Skocz do zawartości

Tak zwane indie

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem pod wrażeniem gier w tej paczce. Oczywiście gdyby nie forum, to pewnie dowiedziałbym się o tym za tydzień, bo mimo tego że jestem zapisany na newsletter, to starym zwyczajem nic nie przyszło.

Opublikowano

Newsletter zawsze przychodzi z opóźnieniem. Sam z reguły mam już pakiet dawno zakupiony, zanim dostaję maila. ;>

Te ich zwiastuny są boskie. Zawsze mnie rozbrajają tymi memami i nawiązaniami.

Opublikowano

Patrząc jak szybko rośnie suma zebranych pieniędzy to można spokojnie liczyć na nowy rekord (ostatnia najwyższa sumka to 2,16mln dla Bundle 3). Oczywiście ja też dorzuciłem swoje trzy grosze (głównie dla SMB i CaveStory, ale Jamestown też wydaje się być interesujący).

Opublikowano

Potwierdzam, pogralem wczoraj godzine, doszedlem do 1-11 i z w(pipi)u wylaczylem. Ale jak sie uda przejsc to jest euforia 100% i kompletny trans. Ale tych bonusow to ni cholery nie moge zrobic.

Też tak masz, ze ciezko sie skupic na przeszkodzie? Jakby sie troche rozmazywala czy cos, ciezko mi to okreslic dokladnie... Konczy sie na tym, ze musze patrzec sie na Komandora zamiast przed siebie.

Opublikowano

Świetna sprawa z tymi Bundle'ami. Wcześniej nie wiedziałem o co chodzi, ale teraz po prostu się zakochałem. Wczoraj pograłem trochę w BIT.TRIP RUNNER, a dzisiaj obejrzałem recenzję HiB na stronie prowadzonej przez Dark Archona i wiem, że wszystkiego muszę spróbować.

Jamestown może mieć niezły klimacik, a Super Meat Boy, z tego co czytałem, to już klasyk sam w sobie. Cholera, a dopiero co kupiłem left 4 dead.

Opublikowano

No właśnie nie zebrałem jeszcze ekipy do l4d ;)

BIT.TRIP runner jest cholernie trudny, czy mi się wydaje? I mam ten problem co django- nie mogę 'skupić się' na przeszkodzie. Ale to pewnie dlatego, że szybko się 'porusza' w stronę postaci. Czy nie mając Cave story dużo tracę?

Opublikowano

Cave Story jest uznawane za jedna z najlepszych gier indie (sam jeszcze nie gralem). Jezeli nie dorzuciles to nie placz bo normalna wersja (bez plusa) jest freeware, mozesz ja sciagnac ze strony Pixela.

Ta, Runner jest dosc prze(pipi)any, glownie przez powrot do samego poczatku w razie smierci, ale czaje czemu tak zrobili.

Opublikowano

Jako, że bardzo lubię bullet hell pokładałem nadzieje w Jamestown ale ten nie sprostal moim wymaganiom... a raczej jednemu - brak laga przy poruszaniu postacią. Nie wiem kto wymyślał koncept ale wrzucenie "ślizgania" w grze gdzie liczy się refleks i pełna kontrola nad tym co się dzieje na ekranie coś takiego jest niedopuszczalne. Dobrze, że nie kupiłem podczas letniej promocji kiedy to chodził za bodajże 4 dolary.

Czy tak trudno jest podpatrzeć klasyka gatunku - Touhou?

Opublikowano

Ja liczyłem na coś w rodzaju DoDonPachi czy Espgaluda, w które zagrywam się ile się da na IP... niestety Jamestown też mnie zawiódł.

Cave Story super, meat boy to samo... Bit Runner też niezły, ogólnie super bundle wyszedł :D

Opublikowano (edytowane)
Nightsky mną pozamiatało. Świetny klimat. Takie Limbo gdzie śmigamy kulką.
Czyli już wiem czego NIE instalować. ;)

Platformerowy strasznie bundle. Choć kupiłem mimo wszystko, to nie sądzę abym zagrał w coś więcej niż Shank, Space Battles i Jamestown (może). Mam dość frustracji wynikających z tanich zgonów i metody prób i błędów. Wolę się zrelaksować przy gierce, a nie denerwować.

Limbo miał świetny klimat, ale po jednokrotnym przejściu i odblokowaniu wszystkich sekretów (lokacja w ciemnościach nawet fajna, przyznam), nigdy więcej tego nie zainstaluję. Achievement z przejściem gry za jednym posiedzeniem z mniej niż 5 zgonami to już w ogóle nie na moje nerwy. A tymczasem w bundlu SMB, BTR czy Nightsky... Do not want.

Edytowane przez Suavek
Opublikowano

Do HB4 dodali OSTy ze wszystkich gier. Coś szczególnie warte uwagi w tej kwestii? Nie mam czasu i ochoty sprawdzać wszystkiego, ale pamiętam, że albumy zawarte w ramach Frozen Synapse były całkiem niezłe.