Mordechay 680 Opublikowano 29 stycznia 2011 Opublikowano 29 stycznia 2011 Temat ma głównie słuzyć do powspominania wspanialych momentów w grach, które najbardziej nam utkwiły w pamięci, czyli większość postów pewnie będzie wyglądała tak "a pamiętacie etap z ogórkami w xyz?jaaaaaacie, to byl klimacior i w ogóle... albo cutscenke z xyz w bdmwcmw? je.błem wtedy" Z ostatnio przeżytych pieknych momentów, to chyba wejście do klubu Afterlife w Mass Effect 2. Już sama kolejka do klubu i delikatny bit wydobywający się zza drzwi zapowiadał niesamowity klimat, a gdy sie weszło do środka, to istny opad szczeny. Cudowna muzyka, piekne kolory no miodzio. Az samemu chciałoby sie wejść do takiego klubu. CoD 4 i misja a la Black Hawk Downa, a na końcu... no właśnie, atomowka. 1szy raz bylem swiadkiem wybuchu bomby atomowej w grze i poraz kolejny siedzialem i patrzylem jak wryty w monitor. Z tej samej gry także etap w Czarnobylu był cudowny. KotOR 1 i moment,w którym dowiadujemy się o byciu Darth Revanem to chyba największy zwrot akcji w historii rozrywki elektronicznej. Bardziej byłem zszokowany jedynie po ostatniej scenie 3 sezonu LOST Rayman The Great Escape i etap krzesełkowy. Nie wiem czemu, po prostu kocham tę grę i akurat ten etap najbardziej utkwil mi w memła. CoD 2 - cala misja aliancka z atakiem i obroną wzgórza. Niesamowite napięcie. Może jeszcze desant na klify plazy Juno. Praetorians - oblęzenie twierdzy barbarzyńskiej, można się bylo powczuwać. Battle of Middleearth - obrona Minas Tirith. Niemalże kalka tego co sie działo w filmie i bardzo dobrze. Kangurek Kao - wszystkie misje kosmiczne. Half Life 2 - motorówka i wiadomo o co chodzi. Etapy przed Cytadelą również były genialne ("Striders!) Jest ich o wiele więcej, ale ciężko wygrzebać wszystkie z pamięci. Cytuj
Shankor 1 650 Opublikowano 29 stycznia 2011 Opublikowano 29 stycznia 2011 Chowanie się za krowami w CoD (nie wiem która część). Cała gra Planescape: Torment Akcja z KotORa rzeczywiście była dobra. Emocje przy zabijaniu Diablo w drugiej części. Pierwsze zetknięcie z Black & White (sterowanie, pomysł, wszystko). Cytuj
Ruther 158 Opublikowano 30 stycznia 2011 Opublikowano 30 stycznia 2011 Dla mnie pierwsze zetknięcie z Half-Life 2. Moim zdaniem najbardziej rewolucyjna gra ever (grafika, silnik fizyczny, fabuła, filmowość, postacie...) Cytuj
Gattz 217 Opublikowano 30 stycznia 2011 Opublikowano 30 stycznia 2011 smierc overmind z starcraft Cytuj
standby 1 725 Opublikowano 30 stycznia 2011 Opublikowano 30 stycznia 2011 Desant na Omaha w Medal of Honor oraz Desant w Stalingradzie z COD, genialna muzyka. Walka z Kolosem w Gow 2 Zatopienie lotniskowca w Moh Pacifc Assualt Cale FM3 Oczywiście cały Planescape Torment Ostatnia walka z Sephirothem w FF7 i czar "Supernova" Cytuj
scuff 463 Opublikowano 30 stycznia 2011 Opublikowano 30 stycznia 2011 Ostatnia walka w icewind dale i "lol co, to juz koniec?!" po 3 dniach grania... nigdy tego nie zapomne Cytuj
piecia997 39 Opublikowano 30 stycznia 2011 Opublikowano 30 stycznia 2011 Cały Planescape Torment ;] Another World - ostatnie 5 minut gry, nie będę spoilerował, ale to niesamowite chwile Half Life 2 - moment w którym opuszczamy dworzec i widzimy City 17... no i pierwsza wizyta w Ravenholm, na którą byłem kompletnie nieprzygotowany... i zakończenie Epizodu 2; Valve wie, jak poruszyć gracza World Of Warcraft - pierwsze przybycie do Northrendu, konkretnie do Howling Fjord - ta muzyka, ten klimat... ; a także pierwszy mój raid, Obsidian Sanctum, 25 osób przeciwko potężnemu smokowi, unikanie lawy, chaos, panika ;] Teraz OS wydaje mi się banalne i prostackie, ale sentyment pozostał ;] Bioshock - pierwsza połowa gry wraz ze słynnym zwrot akcji ( "Would you kindly?"), niestety dalej to już równia pochyła w dół i psuje ocenę całości Contra - grana jeszcze na Pegasusie, oczywiście bez Konami Code... pokonanie ostatniego bossa w coopie z bratem to było coś Cytuj
Gość Orzeszek87 Opublikowano 30 stycznia 2011 Opublikowano 30 stycznia 2011 zdobycie broni laserowej w serii might and magic kotor 1 i 2 całokształt ostatnia plansza dungeon keeper 2 pierwsza sesja z silent hill pierwsza sesja z resident evil Cytuj
Mordechay 680 Opublikowano 30 stycznia 2011 Autor Opublikowano 30 stycznia 2011 GTA4 i misja z irlandzkim napadem na bank - dokładnie jak w "Heat" GTA SA i ucieczka z Big Smoke na motocyklu - dokladnie jak w "terminator 2" Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi