Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

Featured Replies

• Odpowiedzi 4,5 tys.
  • Wyświetleń 431,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Może przeczyta ten geniusz który zmienił nazwę kategorii na Mortem:                   Ostatnio dużo czytam, zwłaszcza na PPE.PL, o śmierci PS Vity. Nieważne że nazwa konsoli mówi co innego. Ciężko s

• jakby kogos interesowalo to ponizej spis gier z obrazkami/gifami jakie zmierzaja oficjalnie na vite i ktore oficjalnie wyjda w eu/us - ponad 150 tytulow, chcialem wkleic tutaj ale niestety, niektore o

• Tak jak mowi Rayos, obie konsole sa swietne. Prawdziwy gracz nie jest gamingowym rasista. U mnie wszystkie handheldy zyja ze soba w zgodzie  

Opublikowano

Cześć. Ktoś może orientuje się czy te słuchawki współpracują z PS Vita ? 

SŁUCHAWKI SONY PLATINUM WIRELESS HEADSET PS4 VR PC

Niby BT a w opisie brak kompatybilności z Vita. 

Opublikowano

Mam wielka ochotę na pogranie w parasite eve i dino crisis na hh. Nie kupię tego na store w eu i mam zagwozdke. Przerobić vitke i grać na romach czy założyć konto na us i tam kupić. Jakieś opinie co lepiej?

Edytowane przez LiŚciu

Opublikowano

Szkoda, że nie można obecnie kupić vity bo przenośna konsola by mi się teraz mega przydała. Wiem, że jest switch ale lineup nintendo w ogóle do mnie nie trafia.

Opublikowano
1 godzinę temu, PanKamil napisał:

Szkoda, że nie można obecnie kupić vity bo przenośna konsola by mi się teraz mega przydała. Wiem, że jest switch ale lineup nintendo w ogóle do mnie nie trafia.

W Japonii jest jeszcze sporo nowych sztuk w cenie 1200-1400 zł więc nie tak źle. Slimka bazowo kosztowała 900-950 zł. 

Opublikowano
1 minutę temu, Ukukuki napisał:

W Japonii jest jeszcze sporo nowych sztuk w cenie 1200-1400 zł więc nie tak źle. Slimka bazowo kosztowała 900-950 zł. 

Mnie tylko właśnie nówki interesują. Gdzieś w pl przez jakiegoś pośrednika można to zamówić? 

Opublikowano
Teraz, PanKamil napisał:

Mnie tylko właśnie nówki interesują. Gdzieś w pl przez jakiegoś pośrednika można to zamówić? 

Ebay.pl i tam będziesz miał ogłoszenia z Japonii po angielsku, bez problemu się dogadasz. 

Tu masz limitowaną edycję za 1250 zł, biała z limonką :wub: https://www.ebay.pl/itm/123538816847?hash=item1cc37cbf4f%3Ag%3A0CQAAOSwohVcD7zk&LH_ItemCondition=1000

Opublikowano

Uzywane z Japonii to prawie jak nówki, mam taka biala lemonke, kupilem kilka lat temu z JP za grosze

Opublikowano

Fajnie, że nówki, ale za mniej niż połowę można dostać "jak nową" wersję OLED.

Swoją drogą czy ktoś miał okazję solidnie przetestować wersje LED i OLED i może powiedzieć czy faktycznie jest niebo, a ziemia między tymi ekranami? Mocno rozważam Slimkę (Z racji nowszej produkcji), ale boję się zdarzenia tych ekranów (miałem dwa OLEDowe).

Opublikowano

mam obie, nie ma niebo a ziemia, w ciemnym pokoju może zauważysz różnice ale to jak byś miał obie obok siebie, dla mnie wygodniejszy slim na dłuższe granie

8HHo2Bk.jpg

Q4SgYhz3nXa1a8SFGMb-9ElaXBgmnNDzaOaAjEOMkMPgAljfdJH_w-rAPsbwezYLE6LZG9Ssfnhmn4lJeYR6kmixmY7FSqZR9XhsODj3f2TlQuJq7RNi_PGnNdFIXPXQMBZkvOG3nsWgNw0OE5Bn6YToWGl0sL1KCVVuh3LBLHtx02JsmPHdwwyze6QsjQVlPZApB4b6ppknF45EXxDpPNic1Rvz1JlX3wDHEcPaHK38etjsQWUcJjX2AU9S3u8RnFOKRsY1utHo0hd0-Mky8kajz1qQAXjAphNJGpYx42W0Wlw-95aMwUeNeDSjZbdTshXnDip_IqIlVcTGIpAVNPGNWLrP61OuNdhBowOmjfIGevlucbA8e3389ihQANZ247Sbc64khJng_Gup6G0z3FIgq8uR_KJEqTauopdpLDWS4BrJU4xeVKwG1sDb3YUCZkECED4l9ZJhHnDpvssNC4P19PHnSHkN5oXoPzsa40T6AzC_9ZWGoDlS7C3yTZJm0QJWENw3OETO_yi82m2xHqgAeoW7JUXcm8Oh1iaeS5SbzIysMfL4iu0cq_FBhQqo3_OxcTSsrw8kgNcKEf4w-AIbg5qeGU817M_B8LGushVhG06U_LIRe7Mr-fiRRmBtPMZopSHmhYp0c1SDFlHf6wxp0f98-pesdm1JxacB39Bol-NcfEqsx1ArW7JGnimAkeRYZyZYbD3vNC0AlCK4n1oT=w1204-h903-no?authuser=0

Opublikowano

Vita czyli z łaciny „życie” a ta konsola tak szybko umarła:)

Pamietam, jak dawali gierki z plusa: jeden (z reguły) crap, oraz drugi tytuł AAA. Po czasie biblioteka Plusa wynosiła większość tytułów na ten sprzęcik. Szkoda, 3DS z biedniejszymi bebechami wygrał tamto starcie.

PS Niedawno wyszła nowa gierka na ten martwy sprzęt - UnMetal.

Opublikowano
6 godzin temu, Labtec napisał:

Uzywane z Japonii to prawie jak nówki, mam taka biala lemonke, kupilem kilka lat temu z JP za grosze

coś w tym jest, od pinga kupowałem uzywanego nintendo ds, to wygląda igła

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 7.08.2021 o 22:27, grzybiarz napisał:

Vita czyli z łaciny „życie” a ta konsola tak szybko umarła:)

Pamietam, jak dawali gierki z plusa: jeden (z reguły) crap, oraz drugi tytuł AAA. Po czasie biblioteka Plusa wynosiła większość tytułów na ten sprzęcik. Szkoda, 3DS z biedniejszymi bebechami wygrał tamto starcie.

PS Niedawno wyszła nowa gierka na ten martwy sprzęt - UnMetal.

I to te gierki dobre dawali

Wlasnie odkopalem Soul Sacrifice z plusa i na spokojnie przygram.

Jeszcze bylo m.in. Uncharted Golden Abyss, Killzone Mercenary, Gravity Rush, Mgs 2&3

Hehe, na Vite nie mialem nigdy zadnej fizycznej gry, nawet nie wiem czy ten slot dziala

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Pytanko, leży u mnie Vita już od jakiegoś czasu i chyba pora ją sprzedać, mam tam wgrane CFW i dodany swój profil PSN którego używam teraz na PS5. Oczywiście na Vicie nie logowalem się do sieci przez CFW ale da się jakoś zrobić przed sprzedażą żeby usunąć mój profil a zawartość na karcie została? Appki i gry

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
On 10/31/2021 at 10:51 AM, bartiz said:

Pytanko, leży u mnie Vita już od jakiegoś czasu i chyba pora ją sprzedać, mam tam wgrane CFW i dodany swój profil PSN którego używam teraz na PS5. Oczywiście na Vicie nie logowalem się do sieci przez CFW ale da się jakoś zrobić przed sprzedażą żeby usunąć mój profil a zawartość na karcie została? Appki i gry

Edytowane przez Labtec

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli ktoś z forum ma jeszcze Vitę (ewentualnie zna rozwiązanie problemu), to będę wdzięczny poradę. :hi:

Mianowicie w ubiegłym roku kupiłem Darkest Dungeon na PS4 w wersji Ancestral Edition (zawiera wszystkie dodatki). Jest to oczywiście wersja pudełkowa. W sklepie PSS dużej konsoli przy Darkest Dungeon Ancestral Edition widnieje "niedostępne - posiadasz już poniższe produkty powodujące konflikt z produktem, który próbujesz kupić".

Przy dodatku The Color of Madness posiadam informacje "zainstalowano". Podobnie jest przy postaci Muszkieterk (The Musketeer), jak i Łamaczki Tarcz (The Shielbreaker). Oczywiście przy samej grze też widnieje "zakupione". Dodam, że PS4 i Vita w tej pozycji oferują opcję cross-buy.:potter:

No. Na Vicie, żeby pograć kupiłem wersję cyfrową samej gry plus ściągnąłem Muszkieterkę. The Color of Madness jest zainstalowany, ale łamaczki w ogóle nie ma, a przy  Ancestral Edition nic nie widnieje - ani opcja zakupu, ani możliwość pobrania DLC.

Żeby było zabawniej, The Crimson Court na Vicie w ogóle nie figuruje, a na dużej PlayStation, choć Karmazynowy Dwór mam zainstalowany, jest do kupienia.

Poprosiłem dwóch użytkowników, by sprawdzili mi jak u niech to wygląda i Darkest Dungeon Ancestral Edition mogą bez problemu na Vicie zakupić (tak w ogóle to gorąco polecam wybrać się w ten growy masochizm, ta wersja ma 80% zniżki i kosztuje niecałe .... 30zł). :shok:

Macie jakiś pomysł, jak zainstalować tę wersję - próbowałem nawet usunąć grę z pamięci na PS piątej i PS Vita, zainstalowałem raz jeszcze, ale wciąż widnieje "konflikt danych" na dużej konsoli, a na małej brak możliwości pobrania, czy nawet ponownego zakupu. :frog:

Z góry dziękuję za odpowiedź. :good2:

Opublikowano

Brzmi to jak niezły bałagan. Niestety nie mam wiedzy jak to naprawić, nigdy nie kupowałem, instalowałem i nie grałem w Darkest Dungeon. Dopiero mam w planie.
Kiedyś miałem jednak problem z dodatkami do Wipeout 2048 i pomogły konsultacje na infolinii PlayStation. Polecam spróbować.