Opublikowano 10 grudnia 20168 l Dzięki za odpowiedź. Więc pytanie do korzystających z remote play - jak to działa w waszym odczuciu. Czy takie diablo III albo wiedźmina dałoby rade ograć w ten sposób? I trochę powrócę do jednego z wcześniejszych - myślicie że coś nowego pojawi się w miejsce Vity czy Sony wycofuje się całkovicie?
Opublikowano 11 grudnia 20168 l - studio wewnetrzne sony wydalo ostatnia gre na vite dwa lata temu - od tego okresu jedyne wparcie sony to naklanianie od czasu do czasu indy devow do portow na vite (glownie gio corsi jest za to odpowiedzialny) - raczej w ciemno mozna przyjac, ze po niewypale z vita i wzrostem znaczenia rynku komorek juz nowej vity/psp nie bedzie - remote play dziala z kazda gra z ps4 - by dzialalo w miare bezlagowo konsola musi znajdowac sie w sieci domowej czyli blisko ps4, majac na uwadze fizyczny brak L2 i R2 i wypuszczenie remote play na komorki i pc to juz zaden deal breaker - vita jest sporo mocniejsza od 3ds - 96% biblioteki gier na vite do ogrania na innych konsolach stacjonarnych lub pc - vita jest powoli wycofywana z rynku przez co ceny gier pudelkowych, konsoli czy memorek ostro ida w gore co wybrac? ja bym sie glownie skupil wlasnie na grach - 3ds moze i archaiczny ale ma biblioteke gier ktora czlowiek nie ogra na innych systemach czego o vicie powiedziec nie mozna - majac ps3/ps4 lub pc praktycznie zagramy w chwili obecnej w zdecydowana wiekszosc tego co vita oferuje
Opublikowano 13 grudnia 20168 l Tak jak Ficuś napisał.Vita poza paroma exami pokroju Uncharted: Złota Otchłań, Killzone Najemnik oferuje sporo gierek dostępnych na innych konsolach, tyle że z możliwością grania w podróży i to w zasadzie jest największym atutem tej maszynki zwłaszcza jeśli doda się do tego opcję odpalania gierek z psx-a.Jeśli ktoś lubi japońszczyznę, to na Vitę znajdzie sporo ciekawych gierek, ale tu znowu ciężko znaleźć jakieś prawdziwie ekskluzywne pozycje. IMHO z takich "połowicznych" exów najbardziej godne uwagi są Disgaea 4 (w wersji bez dodatków jest też na PS3 i pewnie wkrótce wyjdzie też na komórki), Persona 4 Golden i Muramasa Rebirth.Całą resztę topowych tytułów z Vity możesz ograć już dziś lub za max za kilka miesięcy na PS4 - mowa tu np. o Odin Sphere czy Wipeoucie 2048. Indory tak samo. Edytowane 13 grudnia 20168 l przez columbo
Opublikowano 13 grudnia 20168 l ciekaw jestem co ze switchem w kwestii indykow, bo vita od dawna byla zwana indystation ale juz coraz wiecej indydevow plakalo, ze z racji 512mb ramu portowanie i pisanie gierek szlo coraz gorzej i ze to bylo waskie gardlo, jak niny otworzy sie na ten rynek to w 2017 i 2018 mozliwa bedzie migracja malych gierek wlasnie na ich konsole kosztem wymierania ich na vicie
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Świąteczne porządki czas zacząć, więc postanowiłem że pozbędę się mojej Vity. Niestety nie orientuję się, jaka cena byłaby odpowiednia, dlatego proszę o pomoc w wycenie. Garść informacji: -kupiona tutaj na pchlim targi dwa lata temu -stan techniczny bardzo dobry -stan wizualny ^ przód - kilka rys <1cm i mikrorysek ^ tył- sporo rys (około 5 >1cm i tyle samo <1cm), mikroryski ^ boki - 1 widoczne obicie <1cm, wytarcia -pudełko ^wytarcia ^rozdarcie <5cm ^zółta taśma naklejona, mocno trzyma, 5cm -instrukcje, być może nie wszystkie, część ma pozaginane rogi -rachunek z firmy TOMLAND z 2.5.2014 -gra killzone w pudełku -karta 16gb włożona w konsoli -kabel lekko uszkodzony (zdjęcia), ładuje bez problemu zdjęcia duże pliki http://imgur.com/a/Qirp5 Edytowane 17 grudnia 20168 l przez wronojad
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Ze 300-350 zł (bez gry)? Stan wizualny niestety nie jest jakiś fantastyczny, ten kabel to trochę lipa, ale na plus 3.60 (nie aktualizuj za żadne skarby).
