Daffy 10 575 Opublikowano 6 lutego 2017 Opublikowano 6 lutego 2017 problem jest od jakiegos firmware jak konsola za dlugo jest w sleep mode to czasem(nie zawsze) moze sie takie cos pojawic ja od 4 lat jade praktycznie tylko na sleep mode i nigdy konsoli nie wylaczam na amen i od jakiegos roku raz na jakis czas mi sie takie cos przytrafi, wylacze wtedy i wlacze konsole i po problemie Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Sleep mode pobiera trochę baterii? Ja zawsze po prostu wyłączam konsolkę Cytuj
Daffy 10 575 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Pobiera, musi jakos utrzymac w dzialaniu te aplikache czy gre. Ale malo zre bo dlugo konsola moze byc w tym trybie (spokojnie kilka dni) do wyladowania Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Ja i po miesiącu Vitę wyciągałem i wciąż było baterii ponad połowę, w tym trybie może być bardzo długo. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 No też nigdy nie wyłączam i ostatnio zaczął się trn problem pojawiać, gubi klatki w menu. No ale wyłączenie i włączenie ponownie pomaga także luz :) Cytuj
blantman 5 780 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 to samo miałem z vitą ostatnio bo katuje persone 4 przed snem w łóżeczku (przypominam sobie przed 5) . Tak przynajmniej raz na 4 -5 dni muszę restart vity zrobić a nie mam nowego softu bo mi się do neta podłączać nie chciało (soft z października ostatnio instalowany) . To samo miałem wczoraj na ps4 z yakuzą. Od 2 tygodni sleep mode i grałem 1-2 h dziennie a wczoraj jak ze sleep mode wyszedłem to yakuza klatkowała i musiałem zrobić restart gry :) Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Meh, prawie w ogóle nie korzystam ze sleep mode, zawsze wyłączam konsolę. Jakoś nie czuję potrzeby, ale może przy innych grach będzie to bardziej pomocne i będę używał. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Sleep mode jest po prostu wygodniejszy, nacisne power, konsola się usypia, odkładam i robię coś innego. Tak to trzeba przytrzymać przycisk, nacisnąć żeby wyłączyć potem czekać aż się uruchomi znowu... No nie bardzo Cytuj
Schranz1985 680 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 (edytowane) Ale problem włączyć i wyłączyć, co to cywilizacja z ludzi robi xD. Rozleniwieni do granic możliwości. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Edytowane 7 lutego 2017 przez Schranz1985 1 Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 to nie lenistwo tylko wygoda, skoro konsola zostala tak skonstruowana ze ponad miesiac moze trzymac w sleep mode to na ch,uj to wylaczac ? no ale kazdy jest inny, niektorzy pilot od tv trzymaja w worku xD Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Ja czuję jakiś taki dyskomfort wiedząc, że konsola idzie, mimo że przecież nie musi xD. Tym bardziej że ostatnio gram na niej tylko dwie godziny przed snem, nie odpalam jej jak mi się zachce, tylko właśnie o stałej porze, więc jakoś wolę wyłączyć. No ale gram tylko w Hotline Miami 2 obecnie, zazwyczaj kończę level i nie ma sensu jej usypiać. Za to dzisiaj znowu podejdę do Dead Ahead na hardzie i jak znowu nie przejdę, to sobie uśpię na początku czwartego stage'a. Cytuj
XM. 10 888 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Ale mam ból dupy ze ta promocja styczniowa juz przeminela... hm 1 i 2, rogue legacy, DD, la mulana... ehhh, czekam znowu na takie okazje. Cytuj
raven_raven 12 013 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Ja czuję jakiś taki dyskomfort wiedząc, że konsola idzie, mimo że przecież nie musi xD. Tym bardziej że ostatnio gram na niej tylko dwie godziny przed snem, nie odpalam jej jak mi się zachce, tylko właśnie o stałej porze, więc jakoś wolę wyłączyć. No ale gram tylko w Hotline Miami 2 obecnie, zazwyczaj kończę level i nie ma sensu jej usypiać. Za to dzisiaj znowu podejdę do Dead Ahead na hardzie i jak znowu nie przejdę, to sobie uśpię na początku czwartego stage'a. Ja tak robię z laptopem, korzystam z niego w stałych godzinach więc nie lubię usypiać, ale Vitę z kolei sleepuję cały czas bo korzystam nieregularnie, wybudzenie to 1s, włączenie to przynajmniej paręnaście, więc oczywiście, że jest powód dla którego się nie wyłącza. W pracy podłączam w tym czasie sprzęty, a jak Vitę chwytam w łapy to chcę grać już teraz, a nie czekać i gapić się na logo PlayStation czy co tam jest. Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 Ale mam ból dupy ze ta promocja styczniowa juz przeminela... hm 1 i 2, rogue legacy, DD, la mulana... ehhh, czekam znowu na takie okazje najblizsza duza to wielkanoc, ale indyki na vicie co chwile sa przecenione Cytuj
grzybiarz 10 296 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 FIFA jest, najnowsza 15. PESa nie ma i dobrze, Konami jak to Konami odwaliłoby fuszerkę :PO shiet, a pamietam, że EA zawsze do samego końca żywota konsoli wypuszcza fify, a tu zaprzestali dwa lata temu. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 (edytowane) no i sie zgadza, dla zachodu vita umarla jakos 2-3 lata temu EDIT ale i tak marna strata, od czasu fify 13, kazde kolejne (14 i 15) to tylko legacy edition, czyli ta sama gra z zaktualizowanymi skladami Edytowane 7 lutego 2017 przez Rayos Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 7 lutego 2017 Opublikowano 7 lutego 2017 (edytowane) No to jest fakt, jak już nawet EA przestaje wypuszczać Fifę na dany sprzęt to znak że nawet nie tyle umarł, co już się rozkłada. Ale je.bać EA i je.bać Fifę. Edytowane 7 lutego 2017 przez c0r Cytuj
Kosmos 2 712 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 (edytowane) Wczoraj podczas grania mi się rozładowała konsola, myślałem, że się wyłączyła i utraciłem postęp aktualnej gry w rogue legacy. Miło mnie zaskoczyło, gdy się okazało, że tak naprawdę konsola była w sleep mode i mogłem grać dalej po naładowaniu. A samo rogue legacy to sztos niesamowity, gra idealna pod vitę. Mam już 51 level a zabiłem mnóstwo swoich postaci i wcale daleko nie zaszedłem, trzeba sporo kasy uzbierać by było trochę łatwiej. Lamię strasznie a mimo to jest bardzo grywalnie. Klimacik i poziom trudności robi tu niesamowitą robotę. Edytowane 8 lutego 2017 przez Kosmos Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 A ja z racji darmowego plusa na miesiąc wróciłem do Isaaca. Boże jaka ta gra jedt cudowna na małym ekranie Vity to głowa mała ponad 100h na steamie a gra mi się równie dobrze co za pierwszym razem, ts gra jedt niesamowita, musze kupić koniecznie w końcu na własność. Jeszcze muszę Duke nukem3d ograć póki mam tego plusa, tez spory sztosik, straszna szkoda że nie idzie kupić normalnie w psn bo zdjeli... Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 Właśnie, czemu zdjęli tego Duke'a? Jakiś ważny powód musieli mieć chyba. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 Licencja wygasła devolverowi i wróciła do gearbox, które obiecalo że wyda potem tego djuka. No i wydali, chvjowy edition na duże konsole z pominięciem vity 1 Cytuj
Velius 5 709 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 Pamietam jak kiedys czytalem ostrzezenia odnosnie Virtues Last Reward, zeby nie robic save gdzies tam i cos tam bo sie cos moze stac, ale dotyczylo glownie 3DS. Gralem se na vicie i w PEG room czy jak to tam sie zwie dalem ja na chwilke na sleep mode...zamienila sie w cegłe na dobre, nic nie dizalalo, nic sie nie dalo zrobic, musialem czekac az sie bateria rozladuje albo rozkrecac konsole i wyjmowac baterie. Na szczescie dziala dalej bez zarzutu, ale ciekawe jak takie bugi przechodza przez kontrole jakosci. Cytuj
Rayos 3 170 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 warto sie towerfallem zainteresowac jak sie nie ma z kim grac lokalnie? Cytuj
c0ŕ 4 834 Opublikowano 8 lutego 2017 Opublikowano 8 lutego 2017 XM. jak nie masz w co grać na vicie to w promocji jest na przykład Retro City Rampage za 16 zł. Chyba sobie wezmę na przyszłość za taką kasę, jak mi się wszystkie obecne gry skończą, jakoś mam sentyment do starych GTA. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi