Skocz do zawartości

Tak zwane indie

Featured Replies

Opublikowano

Pan Joseph Anderson zjechał niestety :hi:

Gierka jest interesująca, ale z tego co rozumiem to niezbyt mądrze wykorzystuje swój pomysł, a do tego łamie swoje własne konwencje. No, ale tego, że gra jest interesująca to ciężko odmówić. 

• Odpowiedzi 758
  • Wyświetleń 118,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Most Popular Posts

• Mam dla Was coś, co pomoże Wam w wypełnianiu swojego obowiązku wobec wspaniałej Arstotzki.     Nie dziękujcie. Dobro Państwa to nasze dobro. No i nikt nie chciałby tych nielegalnych śmieci z Kole

• Zrobiłem, nawet sobie screena strzeliłem (tylko nie wiedzieć czemu robienie screenów przez steam nie działa w tej grze, musiałem po prostu zrobić print screen i wkleić do painta ). Trochę mi to krwi p

• Coś nieprawdopodobnego jest na horyzoncie!  

Opublikowano

Taki prosty pomysł, a jaki genialny.

Indie trochę z cyklu

- I could do that.

- Yes, but you didn't.

Opublikowano

Świetny styl graficzny

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mała autoreklama, bo jestem Community Managerem opisanej poniżej gry, ale tytuł zbiera dobre opinie w Internecie i podobała się wielu osobom na Poznań Game Arena, więc nie minusujcie, proszę :P.

b6cd2395ab7f809cb9918a91779876fbb80dfefa

ELDERBORN to pierwszoosobowy slasher (samo melee, bez magii ani strzelania) od warszawskiego Hyperstrange, fanów staroszkolnych FPS-ów (DOOM, Heretic, Hexen itp.), który trafił do wczesnego dostępu na Steamie w ubiegły czwartek i jeszcze przez kilka dni będzie na promocji (-20%). Ma być trudno i souls-like'owo (checkpointy, respawn przeciwników po śmierci, lokacje połączone między sobą w ciekawy sposób). W tej chwili gra nie jest bogata w zawartość, ale planujemy dodawać więcej w przeciągu kilku najbliższych miesięcy, aż do finalnej premiery (póki co tylko PC, ale w planach są tez konsole). Wklejam od razu zwiastun i link do Steama, jeśli chcecie spojrzeć.

https://store.steampowered.com/app/727850/ELDERBORN/

Opublikowano

Przypomina ś.p. Hellraid od Techlandu ;) Wygląda ciekawie, powodzenia w dalszym rozwijaniu projektu! 

• 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Atom RPG jest do łyknięcia za 54 PLNy w Steam-ie. Gierka jest mocno inspirowana klasycznymi Falloutami, dzieje się w Rosji i zapowiada dość ciekawie.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Szukam indyków w stylu rozgrywki a'la Stardew Valley, polecicie coś?

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Łeb mi się zgrzał od samego słuchania o tych zagadkach :obama:

• 2 lata później...
Opublikowano

Słyszal ktoś o Vampire Survivors? 

Gra to mega sukces na steam pomimo wyglądu jak z pegasusa. Mega prosta gierka i za grosze. 
Mam. Spoko. Mimo wszystko nie wiem skąd aż taki sukces. 

Capture.png

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak by komuś brakowało klasycznych RE to jest demo na Steamie

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Indyk w stylizacji PS1, podobno będzie na PGA. Całkiem fajnie się prezentuje.

Opublikowano

Powiedziałbym, że raczej drętwo. Chyba, że mówisz o samej stylistyce, to jeszcze. Aczkolwiek bardziej mi to Unreal Tournament zalatuje, niż czymś z PS1. A filmik mocno wyreżyserowany. Widać, że wczesna alpha.

Ja ostatnio trochę "indyków" dodałem do wishlisty, ale nie wiem, czy i kiedy to kupię i przejdę... Za dużo gier!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ostatnio sporo niezależnego dobra wyszło na pc, dużo dobrego wyjdzie za chwilę.

Dziś obadam demko

Edytowane przez Daffy

Opublikowano

Wczoraj już nie miałem czasu, ale pobrałem demko Copycat do sprawdzenia. Liczę, że będzie ciekawa alternatywa dla Stray. Nie wiem tylko, jak ostatecznie wypadnie motyw z narracją.

Ale jako kociarz czuję się zobligowany, by zagrać. :) 

Opublikowano

Ja czekam na dobrą promke na to bo można bić tam koty, szkoda że krótkie jak na rpg bo na 8h

Opublikowano

Nie dałem rady nawet demku tego Copycat. Tu potrzeba jeszcze mnóstwo pracy, przede wszystkim pod kątem sterowania i płynności rozgrywki. Kotem biega się niczym w zwolnionym tempie, a skok to jakieś nieporozumienie. Graficznie też drewno.

Sama gra też wydaje się być nastawiona na jakąś liniową, dramatyczną narrację z elementami humoru, aniżeli jakąkolwiek swobodę.

Na razie odpuszczam. Koniec końców wszystko będzie zależało od ceny.

Opublikowano

Yebaniutki team od Palworld robi klona Dead Cells z Hollow Knight, gra się w demo spoko, nawet bardzo spoko o zgrozo

NeverGrave

pobrane - 2024-02-06T203204.149.jpeg

pobrane - 2024-02-06T203216.810.jpeg

pobrane - 2024-02-06T203251.456.jpeg

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Leci na wishlistę. Choć już teraz cena jest niska.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kto miał Pegasusa, ten pewnie poczuje nostalgię.