopie gier z vity.Jak juz to da sie tylko napisac loader(a raczej przekonwertowac) psp bo za gry z vity nikt sie nie wezmie a zwlaszcza tworcy hen'a. Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 ale przeciez vita nie ma gier Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Nie ma gier = nie ma piractwa, problem solved :Potter: Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 (edytowane) zrobilem sobie ale doom sie crashuje, a emu gba nie idzie zainstalowac ;/ wlasnie wyczytalem na reddtcie ze ten emu gba jest strasznie zbugowany ;/ i gierki chodza wolno no nic trzeba czekac na rozwoj sceny Edytowane 29 lipca 2016 przez kubson Cytuj
andrew777 15 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Instalujesz z piku .vpk? Pograłem chwilę na mGBA, ale jest tak sobie. Emualtor snesa działa przyzwoicie. Niektóre gry troszkę przycinają i są problemy z dźwiękiem. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 to byl plik velf, przed chwila na reddit znalazlem vpk kurde chcialbym na vicie zobaczyc dobrze dzialajacy emulator MAME Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 Typ dwa bloki obok chce mi sprzedać Vitę (LCD) z kartą 16GB i etui za 320 zł. Fakt, lekko porysowany ma ten panel z tyłu, lekko brudna, ale sprawna i wszystko. Chyba dobra oferta, co nie koledzy ? @LOKI777 a OK, to się nie zrozumieliśmy. Fakt, teraz się jeszcze nie da, ale to co się teraz dzieje to raczej krok w dobrą stronę . Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 te obecne emu, ktore mozna dzis zainstalowac to emu, ktore mozna bylo odpalic juz od roku na takiej dosc problematycznej przerobce vity (dzialala do softu 3.10) od dzis czyli od ery henkaku scena ma dostep do pelnych zasobow vity wiec dajcie im troche czasu, a bedziecie zbawieni (juz sa ploty, ze pracuja np nad programikiem do pokrecania procka itp) emu psx,psp,nes, snes, gameboyow itp to kwestia czasu, ciekaw jestem czy np uporaja sie z emu mame, androida albo n64 Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 29 lipca 2016 Opublikowano 29 lipca 2016 W dobra moze i idzie ale ile lat juz czekamy na cos wiecej? Typ dwa bloki obok chce mi sprzedać Vitę (LCD) z kartą 16GB i etui za 320 zł. Fakt, lekko porysowany ma ten panel z tyłu, lekko brudna, ale sprawna i wszystko. Chyba dobra oferta, co nie koledzy ? @LOKI777 a OK, to się nie zrozumieliśmy. Fakt, teraz się jeszcze nie da, ale to co się teraz dzieje to raczej krok w dobrą stronę . Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 (edytowane) slyszeli? http://www.tweaktown.com/news/47804/sony-underclocked-ps-vitas-cpu-frequency-444mhz/index.html Since the iPhone 4S uses the same ARM Cortex A9 CPU and was released in a similar timeframe as the PS Vita, the major consensus pinned the handheld's CPU at the 800MHz mark. But the recent findings show that the PS Vita's CPU actually runs at 333MHz by default and can be boosted to 444MHz with Wi-Fi turned off. Given that the ARM Cortex A9 processor has a max speed range of 800MHz - 2GHz, Sony actually underclocked the CPU frequency to about half of its suspected speed. jak scena uwolni pelna moc procka (pal licho, ze bateria wtedy wytrzyma pewnie godzine) to gierki dostana mega boosta Edytowane 30 lipca 2016 przez Ficuś Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 W sumie mogłoby być, już przy okazji PSP przecież taki numer wycięli. Cytuj
Gość Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Absolutnie nie prawda, falsz, pajgi blefuje Takim tokiem rozowania cyfrowe wersje takich gier jak persona4golden czy killzone w ogole by nie dzialaly na 4gb kartach bo zajmuja 3,6gb, a wg Ciebie do instalki potrzeboealyby 7,2gb miejsca W sumie fakt, ale zdarzało mi się ściągać plik instalacyjny do samego końca, ale żeby go później zainstalować musiałem coś usunąć z dysku. Cytuj
kazuyoshi 231 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Ostatnio przeglądałem sobie allegro w poszukiwaniu karty 64gb i znalazłem za 550zl - fajno nie, karta droższa niż sama konsola. Boże, tak dać dupy w promowaniu tego systemu, ehhh, szkoda gadać. Vita miała taki potencjał, a oni prze miedzy innymi takie debilne zagrywki, jak bajońskie sumy za karty pamięci oraz minimalny ich dostęp zmarnowali go doszczętnie. BRAWO SONY - przenośniaki zostawcie lepiej Nintendo. Cytuj
Paolo de Vesir 9 122 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Czy koniecznie jest Ci potrzebna tak duża karta? 16GB możesz kupić na Allegro za około 100zł. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 30 lipca 2016 Opublikowano 30 lipca 2016 Z Japonii jak sobie ściągniesz kartę to wraz z wysyłka zapłacisz ok 300zl Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 OK, zrobiłem mały research i to wygląda tak (jeśli się nie mylę, bo nie siedzę za bardzo w temacie): - Nie trzeba się spieszyć z updatem jeśli ktoś ma niższy firmware, bo w razie czego są narzędzia do ręcznego zaktualizowania do wybranej wersji. Jedyny problem to pobrać skądś pliki z firmwarem. - Na 3.60 w przeciwieństwie do chociażby takiego 3.18 nie ma TN-V czyli tego shakowanego emulatora PSP. Jest za to chyba VHBL. Czyli można odpalać PSP-kowy homebrew, ale nie ma ISO z grami na PSP czy gier z PS1. Na razie chyba warto zaczekać i zobaczyć jak się sytuacja rozwinie, chyba, że ktoś bardzo, bardzo chce grać w emu SNES-a czy innych w trybie Vitowym. Zobaczę jaką konsolkę dorwę, ale ani PSV ani PSTV nie będę chyba upować do 3.6, a przynajmniej dopóki ten HENkaku nie pozwoli na coś ciekawszego. A, na PSTV na 3.60 chyba można odblokować granie we wszystkie gry, więc może PSTV warto shakować jeśli komuś zależy na ogrywaniu oryginałów na telewizorni. Cytuj
LOKI7777 17 Opublikowano 31 lipca 2016 Opublikowano 31 lipca 2016 Ad1. Link jest na stronie sony https://www.playstation.com/en-us/support/system-updates/ps-vita/ Ad2. Jak wiemy z dzisiaj wyglada na kwestie czasu Czy czekac to zalezy do czego uzywa sie vity teraz - jak do emulacji psp to czekac, jak do calej reszty to update do 3.6 wskazany. Na PSTV mozna wrzucic whiteliste i sie odblokuj nie dzialajace gry. Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Panowie zainstalowałem ten henkaku. Zainstalowałem emu snesa i co dalej ? W emu brak gier. Skąd je pobrać ? Jak pobrałem jakieś gry na snesa w formacie smc, sfc i zip to przy próbie instalacji sypie błędami. Skąd mam pobrać te gry i w jakim one mają być formacie? Z góry dziękuję Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 HENkaku umożliwił najpiękniejszą rzecz na świecie - wiele kont na vicie co prawda jest to trochę problematyczne, ale liczę na to, że wkrótce wyjdzie jakaś prosta aplikacja, która umożliwi łatwą zmianę konta https://www.reddit.com/r/vitahacks/comments/4vhn3z/how_to_get_multiple_accounts_on_a_single_memory/ Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Step 1: ask friend for account Rayos, pomożesz? Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Jasne kruku, już wysyłam dane Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Dobra już rozwiązałem swój problem z romami Cytuj
Daffy 10 568 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 to pochwal sie jak bo pewnie pytanie bedzie sie powtarzac Cytuj
sajmon34 181 Opublikowano 1 sierpnia 2016 Opublikowano 1 sierpnia 2016 (edytowane) Wchodzimy z przeglądarki w konsoli na henkaku.xyz. Instalujemy program. Następnie z poziomu przeglądarki komputera wchodzimy na : henkaku.xyz/showcase. Pobieramy interesujący nas emulator. U mnie snes Emulator snes pobrany z henkaku wrzuciłem do: - ux0/data Zainstalowałem go. Oczywiście jeżeli chcemy coś wrzucić poprzez ftp to potrzebujemy odpalić ftp na konsoli. Wchodzimy do molecularShell i naciskamy select na konsoli. Pokaże się adres ip i port. Dane te przepisujemy do naszego klienta ftp na kompie (u mnie filezilla). Ściągamy interesującą nas grę. Pierwsza lepsza strona z google - "snes roms". Gry są w formacie zip. Rozpakowujemy grę i to co się rozpakowało wrzucamy poprzez ftp do folderu z emulatorem. U mnie do: /ux0:/data/Snes9xVITA. To wszystko. Zamykamy na konsoli molecularShell i odpalamy Snes9xVITA. Cieszymy się grami Edytowane 1 sierpnia 2016 przez sajmon34 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi