Opublikowano 20 grudnia 201311 l Grał. Mnie nie porwało na dłużej, ale miłośnikom wymagających platformerów typu SMB powinno się spodobać. Mnie jako "każuala" cieszyła obecność checkpointów, dzięki czemu nie musiałem powtarzać całości planszy i zarazem rzucać klawiaturą o ścianę. Muzyka jest genialna i tylko dla niej warto zainwestować w Bonus Content Pack. Dziś w nocy/rano zarówno gra jak i DLC były w promocji na Steam przecenione o 90%.
Opublikowano 22 grudnia 201311 l Electronic Super Joy Grał ktoś w to? Jaka ekspertyza? Muzyczka jest świetna i można zabić papieża . Grałem, ale jak to ja: nie za długo. Wymagający platformer gdzie musisz uczyć się plansz, bo nie ma za dużo miejsca na błąd. Świetna stylistyka i fenomenalna muzyka. Tak jak Suavek mówi, brać z OST-em.
Opublikowano 25 grudnia 201311 l To nie jest Roguelike, raczej taki mieszkasz. Co nie zmienia faktu, że IMO świetny. Jak chcesz obadać ale nie chcesz piracić, to jest beta/demo (powinno być np. na IndieDB). Tylko, że nie jest jeszcze tak dobrze zbalansowana i jest po prostu łatwiejsza od pełnej wersji.
Opublikowano 20 stycznia 201411 l Electronic Super Joy przeceniony na steamie o 80%. DLC zawierające OST także przecenione - http://store.steampowered.com/app/244870/ http://youtu.be/hBpke5U8gWI
Opublikowano 22 stycznia 201411 l grał ktoś? Recenzje dobre są, ale nie wiem w sumie po tym wideo jakoś mnie niczym nie przyciągnęła.
Opublikowano 28 stycznia 201411 l Hakaiman - całkiem trudna indie gierka z czasu, kiedy jeszcze pojęcie indie nie było tak popularne jak teraz. Autorem jest Derek Yu znany ze Spelunky. Piewrszy raz grałem jakoś w podstawówce i co roku sobie odświerzam bo gra jest miodna. Gra jest darmowa, wystarczy poszukać w google.
Opublikowano 12 lutego 201411 l Ktoś pyka w Risk of Rain? Właśnie sobie sprawiłem i gierka wydaje się fantastyczna! Rogue-like nastawiony na walkę, trochę eksploracji głównie po to, by jeszcze lepiej walczyć. Wydaje się świetna na krótkie sesje z doskoku.
Opublikowano 13 lutego 201411 l Pisząc ten termin coś czułem, że ktoś się do tego przyczepi, no kurde czułem to. Tak, rogue like like like like.
Opublikowano 13 lutego 201411 l Spierają się co jest Roguelike a co nie, a GTA i jemu podobne dalej będą sandboxami nazywać... ;>
Opublikowano 13 lutego 201411 l Aaaaaa wiedziałem też, że zostanie przytoczony temat sandboksów . Idę zagrać w totolotka dzisiaj.
Opublikowano 10 marca 201411 l http://www.charliesgames.com/cactus/arcade.zip Paczka drobnych gierek od jednego z twórców hotline miami. Na stronie dennaton jest tego o wiele więcej.
Opublikowano 15 marca 201411 l http://twinbeard.com/frog-fractions niesamowite to jest, dwójka trafiła już na kickstartera Edytowane 15 marca 201411 l przez _Be_
Opublikowano 15 marca 201411 l To ta gra gdzie jest ten motyw, że strasznie powoli poruszasz się pod wodą tymi korytarzami i nic się nie dzieje? To było nudne.
Opublikowano 15 marca 201411 l Jest taki motyw, ale mnie akurat zaciekawil, taka doza niepewnosci co tym razem sie stanie, poza tym, w tle byla mowione opowiadanie
Opublikowano 15 marca 201411 l Odpaliłem i nie sądziłem, że to na poważnie. Czytam dalsze zachwyty, więc odpaliłem na 20min i umierałem z nudów. Może i zabawny koncept z tymi kolejnymi levelami i upgrade'ami, ale prawdę mówiąc myślałem, że usnę.
Opublikowano 16 marca 201411 l Mam podobnie, cały czas mam wrażenie, że gram w inną grę niż tutaj zachwalana.
Opublikowano 16 marca 201411 l Nie wyznaję zasady "po XX minutach/godzinach gra robi się dobra". 20 min spędziłem na jakże "śmiesznym" włączaniu i wyłączaniu auto-lock-on i pływaniu na smoku i stwierdziłem, że szkoda mego czasu.
Opublikowano 17 marca 201411 l Year Walk - port wielbionej gry z iPhone. Krótki, ale kapitalny horror. Jak będzie czas to coś napiszę na blogu, ale jak nie, absolutnie polecam. Jazzpunk, Year Walk, Nidhogg, z pomniejszych Rymdkapsel czy Banner Saga - zapowiada się kolejny rok wypełniony ciekawymi grami na peceta. Edytowane 17 marca 201411 l przez ogqozo