Suavek 4 814 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 W przypadku netbooka problemem może być wymagana rozdzielczość minimalna - 1280x720. Nie ma zdaje się możliwości zmniejszenia okna, a nie wiem jak zachowa się to na fullscreenie przy niższej natywnej rozdzielczości. Cytuj
hay 17 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 (edytowane) Mi na linuchu FTL na domyślnych sterownikach zintegrowanej karty graficznej śmiga aż miło, gierka chyba mocno siedzi na procu. Dredmor mi chodzi średnio, przy dużej liczbie stworków się tnie, VVVVV normalnie. Ściągnij, sprawdź jak działa, a jeśli będziesz zadowolony to kup, bozia wybaczy, forumek też. A z rozdziałką to tak jak mówi Suavek, jest jakiś psikus że poniżej 1280x720, w ogóle chyba gierki nie można kupić przez steam. A nawet jeśli można bezpośrednio ze stronki producenta, to nie można w żaden sposób zmniejszyć okna, więc trzeba je przesuwać w trakcie grania, jeśli jest coś potrzebne z danego narożnika. Może wyjdzie patch niedługo, bo dużo ludzi na to narzeka, to jest idealna gierka do dość malego okienka. Edytowane 19 września 2012 przez hay Cytuj
Accoun 252 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 Ej, zaraz zaraz! 1280x720 to panorama? Czyli nawet, jak pod zewnętrzny monitor 4x3 podepnę, to uj? Jak tak, to nawet ze ściąganiem czekam do jakiegoś patcha... Cytuj
hay 17 Opublikowano 19 września 2012 Opublikowano 19 września 2012 (edytowane) No jeśli monitor ma rozdzielczość na: szerokość >= 1280 wysokość >= 720 to jest ok, 1280x1024 styka, grunt żeby żaden z tych parametrów nie był mniejszy, bo wówczas lipa. Edytowane 19 września 2012 przez hay Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 20 września 2012 Opublikowano 20 września 2012 Co do HIB 6 to kupiłem i póki co pograłem sobie trochę w Vessel, Rochard i tutorial Dustforce - do tych gier trzeba mieć pada, chyba że ktoś jest ośmiornicą ;-) Ale gry przyjemne i mam nadzieję, że jeszcze coś dodadzą. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 25 września 2012 Opublikowano 25 września 2012 Prawdopodobne bonusy do HIB6 http://cdr.thebronasium.com/sub/apps/16523 Cytuj
hay 17 Opublikowano 25 września 2012 Opublikowano 25 września 2012 (edytowane) Trzymam kciuki aby Gratuitous Space Battles było prawdą! Edytowane 25 września 2012 przez hay Cytuj
Shankor 1 651 Opublikowano 25 września 2012 Opublikowano 25 września 2012 Słowo ciałem się stało: The bundle just got bigger! We’ve just added Wizorb, BIT.TRIP RUNNER, Gratuitous Space Battles, and Jamestown to Humble Indie Bundle 6! Cytuj
kubson 3 189 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 nie wiem czy bylo bo nie siedze w temacie gier na pc ale zajawilem sie dzisiaj na hotline miami oraz prison architect ponoc hotline miami ma byc na konsolach rowniez Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 28 września 2012 Opublikowano 28 września 2012 Kolejny Indie Royale wystartował - http://www.indieroyale.com/ Cytuj
Paliodor 1 817 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 O Hotel Miami czytałem jakiś czas temu i muszę przyznać,że zapowiada się świetnie. Jak tylko będzie na Steam będzie warto się tym zainteresować. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Do FTL dodano opcje Steam Cloud. Generalnie patch był jakiś i tak jak skarżyłem się, że gra na moim laptopie wczytuje się niecałą minutę, tak teraz trwa to moment, więc widać, że pracują nad coraz lepszą optymalizacją. Także zauważyłem, że na oficjalnej stronie można zakupić wersję DRM-Free za 10$, która w dodatku zawiera klucz na Steam. Teraz jeszcze integracja achievementów by się przydała, bo muszę przyznać, że w tej grze są one bardzo fajne. Tj. godne swojej nazwy, a nie tylko bzdury, które wpadają tak czy inaczej przy zwykłym przechodzeniu, jak to często dzisiaj bywa w grach ("Kill your first 10 enemies to unlock this achievement!"). A przy okazji, pisałem o tym już w temacie Steam, ale jeśli ktoś nabył Humble Bundle 2 i/lub 3, to na stronie zakupu znajdzie steamowy klucz do Cortex Command. Cytuj
jandersun 4 Opublikowano 29 września 2012 Opublikowano 29 września 2012 Tja, kupiłem chyba w minutę po pojawieniu się na stronie, właśnie wersję z kluczem do Steama. Jeszcze dziewczynie zainstalowałem, niech się bawi. Wczoraj po raz pierwszy pokonałem bossa na easy, a dziś na normalu, trzydziestektóreś podejście. Muszę przyznać, że to jedna z niewielu gier, które mimo wysokiego poziomu trudności nie frustrują. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 4 października 2012 Opublikowano 4 października 2012 (edytowane) Wkrótce Startuje bundle BeMine 5 - http://groupees.com/bm5 EDIT: W sumie... post powinien iść do innego tematu. Odruchowo "bundle" skojarzyłem z grami indie, podczas gdy większość pozycji tutaj to normalne "sklepowe" tytuły. Edytowane 4 października 2012 przez Suavek Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 8 października 2012 Opublikowano 8 października 2012 I'll just leave this here - https://indiegamestand.com/ Co 4 dni nowa gierka. "Pay what you want". DRM-free, ale dodają czasem także klucze Steam, Desura czy GOG.com. 1 Cytuj
rado 5 Opublikowano 13 października 2012 Opublikowano 13 października 2012 (edytowane) polecam gierke i polecam indie statik http://www.youtube.com/watch?v=e4lkbQlSg4E&list=UUsQHz0sA5IRWaj5i8bMIJMA&index=31&feature=plcp Edytowane 13 października 2012 przez rado_PL Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 16 października 2012 Opublikowano 16 października 2012 Indie Royale - The Fall Bundle Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 20 października 2012 Opublikowano 20 października 2012 (edytowane) Indie Gala 10 (który z indie ma tyle wspólnego, co nazwę...) Sporo strategii i sporo gier na Steama. Polecam zapłacić więcej niż średnia dla samego Knights of Honor. Edytowane 20 października 2012 przez Suavek Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 26 października 2012 Opublikowano 26 października 2012 I kolejny Indie Royale, oczywiście halloweenowy - http://www.indieroyale.com/ Cytuj
Texz 670 Opublikowano 26 października 2012 Opublikowano 26 października 2012 Ktoś kupuje te dziwne Bundle? Ja praktycznie oprócz Humble Bundle innych nie uznaję. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 26 października 2012 Opublikowano 26 października 2012 Jeśli kogoś gry z danego bundla interesują, to dlaczego by miał nie kupować powiedz mi proszę? Cytuj
Texz 670 Opublikowano 26 października 2012 Opublikowano 26 października 2012 Jakieś mało interesujące gry tam dają. Jedyne co mnie zainteresowało to seria Commandos. Cytuj
django 549 Opublikowano 26 października 2012 Opublikowano 26 października 2012 Skoro tak juz odkopaliscie temat to pospamuje sobie. Hmm z góry wybaczcie za spam. Ogólnie jest taka gierka jak Kairo, puzler z pierwszej osoby osadzony w dziwnym, opustoszonym świecie. No i gra ta się robi od jakiś dwóch lat i w koncu jest na ukonczeniu. Myk jest taki, ze robiłem do niej sciezke dzwiekowa a teraz, dzieki Greenlight'cie, mozemy sie dostac na najleprza platforme (i bede mial sie czym mamie pochwalic). Ogolnie gra dupy nie urywa, ale jezeli ktos lubi takie klimaty to z pewnoscia znajdzie cos dla siebie. Jezeli chcecie pomoc to przyduście "lajka" na stimowej stronie. No wiec gra juz jest! Do kupienia za 8$ ze strony kairo.lockeddoorpuzzle.com. Znajdziecie tam tez demko na Windowsa i OSXa. Moja muzyczka w sygnaturze, darmowy stream albo calosc do sciagniecia za 3€. No i ten tego, jezeli sie podoba to wejdzcie prosze na greenlighta. Byloby super. Cytuj
Suavek 4 814 Opublikowano 28 października 2012 Opublikowano 28 października 2012 http://www.joystiq.com/2012/10/25/waking-mars-travels-to-alien-lands-of-pc-mac-linux-android-ne/ 6 listopada ma niby wystartować kolejny HIB z grami na androida. Cytuj
ogqozo 6 574 Opublikowano 3 listopada 2012 Opublikowano 3 listopada 2012 (edytowane) Dzisiaj miałem okazję obczaić dwie kultowe gierki indie od Blendo Games: Gravity Bone (2008) oraz Thirty Flights of Loving (2012). Polecam absolutnie. W najgorszym razie stracicie na te gry kwadrans życia, ale raczej będzie to dla was kwadrans dobry. To lepsza dekonstrukcja gier video i lepsza historia niż Portal. Widać inspirację pierwszymi dwoma filmami Tarantino w tym podejściu. Nie miałem pojęcia, że w grach jednak ktoś będzie robił takie rzeczy jakie tu się dzieją. Edytowane 8 listopada 2012 przez ogqozo Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi