Skocz do zawartości

Tak zwane indie

Mikes

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Mała autoreklama, bo jestem Community Managerem opisanej poniżej gry, ale tytuł zbiera dobre opinie w Internecie i podobała się wielu osobom na Poznań Game Arena, więc nie minusujcie, proszę :P.

b6cd2395ab7f809cb9918a91779876fbb80dfefa

ELDERBORN to pierwszoosobowy slasher (samo melee, bez magii ani strzelania) od warszawskiego Hyperstrange, fanów staroszkolnych FPS-ów (DOOM, Heretic, Hexen itp.), który trafił do wczesnego dostępu na Steamie w ubiegły czwartek i jeszcze przez kilka dni będzie na promocji (-20%). Ma być trudno i souls-like'owo (checkpointy, respawn przeciwników po śmierci, lokacje połączone między sobą w ciekawy sposób). W tej chwili gra nie jest bogata w zawartość, ale planujemy dodawać więcej w przeciągu kilku najbliższych miesięcy, aż do finalnej premiery (póki co tylko PC, ale w planach są tez konsole). Wklejam od razu zwiastun i link do Steama, jeśli chcecie spojrzeć.

https://store.steampowered.com/app/727850/ELDERBORN/

• Plusik 1
  • Lubię! 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
  • 2 lata później...
Opublikowano

Słyszal ktoś o Vampire Survivors? 

Gra to mega sukces na steam pomimo wyglądu jak z pegasusa. Mega prosta gierka i za grosze. 
Mam. Spoko. Mimo wszystko nie wiem skąd aż taki sukces. 

Capture.png

• 11 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Powiedziałbym, że raczej drętwo. Chyba, że mówisz o samej stylistyce, to jeszcze. Aczkolwiek bardziej mi to Unreal Tournament zalatuje, niż czymś z PS1. A filmik mocno wyreżyserowany. Widać, że wczesna alpha.

Ja ostatnio trochę "indyków" dodałem do wishlisty, ale nie wiem, czy i kiedy to kupię i przejdę... Za dużo gier!

• 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Ostatnio sporo niezależnego dobra wyszło na pc, dużo dobrego wyjdzie za chwilę.

Dziś obadam demko

Edytowane przez Daffy
Opublikowano

Wczoraj już nie miałem czasu, ale pobrałem demko Copycat do sprawdzenia. Liczę, że będzie ciekawa alternatywa dla Stray. Nie wiem tylko, jak ostatecznie wypadnie motyw z narracją.

Ale jako kociarz czuję się zobligowany, by zagrać. :) 

Opublikowano

Nie dałem rady nawet demku tego Copycat. Tu potrzeba jeszcze mnóstwo pracy, przede wszystkim pod kątem sterowania i płynności rozgrywki. Kotem biega się niczym w zwolnionym tempie, a skok to jakieś nieporozumienie. Graficznie też drewno.

Sama gra też wydaje się być nastawiona na jakąś liniową, dramatyczną narrację z elementami humoru, aniżeli jakąkolwiek swobodę.

Na razie odpuszczam. Koniec końców wszystko będzie zależało od ceny.

Opublikowano

Yebaniutki team od Palworld robi klona Dead Cells z Hollow Knight, gra się w demo spoko, nawet bardzo spoko o zgrozo

NeverGrave

pobrane - 2024-02-06T203204.149.jpeg

pobrane - 2024-02-06T203216.810.jpeg

pobrane - 2024-02-06T203251.456.jpeg

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...