Skocz do zawartości

PSVita - temat ogólny

MBeniek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oo obadam demo

ratchety sa juz do kupienia, recznie je trzeba wyszukac - 42zl za czesc, ceny bundla znalazc na szybko w vitowym sklepie nie potrafilem

Fakt.

Ale za 2dni będą po 39zł a w kolekcji 99zł za wszystkie(tak twierdzi blogplay) :)

Opublikowano

Haha niezle zwlaszcza ze wersja na vite dopiero weszla za 99zl chyba nie pomysleli o tym;d

Opublikowano

jednak kupilem child of light, ratchety choc cena fajna bo za 71zl dostajemy 3 swietne gry to jednak sa to remastery gier, ktore ogralem wzdloz i wszerz na ps2 i jakos nie mam az takiego parcia by znowu je powtarzac. Za to ogralem demko CoL i sie zakochalem - uwielbiam gry 2d, kocham ubi art engine od ubisoftu (choc port w pelni idealny nie jest - animka wcina gdy gra cos wczytuje np po dialogach czy wgrywaniu lokacji itp), ktory napedzal tez raymany i kocham turowe jrpg i platformowki - wybor mogl byc zatem jeden :)

Opublikowano

Ja jednak na ps4 ogralem i nawet w porownaniu do ps3 bylo o wiele lepiej i szybsze loadingi. Gierka warta kasy i idealna do zaliczenia na 100procent

Opublikowano

Jakiś czas  temu stałem się posiadaczem Vity i jestem zachwycony jakością obsługi sieciowej (tyle złego się naczytałem o PSN) intuicyjnością i szybkością interfejsu. Baza gier także prezentuję się imponująco, co prawda z gier pudełkowych interesuję mnie tylko Tearaway,LPB,Uncharted i Killzone ale za to liczba małych perełek zarówno tych dostępnych jak Flower,Spelunky czy Hotline Miami jak i zapowiedzianych (Broforce, Rogue Legacy) jest IMO olbrzymia.

Co prawda większość z nich mógłbym ograć na X360 ale to właśnie Vita wydaję mi się stworzona do tego typu gier

• Plusik 1
Opublikowano

na razie nic nie zapowiedzieli ale jak dotad kazda gra na tym engine od ubi wychodzila na vite wiec pewnie ta tez za jakis czas skonwertuja

Opublikowano

(pipi)a jak mnie kusi ta vita :< ale trochę mi szkoda kasy na trupa, Miałbym już kilkanaście gier z plusa no główną zaletą dla mnie jest to że na vite wychodzi pełno japońskich gierek. Musze się ogarnąć :P

Opublikowano

kup, pokoncz gry za darmo jakie uzbieraly ci sie z plusa, ktore pewnie starcza na setki godzin o ile kolekcjonowales je od dawna, ewentualnie kup kilka gier ktore cie interesuja i pozniej sprzedaj konsole - wielu tak robi, a cena vity jest teraz tak smieszna ze i odsprzedasz z mala strata

Opublikowano

(pipi)a jak mnie kusi ta vita :< ale trochę mi szkoda kasy na trupa, Miałbym już kilkanaście gier z plusa no główną zaletą dla mnie jest to że na vite wychodzi pełno japońskich gierek. Musze się ogarnąć :P

Bierz tym bardziej jak masz ps4. Jak pisze Ficuś vita teraz jest dostępna za śmieszne pieniądze a korzyści z niej wiele. A jak masz kolekcję z psplus to nawet się nie zastanawiaj tylko bierz z jakąś porządną kartą.

Opublikowano

konsola z memorka na aukcjach czy w pchlim na forumku to teraz cena dwoch nowych gier w pudelkach na next geny kupionych w dniu premiery, a jak ktos zbieral plusa od poczatku to ma na starcie chyba juz z 40gier na ta konsole, w tym wiele zaje.bistych perelek, a zawsze potem konsole mozna sprzedac z mala strata lub wykorzystac do remote play z ps4 kiedy ktos inny bedzie chcial okopywać tv

Opublikowano

jest juz, widzialem w media i saturn w bundlu z vita pets za 800zl i raczej taniej go nie wyrwiesz, czy oplaca sie go brac to juz sam odpowiedz - wg mnie nie

oled (pierwszy model konsoli) - super ekran, 3-4h pracy dzialania, brak wbudowanej pamieci, mura effect mniej lub bardziej widoczny(wada technologii), dostepna w wersji 3g/wifi lub samej wifi

lcd (drugi model konsoli od miesiaca juz tez do kupienia w pl) - gorszy jakosciowo ekran choc pozbawiony wad technologicznych, dodatkowa godzina dzialania, wbudowane 1gb pamieci, minimalnie zmieniony ksztalt przez co ponoc jest bardziej ergonomiczny, port ladowania to mini-usb, dostepna tylko wersja wifi

Opublikowano (edytowane)

Jakby kogoś interesowało to ten najlepszy grip z trigerami na licencji Sony jest w Amazon US za 21,47$ z przesyłką standardową do Polski (2-4 tyg.)

http://www.amazon.com/gp/product/B0072A4JVW/ref=ox_ya_os_product_refresh_T1

Zależy ile bank skroi za przewalutowanie, ale ok 80 zł max powinno wyjść (mam nadzieję). Nigdzie, a szczególnie w Europie, nie da się kupić taniej. Dla przykładu na playasia.com to sam grip bez wysyłki jest droższy  :sorcerer:

Na razie czekam, aż status płatności się zmieni na zapłacone..

Edit:
Bank pobrał mi 65,19 zł z konta po zapłacie kartą za to zamówienie i status: Preparing for Shipment bardzo mnie cieszy :)

Mam nadzieję, że już nic więcej sobie nie doliczy bank, ale BGŻ nie pobiera prowizji od przewalutowania - kosztem są różnice kursowe PLN->EURO->USD

Edytowane przez KIELiCH