Opublikowano 27 maja 201212 l Polo R WRC z dwulitrowym TSI o mocy 220KM. Uliczna wersja rajdówki VW. W sprzedaży w 2013 roku. Podoba mi się. Tu wersja rajdowa: Edytowane 27 maja 201212 l przez Hejas
Opublikowano 27 maja 201212 l IMO pojazd byłby zjadliwy bez tego jarmarcznego malowania i z innymi felgami. Swoją drogą ciekawe ile ten maluch będzie kosztował, bo jeśli przesadzą to bezsensem byłoby w tym wypadku nie kupić Scirocco R.
Opublikowano 27 maja 201212 l Polo GTI (1.4 TSI 180km kosztuje 76tys. więc R pewnie bedzie kosztowac cos koło 100tys zł.
Opublikowano 27 maja 201212 l Wersja WRC jak najbardziej, a to pseudo wrc na ulice wyglada slabo, za malo agresywnie.
Opublikowano 27 maja 201212 l Wersja WRC jak najbardziej, a to pseudo wrc na ulice wyglada slabo, za malo agresywnie. To przecież wciąż jest Polo, co mieli Twoim zdaniem z nim zrobić? Moim zdaniem i tak prezentuje się nieźle. Jak będzie miało cenę wyjściową w okolicach 90-kilku tysięcy (tak strzelam), to wciąż będzie 50 tysięcy tańsze od Scirocco R / Golfa R, co brzmi całkiem rozsądnie. Cały urok modeli z literką R (i ich odpowiedników u innych producentów) tkwi w tym, że są skierowane do stosunkowo wąskiego grona odbiorców: większość ludzi wybierze np. Scirocco 1.4 zamiast Polo R, czy jakieś gołe Audi zamiast Scirocco R, przez co na ulicach widuje się je rzadko, a laicy nie zdają sobie nawet sprawy, że ten model może mieć pod maską takie 265 koni (w przypadku Scirocco). Nie rozumiem już za to, do kogo ma być skierowane to: Edytowane 27 maja 201212 l przez Hejas
Opublikowano 27 maja 201212 l Nowe Polo jest swietnym z wygladu autem jak na maly samochodzik. Tylko ta jego najbardziej wypasiona wersja jest poprostu zbyt spokojna a tym samym nudna, Jakis prosty zderzak bez emocji i pazura. Takie autka w wypasionej i mocnej wersji powinny wygladac jak takie karykatury wersji wrc a tymczasem ciekawsza i bardziej zadziorna jest Astra OPC bo te Polo dalej wyglada jak zwykle Polo i wg mnie to za malo.
Opublikowano 31 maja 201212 l Nowe A3 pojawiło się w konfiguratorze na niemieckiej stronie Audi. Cena od 22 500 euro za 1.4 TFSI 122, a ciekawy silnik 1.8 TFSI (teraz całe 180 koni, naprawdę blisko do Golfa GTI) jest dostępny, jak na razie przynajmniej, tylko ze skrzynią S tronic i w związku z tym wymaga słonej dopłaty - ponad 5000 euro. Już tańsze jest 2.0 TDI 150 z manualem.
Opublikowano 31 maja 201212 l Jeśli przeliczać na złotówki to na pewno, jak na niemieckie warunki nie jest źle. Golf w najtańszej (Comfortline) wersji dostępnej w Niemczech z tym silnikiem 1.4 TSI i nieco tylko lepszym wyposażeniem jest raptem 1000 euro tańszy. Jak już ktoś wydaje 22k, to nie jest to duża różnica. Natomiast to 1.8 wychodzi niestety tyle samo co lepiej wyposażony i 30 koni mocniejszy Golf GTI i to już jest rzeczywiście drogo. Skrzynia podnosi pewnie cenę o jakieś 2k, tyle jest dopłata do DSG w GTI. Edytowane 31 maja 201212 l przez Wampis
Opublikowano 1 czerwca 201212 l Oczywiście możecie się z tym nie zgadzać, ale moim zdaniem dopłacanie tych 2k za DSG to tak jak zapłacić za kolejną rzecz, którą w przyszłości trzeba będzie wymienić/naprawić. No chyba, że ktoś po 3-5 latach stwierdzi, że zmienia auto to jego sprawa.
Opublikowano 1 czerwca 201212 l Ja się zgadzam, obecne DSG to zabawka dla pierwszego użytkownika, koszty dla drugiego, a sam samochód pośle pewnie przy którejś z kolei awarii na złom.
