sentryandy 2 Opublikowano 3 marca 2012 Opublikowano 3 marca 2012 sorry ale nie mogę znaleźć, gry z PSP na Vicie są rozciągnięte na cały ekrany czy z paskami po boku ? Te co sprawdzałem wszystkie były na całym ekranie. Cytuj
schabek 5 320 Opublikowano 3 marca 2012 Opublikowano 3 marca 2012 Pograłem dziś na Vicie w Saturnie w Fifę, Motorstorma i Virtua Tennis i mam mieszane uczucia. Ogólnie ok, ale to jaki miałem problem ze sterowaniem to masakra. Gałki strasznie małe i palec mi się obsuwał, a przyciski dość wysoko i kiedy chciałem nacisnąć O i wydawało mi się, że to właśnie wciskam to okazywało się że nadusiłem X. Trochę dziwnie rozmieszczone, no ale pewnie idzie się przyzwyczaić z czasem. Jakość wykonania bardzo wysoka widać, świetny ten ekranik, graficznie naprawdę miazga. Ale z tym sterowaniem miałem problemy. No i w Fifie chyba przez ten tylny panel piłkarzyki robiły mi różne dziwne rzeczy. Wiadomo konsola wystawiona dla ludzi to może już coś zepsuli i szwankuje ale dość ciężko mi się sterowało w każdej grze oprócz Tennisa. Cytuj
winner 183 Opublikowano 3 marca 2012 Opublikowano 3 marca 2012 Kwestia przyzwyczajenia. Na początku sam się bluzgałem, bo nie mogłem nikogo trafić w Uncharted mimo, że od wielu lat gram na konsolkach w strzelanki. Wystarczyły 2-3h gry w Motorstorma i 2 chaptery w Uncharted. Efekt - praktycznie "od ręki" zaliczyłem Uncharted na hardzie i jestem w trakcie przechodzenia na najwyższym, a w Motorstormie kilka czasów miałem w pierwszej 10' na świecie grając na Vicie, bo na PS3 próbowałem, ale gra mi się trochę biednie w tę grę. Sterowania bardzo się obawiałem przed zakupem konsoli, ale teraz już wiem że obawy były bezpodstawne i po 11 dniach użytkowania konsoli jestem bardzo zadowolony. 2 Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 3 marca 2012 Opublikowano 3 marca 2012 hehe to samo miałem, nawet w temacie Unchated prosiłem o rady. teraz latam jak młody bóg, schab zagraj tak z 1 h w Uncharted w spokoju to docenisz ten sprzęt. Już tu nie jeden kozak grający 10 min w sklepie wygłaszał swoje poematy. Jeżeli lubisz Unchatred łykaj aż miło... Cytuj
schabek 5 320 Opublikowano 3 marca 2012 Opublikowano 3 marca 2012 Spoko spoko, doceniam ten sprzęt Wiadomka że przy dłuższym testowaniu pewno da się załapać o co biega, ale przy pierwszym kontakcie miałem problem ;p ehh chętnie bym przetestował dłużej, szczególnie Uncharteda, ale niestety zakup Vity musze odłożyć na jakiś czas Cytuj
Oldboy 984 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Mi dzisiaj Near w końcu działa... taka pierdoła a cieszy, tak jak kilka godzin spędzonych nad mapami z satelity(moja okolica jest w doskonałej jakości) Jak zrobiłeś ? Mi cały czas wyskakuje komunikat że się nie udało uzyskać danych o mojej lokalizacji a próbowałem na wiele sposobów, za każdym razem to samo Cytuj
sentryandy 2 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Mi dzisiaj Near w końcu działa... taka pierdoła a cieszy, tak jak kilka godzin spędzonych nad mapami z satelity(moja okolica jest w doskonałej jakości) Jak zrobiłeś ? Mi cały czas wyskakuje komunikat że się nie udało uzyskać danych o mojej lokalizacji a próbowałem na wiele sposobów, za każdym razem to samo Samo jakoś po 100 próbach zaskoczyło, i już działa w moim domu...teraz jestem u brata i nie łapie znowu. Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 nie wiem czy ten Near jest wiarygodny, ale pokazuje mi, ze w promieniu 3km (Wrocław Nowy Dwór), razem ze mna, jest 18 konsolek ! jestem w szoku Ja mam 24 osoby juz, szok. Ciebie tez mi zlapalo ;-) Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Próbowałem już nawet udostępnić 3G z telefonu po WiFi Vicie, ale nie znajduje mi hotspotu, nie mam pojęcia dlaczego, bo laptop bez problemu znalazł. No ja sam nie wiem od czego zależy to wyszukiwanie lokalizacji przez internet, cO jakiś czas próbuje, ale bez skutku. Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Mam do was zapytanie o etui, bo planuję jakiś zakupić. Od razu mówię, że nie chcę się bawić w jakieś folie, więc raczej skarpeta też nie będzie dobrym zabezpieczeniem. Myślę nad kupnem Travel Kitu. Nie jeżdżę autem jakimś swoim, ale czasami zdarzy się podróż autem z tatą, to ładowarka może się przydać. Poza tym TK obecnie idzie dostać za 120 zł (oferta znaleziona w jednej z gazet). Co sądzicie o etui z TK? Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Sentry, mógłbyś zrobić jakieś foto jak prezentuje się ten futerał hama z konsolką? Cytuj
balon 5 333 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 a propo gry zdalnej PS3 > Vita jest jakaś lista gier którą już śmiga ? Myślałem, że pogram sobie w łóżeczku na Vicie w kolekcję Jak & Daxter, a tu lipa... Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 http://www.ps3trophies.org/forum/general-vita-discussion/146032-playstation-vita-remote-play-compatibility-list.html 1 Cytuj
Terrago 3 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Dla tych, ktorym gra sie troche niewygodnie na vita - big ben Controller grip http://www.world-of-video.de/storage/get/id/153594/94/000153594_356209.jpg Nabylem takie cudo za 9€ i gra mi sie o wiele wygodniej. Jedyny minus jak narazie to potrzeba wyciagniecia konsolki przy zmianie gry na inna... Polecam! Cytuj
Beck 3 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) Chce kupic kilka tytulow z PSP poprzez PStore. Zastanawialem sie nad Midnight Club: LA remix. Moze mi ktos powiedziec czy jeszcze warto?? chce jakas dobra scigalke a nie lubie juz RR. Warto inwestowac £15 w Gow: CoO czy Little Big Planet? Co polecacie? Edytowane 4 marca 2012 przez Beck Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Co jakies dwa trzy wlaczenia konsoli sam mi sie bluetooth wlacza, macie tak? Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 @Beck polecam oprócz świetnego Los Angeles także Gran Turismo. Oprócz tego warto by jeszcze Burnout i FlatOut. @Up: nie, odkąd wyłączyłem BT ani razu się nie włączyło. Cytuj
Beck 3 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 (edytowane) Winner, zapomnialem dodac ze pozbylem sie ps3 jakies 2 lata temu i w chwili obecnej nie mam dostepu. Brak problemow z BT Edytowane 4 marca 2012 przez Beck Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 No, ale dostępu do czego? Ja polecam gry na PSP Cytuj
jaro 77 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Michał też mam tak że sam bluetooth się włącza Cytuj
MichAelis 5 616 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 W sumie nie przeszkadza, pewnie z aktualizacja softu zniknie to. Dobrze ze nie jestem sam :-) Cytuj
Beck 3 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Winner, Nie mam dostepu do ps3 wiec nie moge wrzucic na vite gier innych niz te ktore sa oficialnie w zakladce vita na psn Cytuj
TyskiPL 64 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Powiem wam, że ta folia ochronna z Travel Kitu to jedna wielka ściema - przejechałem szmatką z zestawu po tej folii delikatnie i są rysy na folii. Cytuj
winner 183 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 Aha, już rozumiem. Musisz poczekać więc na jakąś łatkę czy aktualizację PSS. Teraz jest chyba konserwacja. Cytuj
borda01 2 Opublikowano 4 marca 2012 Opublikowano 4 marca 2012 U mnie tez sie czasem "blautacz" sam wlacza. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi