Skocz do zawartości

Tak zwane indie

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grał. Mnie nie porwało na dłużej, ale miłośnikom wymagających platformerów typu SMB powinno się spodobać. Mnie jako "każuala" cieszyła obecność checkpointów, dzięki czemu nie musiałem powtarzać całości planszy i zarazem rzucać klawiaturą o ścianę.

Muzyka jest genialna i tylko dla niej warto zainwestować w Bonus Content Pack. Dziś w nocy/rano zarówno gra jak i DLC były w promocji na Steam przecenione o 90%.

Opublikowano

Electronic Super Joy

Grał ktoś w to? Jaka ekspertyza?

Muzyczka jest świetna i można

zabić papieża

.

Grałem, ale jak to ja: nie za długo. Wymagający platformer gdzie musisz uczyć się plansz, bo nie ma za dużo miejsca na błąd. Świetna stylistyka i fenomenalna muzyka. Tak jak Suavek mówi, brać z OST-em.

Opublikowano

To nie jest Roguelike, raczej taki mieszkasz. Co nie zmienia faktu, że IMO świetny.

Jak chcesz obadać ale nie chcesz piracić, to jest beta/demo (powinno być np. na IndieDB). Tylko, że nie jest jeszcze tak dobrze zbalansowana i jest po prostu łatwiejsza od pełnej wersji.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

grał ktoś? Recenzje dobre są, ale nie wiem w sumie po tym wideo jakoś mnie niczym nie przyciągnęła. 

Opublikowano

Hakaiman - całkiem trudna indie gierka z czasu, kiedy jeszcze pojęcie indie nie było tak popularne jak teraz. Autorem jest Derek Yu znany ze Spelunky. Piewrszy raz grałem jakoś w podstawówce i co roku sobie odświerzam bo gra jest miodna.

545260814_704392c385.jpg

Gra jest darmowa, wystarczy poszukać w google.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

To ta gra gdzie jest ten motyw, że strasznie powoli poruszasz się pod wodą tymi korytarzami i nic się nie dzieje? To było nudne.

Opublikowano

Odpaliłem i nie sądziłem, że to na poważnie. Czytam dalsze zachwyty, więc odpaliłem na 20min i umierałem z nudów. Może i zabawny koncept z tymi kolejnymi levelami i upgrade'ami, ale prawdę mówiąc myślałem, że usnę.

Opublikowano

Nie wyznaję zasady "po XX minutach/godzinach gra robi się dobra". 20 min spędziłem na jakże "śmiesznym" włączaniu i wyłączaniu auto-lock-on i pływaniu na smoku i stwierdziłem, że szkoda mego czasu.

Opublikowano (edytowane)

Year Walk - port wielbionej gry z iPhone. Krótki, ale kapitalny horror. Jak będzie czas to coś napiszę na blogu, ale jak nie, absolutnie polecam.

Jazzpunk, Year Walk, Nidhogg, z pomniejszych Rymdkapsel czy Banner Saga - zapowiada się kolejny rok wypełniony ciekawymi grami na peceta.

Edytowane przez ogqozo