Opublikowano 1 czerwca 201212 l Oczywiście możecie się z tym nie zgadzać, ale moim zdaniem dopłacanie tych 2k za DSG to tak jak zapłacić za kolejną rzecz, którą w przyszłości trzeba będzie wymienić/naprawić. No chyba, że ktoś po 3-5 latach stwierdzi, że zmienia auto to jego sprawa. Ale DSG jest rewelacyjnym automatem (ja po roku jeżdżenia jestem zachwycony), a ludzie, którzy kupują nowe auta zwykle i tak po tych 5 latach je wymieniają.
Opublikowano 1 czerwca 201212 l 90% procent aut z DSG to leasing albo kupno samochodu bez problemu aby wymienić go pozniej na inny więc takiego dramatu nie ma. No chyba, ze ktos za ostatnie pieniadze kupuje golfa w dsg no to w takim przypadku sam na siebie kreci bata gdyz utrzymanie takiego auta nalezycie je serwisujac po gwarancji to tanie nie jest.
Opublikowano 2 czerwca 201212 l Nowe technologie nie zawsze są długowieczne. A TSI też muszą udowodnić swoją wartość jak kiedyś TDI.
Opublikowano 2 czerwca 201212 l Nie chcę krakać, ale już abstrahując to wstawianie przez Audi czy BMW kilku turbin do silnika to tak jak proszenie się o dodatkowe koszta serwisowania dla potencjalnego klienta. No chyba, że oni obliczyli to tak, że wszystko zacznie się sypać dopiero po gwarancji, ale ja po prostu nie wierzę w te "supertechnologie" w małych silniczkach z 3 turbinami. Bez jaj panowie...
Opublikowano 11 czerwca 201212 l Astra VXR: 278km. Ladny wgnik. Musze przyznac,ze nie spodziewalem sie takiego. Nie liczylem na wiecej niz 240km. http://www.topgear.com/uk/photos/gallery-new-vauxhall-astra-vxr-11-06-2012
Opublikowano 11 czerwca 201212 l Opel podaje nawet 280 (OPC). Widziałem już Astrę OPC z Niemiec na autostradzie. Tak jak bardzo lubię Golfa, tak przyznaję, że nowa Astra 3d świetnie wygląda, a OPC szczególnie.
Opublikowano 11 czerwca 201212 l No właśnie, OPC fajnie wygląda to czemu to pseudo Polo WRC na drogi jest takie nijakie jak mogłoby być jeszcze fajniejsze niż "jakiś tam opel". Nowa Corsa i Astra to naprawde fajne zabawki z wyglądu i udowadniają, że jak się chce to się może.
Opublikowano 20 czerwca 201212 l Vanquish powraca. 6.0 V12, 565bhp, 4.1s 0-100km/h.Naprawde ciekaw jestem jak to bedzie jezdzilo,bo pewnie znow bedzie od cholery wazyl. Ceba rownie dobra,co osiagi: 190.000£. http://www.topgear.com/uk/car-news/aston-martin-am-310-vanquish-2012-06-20
Opublikowano 11 sierpnia 201212 l Niestety smutny news. Wczoraj zmarł Philippe Bugalski, francuski kierowca rajdowy, spec od asfaltów. Związany głównie z Citroenem, szalał również Renault i Lancią. Trzykrotny (z rzędu) mistrz Francji, wygrał również 3 rajdy zaliczane do mistrzostw świata. Zmarł na wskutek obrażeń spowodowanych upadkiem z drzewa w swojej posiadłości.
Opublikowano 5 września 201212 l KLĘKAJCIE NARODY! oto nowy Golf Szczegóły (ceny, wyposażenie na Niemcy) dostępne na volkswagen.de Silniki dobrze znane, 2.0 TDI tak jak w nowym A3 występuje w wersji o mocy 150 koni, 1.4 TSI ma ich tym razem 140; poza tym tańszy 1.6 TDI 105 i 1.2 TSI 85 do miasta. Może to nie rewolucja stylistyczna, ale wygląda świetnie. I akurat egzemplarz ze zdjęć ma piękny kolor i bardzo ładne felgi - opcjonalne 17' Geneva. Edytowane 5 września 201212 l przez Wampis
Opublikowano 5 września 201212 l No, bo po co zmieniać coś co jest bardzo dobre i świetnie się sprzedaje?