Opublikowano 17 grudnia 20168 l jak nie ma cisnienia na hajs to bym nie pozbywal sie przez jakis czas, vity z 3.60 sa wysprzedawane na pniu, za jakis czas to beda biale kruki z mega przebitka
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Aż takiego dużego ciśnienia nie mam, ale niedługo premiera nowej konsoli nintendo i tak sobie pomyślałem, że vita może zostanie zapomniana przez graczy. Dodatkowo leży i się kurzy i nowe ryski zbiera. Muszę też przyznać, cena (ta wyższa) podana przez raven_ravena mnie satysfakcjonuje.
Opublikowano 17 grudnia 20168 l to jak za tyle wystawisz na allegro i podkreslisz ze z 3.60 to nawet z tymi ryskami powinna pojsc w chwile ja bym sie nawet zastanowil czy nie drozej - jest niesamowity niedostatek memorek i ta 16gb tez jest warta swoje Edytowane 17 grudnia 20168 l przez Ficuś
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Wiadomo, jak się uda i się nie spieszysz to możesz próbować wyżej, ja oczywiście nie bronię . I pamiętaj, że mówię o cenie samej gołej konsoli, za gierkę pewnie jeszcze z 80 zł zawołasz.
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Wystawione na allegro. Pewnie trochę przeszarżowałem z ceną. Jak się sprzeda się, to dobrze. Jak się nie sprzeda to cóż, mam jeszcze kilka gier na liście, które chętnie bym przetestował.
Opublikowano 17 grudnia 20168 l 420 zł + 25 za kuriera. Opis podobny. Lekko zniechęcający. Chętnych brak.
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Myślę że mogłeś wliczyć koszt wysyłki już w całą cenę, ludzie przychylniejszym okiem patrzą jak koszt wysyłki jest darmowy, tak mi się wydaje. Ale myślę że cena optymalna, sam niedawno kupiłem podobny zestaw, tylko że oprócz Killzone'a z Tearaway i trylogią Jaka & Daxtera, etui, kartą 16gb (jak licytowałem to myślałem że to 8gb ale gość potem wymienił) i całym, działającym okablowaniem za 540, a skoro oprócz mnie taki zestaw licytowało jeszcze parę osób, więc twoją konsolę na pewno ktoś kupi, tym bardziej że jest ten pożądany soft 3.60. Obczaiłem teraz na allegro twoją aukcję i chyba mogłeś zmyć jakoś ten kurz obok klawisza PS, pedantów to może odstraszyć
Opublikowano 17 grudnia 20168 l Fakt, pierwsze i kluczowe zdjęcie, a taka gafa.Przejechałem szmatką, ale jakoś mizernie mi to wyszło. Dziękuje za rady. Jest co poprawiać. Dziwne. Im więcej błędów, które popełniłem przy wystawieniu aukcji znajduję/znajdujecie, tym bardziej liczę na sprzedaż i tym bardziej chcę się jej pozbyć.
Opublikowano 18 grudnia 20168 l Jako, że sporo tutaj wyznawców vity to wrzucam fajny projekt z kickstartera: https://www.kickstarter.com/projects/tokyootakumode/re-sharin-no-kuni-project/description od 120tyś dolców będzie można wybrać fizyczną wersję na Vitę wpłacając 40 dolarów(49 z wysyłką), brakuje 15k, 3 dni do końca. Myślę, że fajny sposób na zdobycie mega rzadkiej i naprawdę ciekawie wyglądającej gry. Edytowane 18 grudnia 20168 l przez Copper
Opublikowano 20 grudnia 20168 l Konsola sprzedana. Było dość duże zainteresowanie.Prośby o niższą cenę i o dodatkowe zdjęcia. Poszła za tyle, za ile ją wystawiłem.
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Macie na vicie w sklepie psn super meat boya i rogue legacy? Mam też problem, bo dodałem kiedyś z plusa binding of izaak na ps4, a na vicie wyskakuje, że muszę zapłacić kolejny raz. Z tego co pamiętam to było na obydwu platformach.
Opublikowano 21 grudnia 20168 l Sprawdziłem u siebie w sklepie na stronie i we wszystkich 3 grach mogę wybrać, żeby pobrać na PS Vita.
Opublikowano 21 grudnia 20168 l sklep na vicie to patologia i nigdy go porzadnie nie naprawili, chyba ani razu przez niego gierki nie kupilem, only zakupy przez pc
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Sporo zayebistych promocji na psn. Muramasę za 23 zł to chyba trzeba wziąć? Do tego wziąłbym Sly, ratcheta lub jacka. Która gra a konkretnie która część wypada na vicie najlepiej ? Wszystkie te tytuły po 16,50.
Opublikowano 23 grudnia 20168 l Tylko Sly i Ratchet. Jak to gówniany port tak mówi Ficuś a ja mu wierzę ;p Ja biorę na pewno Severed od twórców Guacamelee bardzo dobrze oceniany vitowy ex i chyba hotline miami 2. Od siebie polecam najlepszą grę na vicie czyli Persone 4 Golden, warto dać szansę nawet jeśli nie lubisz jrpg.