yaczes 14 482 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 (edytowane) Myślałem, że tylko ja mam taką (pipi)ową opinię o filmie po czytaniu wcześniejszych postów ale widzę, że jednak nie =) No wszystkie gimbery bronia batmana, przeciez jest kultowy odkad Heath mial udana role, a do tego zacpal sie w pokoju hotelowym i zmarl. It's so classy. Moga nosic z nim koszulki, malowac sobie makijaz ala jokier, etc. A, ze kontynuacja jest na poziomie power rangers the movie? Coz, zawsze byli na propsie. Target ten sam - im sie wszystko spodoba. Edytowane 2 sierpnia 2012 przez Dave Czezky Cytuj
agst 131 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Dobre tez bylo jak po 8 latach inwalidztwa, totalnej utraty masy miesniowej i powaznej kontuzji, lazi po sufitach i rozwala typow jakby byl w szczycie formy. A po paru pompkach ( xD ) spuszcza lomot bejnowi xD Przecież on trenował 8 miesięcy. Szukacie dziury w całym czasami. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Przed tym jak go wrzucili do dziury. Cytuj
agst 131 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Przed tym jak go wrzucili do dziury. To rzeczywiście może naciągne, ale jednak to były zwykłe "leszcze", a Bane pokazał mu jaką obecnie miał formę. Cytuj
yaczes 14 482 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 ale batman kozaczyl, ze jest zayebisty przed spotkaniem bane'a. Cytuj
Gość Kyo Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Może coś przegapiłem albo jest jakieś wyjaśnienie ale może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego nie można było powiadomić "świata zewnętrznego" że bomba i tak wybuchnie? Wszystkim zabrali komórki, CB radia, odcieli internet i inne środki komunikacji (tja) czy "coś" zakłucało sygnał sieci komórkowych oraz innych fal? Jesli nie to jest to jedna z większych głupot w tym filmie. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Jakoś oceny na imdb i filmłebie nie odzwierciedlają komentarzy na temat tego filmu. (pomijając to, że często tak jest). To jeszcze ktoś bierze oceny z imdb, czy filmwebu na serio? Przecież 50% tych portali stanowi gównarzeria i półinteligenci, dla których Szybcy i Wściekli czy Step Up to ZAJEBISTE FILMY, STARY W CHUJ i 10/10 + serduszko. Jezus maria, TDKR na imdb jest przed Władcą Pierścieni i tuż przed "Lotem nad..." wyrocznia filmowa normalnie. xDDD Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Jezus maria, TDKR na imdb jest przed Władcą Pierścieni i tuż przed "Lotem nad..." wyrocznia filmowa normalnie. xDDD Często tak jest z nowościami. Prędko się ustatkuje. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Z nowościami? Dunkel Ritter jest po 4 latach nadal na 8, śmiechu warte. Cytuj
tukan 1 917 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Wielkie spiny o jakiś ch.ujowy film. get a life 1 Cytuj
_daras_ 725 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Bardzo mnie ciekawi czego się spodziewali, przed wejściem do kina, najwięksi krytycy filmu, którzy oceniają go 5/10. Realizmu? (że np. niby po kilku pompkach odżywa) BEZ JAJ! Oczywiście, że są naciągane sceny, ale tak samo było w jedynce, dwójce, jak i w poprzednich starszych częściach z najlepszym Batman Forever. Dla mnie film dobry to taki, który zapiera dech. Całość oglądałem z ogromnym zainteresowaniem a ostatnie 30 min to jak dla mnie mistrzostwo świata. Przecież tak to miało w The Dark Knight Rises wyglądać! 3 Cytuj
Gość _Be_ Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 ja akurat wbijam w nielogiczne momenty filmu bo w koncu rzeczywiscie to film na podstawie komiksu o gosciu, który smiga w pelerynie po miescie i masce z uszami. Ale mnie po prostu mocno rozczarował i nie wytrzymał hajpu. Zakonczenie banalne, dialogi mocno pompatyczne i czasem czułem żenade. Do tego mocno się wynudziłem, ale cóż bywa. TDK mnie pozamiatał bo Begins uważalem za zaj'ebiscie nudnego gniota (ale pozniej obejrzalem jeszcze z 2 razy i był bardzo dobry) a TDKR już nie miał tej mocy zaskoczenia i świeżosci dla mnie. Cytuj
Nemesis 1 268 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 (edytowane) Fakt, też się zdziwiłem, że Wayne po praktycznie 8 latach przerwy prawie nic nie stracił na szybkości, zwinności i sile. Ale to jest tylko film, nie rzeczywistość. Albo się to zaakceptuje albo właśnie krytykuje. Edytowane 2 sierpnia 2012 przez Nemesis US Cytuj
django 549 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 >nitpicking filmu Nolana >thefuckamireading.png Wiadomo, Incepcja tez byla (pipi)owa bo miala duzo dziur w scenariuszu. Cytuj
gork 19 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 (edytowane) Ciężko dyskutować z ludźmi mającymi batmana w avatarze:) ale dla mnie słaby Bane i jego bezsensowna śmierć, sceny w dzień (jakieś 90% w tym finał), gdzie Batman to Mroczny Rycerz i słabe walki (czasem patrzyłem co się dzieje w tle i umierałem =/). Żeby nie było, część pierwszą i drugą trylogii uważam za świetne filmy, tutaj niestety coś zawiodło (prawdopodobnie film popsuł mi Bejn i jego zmodyfikowany głos, ponieważ oglądałem trailer przed modyfikacją i Bejn gadał mega klimatycznie imo). Nawet nie czepiam się szczególnie braku logiki, ale zabrakło mi tego dreszczyku kiedy pojawiał się główny "zły" tak jak to miało miejsce w dwójce. Dla mnie taki film 7/10. Nie o takiego Batmana walczyłem! Edit- ok wrzuciłem w spoiler, chociaż nie wiem po co, bo jest to 41 strona o filmie, więc jak ktoś nie oglądał jeszcze to po kiego grzyba czyta 41 stron tematu gdzie dyskusja wygląda: - spoiler - spoiler - spoiler ?____? Edytowane 2 sierpnia 2012 przez gork 3 Cytuj
Shankor 1 614 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Używaj tagu spoiler głupi ćwoku! 1 Cytuj
Figaro 8 221 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 gork, mógłbyś umrzeć? taka prośba Cytuj
Gość Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 (edytowane) Mały SPOJLER Scena w kanałach to chyba nieświadomy ukłon w stronę Batmana z lat 60'. "Uważaj, za tobą!" "Bang!" ..."Dobra, biegniemy dalej szalona Kotko!" W ogóle Nolan kręci sceny akcji z rozmachem godnym tamtego serialu. Dodajmy do tego sprawiające wrażenie zabawek wyciętych z kartonu pojazdów Gacopierza. Batemzetka mało kółek nie gubiła podczas jazdy na prostej z oszałamiającą prędkością 40 km/h. Gość miał 3 filmy na dopracowanie tych elementów, a z każdym kolejnym wyglądają coraz "taniej". Gdzie on pcha te miliony na produkcje? Nawet na linki do spuszczania Batmana w ramach nawiązania do tradycji komiksowej, zabrakło. Edytowane 2 sierpnia 2012 przez Gość Cytuj
Tokar 8 268 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 SPOILERY (pipi) Cyrki w wykonaniu statystów podczas "epickiej" bitwy policji z tymi złymi to i tak nic przy kreacji było nie było oscarowej aktorki Cotillard. Biedna Marion wyglądała jakby była zażenowana faktem występowania w filmie o Batmanie, a scena śmierci Talii to już był szczyt szczytów. To wyglądało jakby sobie jaja robiła, mogła jeszcze wywalić język i przykleić sobie czarne iksy na oczy. Swoją drogą, gdybym miał grać bohatera, którym kierują tak idiotyczne motywacje, to też miałbym problem z wczuciem się w rolę. Poza tym po tym filmie Nolan może podać sobie ręce z Bayem. Poziom niezdrowego patosu na tle narodowym spokojnie dorównuje Armaggedonowi. Żeby nie było, że wszystko źle, to pozytywnie zaskoczyła mnie Hathaway. Miała być tragedia, a wyszło całkiem nieźle. Chyba głównie dzięki temu, że darowano sobie postawę agresywnego vampa, co przy tej aktorce nie mogłoby się udać. Co prawda Selina rzuca kilka dow(pipi)ów z niższej półki, ale ma też kilka dobrych kwestii, co na tle ogólnie żenującego poziomu dialogów czyni z nią chyba najbardziej interesującą postać. Cytuj
MaiorZero 1 400 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 No myślę, że Hardy tym głosem też sobie jaja robił z filmu. Ogólnie padaka. Cytuj
Gość Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Hathaway(...) Selina (...) na tle ogólnie żenującego poziomu dialogów czyni z nią chyba najbardziej interesującą postać. Ten film nie był aż tak zły, żeby wysuwać takie teorie Cytuj
Kalinho_PL 334 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 wy złom wersje filmu oglądliście 1 Cytuj
froncz piotrewski 1 732 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 wy złom wersje filmu oglądliście http://www.youtube.com/watch?v=1AsAFhihmvo&feature=watch_response Oddaj mi 2 minuty życia, ten film kręcił chyba Figlarz. Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 (edytowane) Przed chwilą oglądałem jeszcze raz lepsze sceny z wersji cam i [uWAGA, MOŻE BYĆ SPOILER NAWET DLA TYCH, KTÓRZY FILM WIDZIELI] Batman musiał polecieć z atomówką i się poświęcić, bo jak wiemy Batolot nie miał autopilota, więc nie mógłby wyskoczyć wczesniej, ALE... 2 sceny przed rzekomym przywidzeniem Alfreda, widzimy Foxa, który pyta się jakichś tam inzynierów, czy da się naprawić Batolot (domyślam się, że chodzi o kwestię autopilota). Ci odpowiadają mu, że zostal on naprawiony 6 miesięcy temu przez samego Bruce'a. Reasumując- Batman wlączyl autopilota, spierdolił z pojazdu, wziąl kredyt u Stefczyka na mieszkanie, hajtnął się z Seliną i razem wychowują 3 kotoperze. Mogę się mylić, dlatego pytam was, czy czegoś nie zrozumiałem lub ominałem jakiś ważny element. Jeśli jednak moja teoria jest prawdziwa, to wychodzą kolejne pierdoły ze scenariusza, no bo w takim wypadku Batman musiałby mieć moc jasnowidzenia. Zauważyl to ktoś wcześniej? Nie sledziłem każdej strony tematu. Edytowane 2 sierpnia 2012 przez Mordechay Cytuj
Hela 1 962 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Opublikowano 2 sierpnia 2012 Nie wiem jak to może być spoiler, albo jakaś rewelacja, jeśli każdy widział tą scenę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi