Gość ragus Opublikowano 6 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2012 Nie dotykasz niechcący ekranu? Bo chyba tak się włącza ten ekran. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 6 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 marca 2012 (edytowane) Ja mialem lepiej, zainstalowalem LBP z PSP, pogralem kilka leveli, wylaczylem konsole a jak chcialem zagrac po kilku godzinach to wyskoczyl mi ekran instalacji i gra zainstalowala sie jeszcze raz. zeby bylo smiesznie, po ponownej instalacji moglem kontynuowac gre tam gdzie skonczylem. Moja teoria jest taka ze w miedzyczasie sciagnalem jakies dodatki do LBP wiec moze to to sie instalowalo ale komunikat wyraznie mowil ze trwa instalacja LBP! Edytowane 6 marca 2012 przez Beck Cytuj Odnośnik do komentarza
Foxter 0 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 (edytowane) mi taka informacja wyskakuje, jak gram w grę na psp i wprowadzę vite w tryb uśpienia. Pisze, ze aktualizacja została ściągnięta i czy chce ja zainstalować. Na razie mam: locoroco2 , patapon2 i MHFU (to musialem instalować przez sklep w vicie bo z ps3 nie szło) i z grafiką tak źle nie ma. spodziewałem się, że będzie gorzej Edytowane 7 marca 2012 przez Foxter Cytuj Odnośnik do komentarza
NewNickPL 50 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Cześć, po kilku godzinach użytkowania zauważyłem pewien mały problem. Brakuje mi na obudowie kontrolerów od bluetooth i WiFi tak jak było w PSP, przebolal bym to gdyby były jako opcje on/ off na ekranie gdy przytrzyma się ps button. Zamiast tego za każdym razem trzeba wejść do ustawień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolomin 7 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Panowie odpowie mi ktos na pytania wyzej? Cytuj Odnośnik do komentarza
sentryandy 2 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 (edytowane) Witam Dzis kupilem swój egzemplaz konsoli w salonie PLAY wraz z umową na tel. i bylem baaardzo mile zaskoczony jak Pan z salonu przyniósł konsolke wraz z grą Uncharted Złota Odchłań ktora dostalem jako gratis . Powiedzcie mi co mam zrobic w sprawie PSN, czy mam otworzyc konto ktore istnieje na PS3 (poprzez podanie e-mila i hasła), czy założyc nowe konto na PS VITA. Bo jezeli otwoze istniejace konto , to jak sie ma sprawa z zajeciem jednego z dwoch portow jakie mamy na PS3 (wiadomo kiedys bylo 5), chodzi mi o to czy po kupnie czegos na PSS zostanie on zajety???, czy tez nie. Czemu słózy otwarcie istniejacego konta???, czy jest to tylko mozliwosc sprawdzania listy znajomych i trofeów z PS3,pisaqnia do znajomych , a kupno czegos z PSS niema nic do rzeczy. Czemu np na VICIE nie widac opisu przy ID znajomego? Zakładasz to samo konto co masz na PS3, masz znajomych i ten sam sklep,trofiki. Po zakupie gry na vite zajmuje ona jeden z 2 slotów przeznaczonych na konsole przenośne, na ps3 nadal masz 2 . Edytowane 7 marca 2012 przez sentryandy Cytuj Odnośnik do komentarza
sakiu 83 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 (edytowane) A nie jest to tak, że zajmuje jeden z dwóch slotów na Konsole VITA? 2x PS3 2x PSP 2x PSVita ? Edytowane 7 marca 2012 przez sakiu Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolomin 7 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Witam Dzis kupilem swój egzemplaz konsoli w salonie PLAY wraz z umową na tel. i bylem baaardzo mile zaskoczony jak Pan z salonu przyniósł konsolke wraz z grą Uncharted Złota Odchłań ktora dostalem jako gratis . Powiedzcie mi co mam zrobic w sprawie PSN, czy mam otworzyc konto ktore istnieje na PS3 (poprzez podanie e-mila i hasła), czy założyc nowe konto na PS VITA. Bo jezeli otwoze istniejace konto , to jak sie ma sprawa z zajeciem jednego z dwoch portow jakie mamy na PS3 (wiadomo kiedys bylo 5), chodzi mi o to czy po kupnie czegos na PSS zostanie on zajety???, czy tez nie. Czemu słózy otwarcie istniejacego konta???, czy jest to tylko mozliwosc sprawdzania listy znajomych i trofeów z PS3,pisaqnia do znajomych , a kupno czegos z PSS niema nic do rzeczy. Czemu np na VICIE nie widac opisu przy ID znajomego? Zakładasz to samo konto co masz na PS3, masz znajomych i ten sam sklep,trofiki. Po zakupie gry na vite zajmuje ona jeden z 2 slotów przeznaczonych na konsole przenośne, na ps3 nadal masz 2 . Dziekuje bardzo za odpowiedz. Juz wszystko jasne, wlasnie o taka opowiedz mi chodzilo ,jasno i wyraznie Cytuj Odnośnik do komentarza
borda01 2 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Zauwazylem w swojej Vicie niepokojaca sprawe. Otoz mozna to nazwac "nierownomiernym podswietleniem matrycy" (zwrot uzywany w przypadku LCD, nie wiem jak jest w OLED). Jest to widoczne tylko w calkowitej ciemnosci, gdy ekran wyswietla czarny kolor (zauwazylem to podczas loadingow w Raymanie). U mnie prawa dolna część oraz krawdzie sa o wiele gorzej podswietlone, mniej zaczernione niz reszta obrazu. Czy ktos moglby sprawdzic czy ma podobnie? Postaram sie zrobic zdjecie, ale nie wiem czy to uchwyce. Cytuj Odnośnik do komentarza
MatekDM 1 299 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 (edytowane) Nie przejmuj sie. To jest niestety normalne i naturalne w przypadku ekranów OLED. Każdy to ma i w każdym egzemplarzu to występuje. U Mnie też. Takie jakby plamy. Ciekaw jestem, czy w przyszłości coś zdołają z tym zdziałać. Edytowane 7 marca 2012 przez Maciomaniak Cytuj Odnośnik do komentarza
Pikol 336 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Jak to jest z tym remote play przez ps3 ? to może iść przez WIFI i to przesyła obrazy czy gra jest renderowana na vicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza
NewNickPL 50 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Nie przejmuj sie. To jest niestety normalne i naturalne w przypadku ekranów OLED. Każdy to ma i w każdym egzemplarzu to występuje. U Mnie też. Takie jakby plamy. Ciekaw jestem, czy w przyszłości coś zdołają z tym zdziałać. Mam dokładnie ten sam "problem" nowym Nexusie i psv, na xda-developers napisali, że taki ekran kwalifikuje się do oddania na gwarancji. Jest to tylko widoczne na czarnym tle przy najmniejszym podświetleniu ekranu czyli b. rzadko i ja nie zamierzam wymieniać psv z tego powodu, a przynajmniej nie teraz, pod koniec gwarancji się pomyśli Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Dla wszystkich posiadaczy PS Vita w wersji WiFi only - http://www.skyhookwireless.com/location-technology/coverage.php Podajecie namiary na siebie dla usługi Near. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolomin 7 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 ja odpalilem gre zdalna ,i z tego co widac to leci to przez wi-fi , ale jestem zawiedziony, bo po pierwsze obraz wyglada duzo gorzej niz na TV , a po drugie jak odpalilem np Zumę tostrasznie sie to jakos cięło, a siedzialem od ps3 dosłownie 1,5 metra. Napewno widzieliscie filmiki na YT jak grali w BF3 na Vicie poprzez grę zdalną, i tam było to wszystko jakies ładniejsze i płynniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Tak, ale póki co, żeby pograć w cokolwiek innego niż daje Sony przy użyciu Remote Play trzeba mieć CFW na PS3 co moim zdaniem jest strasznym kretyństwem. Cytuj Odnośnik do komentarza
sentryandy 2 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Dla wszystkich posiadaczy PS Vita w wersji WiFi only - http://www.skyhookwi...gy/coverage.php Podajecie namiary na siebie dla usługi Near. To działa, czy jakaś lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolomin 7 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Tak, ale póki co, żeby pograć w cokolwiek innego niż daje Sony przy użyciu Remote Play trzeba mieć CFW na PS3 co moim zdaniem jest strasznym kretyństwem. Ale mimo to , opcja zarabista, mozna posłuchac tego co sie ma na dysku ps3, poogladac filmy itp. A jest wogóle jkas mozliwosc tworzenia na ekranie glównym np ikony ,,gry'' w ktora wrzucamy wszystkie gry,dema?, bo jak sie sciagnie troche demek itp.to po np. roku uzytkowania konsoli tych stron z ikonami bedzie od groma, bo 10 pozycji na jednej stronie to troche mało Cytuj Odnośnik do komentarza
winner 183 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Dla wszystkich posiadaczy PS Vita w wersji WiFi only - http://www.skyhookwi...gy/coverage.php Podajecie namiary na siebie dla usługi Near. To działa, czy jakaś lipa? To jest oficjalna baza danych używana przez Sony dla posiadaczy PS Vita. Zobacz ile w Polsce już ludzi się tam wpisało. Po zarejestrowaniu trzeba poczekać kilka tygodni (tak mi napisali w mailu po aktywacji) na zaktualizowanie bazy danych. @UP nie da się póki co grupować w foldery, ale tych ekranów można mieć nieskończenie wiele (a przynajmniej tyle, żeby wystarczyło na wszystko). Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolomin 7 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 tak tez wlasnie myslalem, ale miejmy nadzieje ze to sie w przyszlosci zmieni Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 333 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Można przenieś tytuł z PSS pobrany na PS3 za pomoca kabla lub w inny sposób, byle nie przez logowanie się na ID na Vicie ? Chodzi mi o sytuację, że pociągnę sobie darmowego Motorstoma RC z konta US na PS3, a jak wiadomo na Vicie może być jedno konto (nie chce mi się nic kasować i kombinować). Cytuj Odnośnik do komentarza
kypq 718 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 nie da się póki co grupować w foldery, ale tych ekranów można mieć nieskończenie wiele (a przynajmniej tyle, żeby wystarczyło na wszystko). Maksimum to 100 ikonek na dzień dzisiejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Pytanko, jak ciagne cos z PSS bezposrednio na Vite to musze miec wlaczona konsole przez czaly czas! Jest jakas opcja "background download"??? bo jak tylko konsola usypia sie po 3 min to sciaganie sie zatrzymuje?!?! Tez tak macie czy tylko u mnie jest cos zjechanego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość ragus Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 Jeżeli konsola uśpi się sama, bez mojej pomocy, to ściąganie normalnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Beck 3 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 no a u mnie nie!! Nie wiem czy mam reklamowac czy moze jest gdziej jakies ustawienie bo jak do tej pory nic nie znalazlem a zaje**** mnie to irytuje kiedy musze siedziec z PSV w rece i ciagle cos naciskac zeby sie sciaganie nie zatrzymalo! Cytuj Odnośnik do komentarza
Wolomin 7 Opublikowano 7 marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 marca 2012 (edytowane) u mnie tez jest tak ze ja sie sama uspi to sciaga sie nadal, u mnie jest troche inny problem, a mianowicie taki ze jak wczoraj sciagalem demko to kilka razy sie zatrzymalo i byl komunikat ze sciaganie nie powiodlo sie, musialem kliknac w dany plik, wyskoczyl komunikat czy anulowac sciaganie, wybieralem ,,nie'' i sciagalo dalej Strasznie brakuje jakiejs ikonki w gornym pasku czy jestesmy zalogowani do PSN, to taka moja uwaga:) EDIT:Beck, dla pewnosci przed chwila sprawdzilem, i sciaganie nie powinno sie zatrzymywac po uspieniu konsoli...,tak wiec albo cos masz przestawione w opcjach,albo jaks wada Edytowane 7 marca 2012 przez Wolomin Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi