Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pograłem dziś na Vicie w Saturnie w Fifę, Motorstorma i Virtua Tennis i mam mieszane uczucia. Ogólnie ok, ale to jaki miałem problem ze sterowaniem to masakra. Gałki strasznie małe i palec mi się obsuwał, a przyciski dość wysoko i kiedy chciałem nacisnąć O i wydawało mi się, że to właśnie wciskam to okazywało się że nadusiłem X. Trochę dziwnie rozmieszczone, no ale pewnie idzie się przyzwyczaić z czasem. Jakość wykonania bardzo wysoka widać, świetny ten ekranik, graficznie naprawdę miazga. Ale z tym sterowaniem miałem problemy. No i w Fifie chyba przez ten tylny panel piłkarzyki robiły mi różne dziwne rzeczy. Wiadomo konsola wystawiona dla ludzi to może już coś zepsuli i szwankuje ale dość ciężko mi się sterowało w każdej grze oprócz Tennisa.

Opublikowano

Kwestia przyzwyczajenia. Na początku sam się bluzgałem, bo nie mogłem nikogo trafić w Uncharted mimo, że od wielu lat gram na konsolkach w strzelanki. Wystarczyły 2-3h gry w Motorstorma i 2 chaptery w Uncharted. Efekt - praktycznie "od ręki" zaliczyłem Uncharted na hardzie i jestem w trakcie przechodzenia na najwyższym, a w Motorstormie kilka czasów miałem w pierwszej 10' na świecie grając na Vicie, bo na PS3 próbowałem, ale gra mi się trochę biednie w tę grę. Sterowania bardzo się obawiałem przed zakupem konsoli, ale teraz już wiem że obawy były bezpodstawne i po 11 dniach użytkowania konsoli jestem bardzo zadowolony.

• Plusik 2
Opublikowano

hehe to samo miałem, nawet w temacie Unchated prosiłem o rady. teraz latam jak młody bóg, schab zagraj tak z 1 h w Uncharted w spokoju to docenisz ten sprzęt. Już tu nie jeden kozak grający 10 min w sklepie wygłaszał swoje poematy. Jeżeli lubisz Unchatred łykaj aż miło...

Opublikowano

Spoko spoko, doceniam ten sprzęt :D Wiadomka że przy dłuższym testowaniu pewno da się załapać o co biega, ale przy pierwszym kontakcie miałem problem ;p

ehh chętnie bym przetestował dłużej, szczególnie Uncharteda, ale niestety zakup Vity musze odłożyć na jakiś czas :)

Opublikowano

Mi dzisiaj Near w końcu działa...

taka pierdoła a cieszy, tak jak kilka godzin spędzonych nad mapami z satelity(moja okolica jest w doskonałej jakości)

Jak zrobiłeś ? Mi cały czas wyskakuje komunikat że się nie udało uzyskać danych o mojej lokalizacji a próbowałem na wiele sposobów, za każdym razem to samo :(

Opublikowano

Mi dzisiaj Near w końcu działa...

taka pierdoła a cieszy, tak jak kilka godzin spędzonych nad mapami z satelity(moja okolica jest w doskonałej jakości)

Jak zrobiłeś ? Mi cały czas wyskakuje komunikat że się nie udało uzyskać danych o mojej lokalizacji a próbowałem na wiele sposobów, za każdym razem to samo :(

Samo jakoś po 100 próbach zaskoczyło, i już działa w moim domu...teraz jestem u brata i nie łapie znowu.

Opublikowano

Próbowałem już nawet udostępnić 3G z telefonu po WiFi Vicie, ale nie znajduje mi hotspotu, nie mam pojęcia dlaczego, bo laptop bez problemu znalazł. No ja sam nie wiem od czego zależy to wyszukiwanie lokalizacji przez internet, cO jakiś czas próbuje, ale bez skutku.

Opublikowano

Mam do was zapytanie o etui, bo planuję jakiś zakupić. Od razu mówię, że nie chcę się bawić w jakieś folie, więc raczej skarpeta też nie będzie dobrym zabezpieczeniem. Myślę nad kupnem Travel Kitu. Nie jeżdżę autem jakimś swoim, ale czasami zdarzy się podróż autem z tatą, to ładowarka może się przydać. Poza tym TK obecnie idzie dostać za 120 zł (oferta znaleziona w jednej z gazet). Co sądzicie o etui z TK?

Opublikowano

a propo gry zdalnej PS3 > Vita jest jakaś lista gier którą już śmiga ? Myślałem, że pogram sobie w łóżeczku na Vicie w kolekcję Jak & Daxter, a tu lipa...

Opublikowano (edytowane)

Chce kupic kilka tytulow z PSP poprzez PStore. Zastanawialem sie nad Midnight Club: LA remix. Moze mi ktos powiedziec czy jeszcze warto?? chce jakas dobra scigalke a nie lubie juz RR.

Warto inwestowac £15 w Gow: CoO czy Little Big Planet?

Co polecacie?

Edytowane przez Beck
Opublikowano

@Beck polecam oprócz świetnego Los Angeles także Gran Turismo. Oprócz tego warto by jeszcze Burnout i FlatOut.

@Up: nie, odkąd wyłączyłem BT ani razu się nie włączyło.