Mustang 1 719 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Oficjalne info o Pumie ST. Ogólnie bardzo interesująca propozycja, ponieważ jest to: w zasadzie jedyny mały SUV o sportowym charakterze; jeden z bardzo już nielicznych nowych samochodów o mocy około 200 koni i z manualem; teoretycznie bardziej praktyczna wersja lubianej Fiesty ST. Zależnie od perspektywy można traktować ją jak większego hot hatcha albo jak Macana dla mniej majętnych. Fiesta ST jest uznawana za samochód doskonały do zabawy, ale jednak kosztem komfortu przy codziennej jeździe, więc ciekaw jestem pierwszych testów, bo być może Puma okaże się mniej bezkompromisowa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Ta Puma jest śliczna . Chyba najładniejsze auto Forda na ten moment. Gdybym nie miał nowego auta, to brałbym :). Ciekaw jestem ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 2 hours ago, Shago said: Ciekaw jestem ceny. W Niemczech już jest cennik. https://www.ford.de/kaufberatung/informieren/broschueren# Oczywiście nie ma co przeliczać, ceny są inne. Tam ST zaczyna się (niestety podstawowe ST nie ma świateł full LED ani klimatyzacji automatycznej) za mniej więcej tyle samo co ST Line Vignale 155, która to wersja w PL kosztuje 115k. Więc też będzie od 110-120 najpewniej. Plus 10k za sensowniej wyposażone ST X, minus jakiś rabat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 24 Września 2020 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Gdyby tak było, to byłoby świetnie, Fiesta ST3 w najbardziej dopasionej wersji 120k. Obstawiam 140k za Pume na wypasie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 https://ev.auto-swiat.pl/wiadomosci/fso-syrena-w-kutnie-szykuje-sie-do-premiery-vosco-ev2/7jxr6k3 Nie sądziłem, że to jeszcze żyje xD Cytuj Odnośnik do komentarza
_Shaman_ 867 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 2 hours ago, Shago said: https://ev.auto-swiat.pl/wiadomosci/fso-syrena-w-kutnie-szykuje-sie-do-premiery-vosco-ev2/7jxr6k3 Nie sądziłem, że to jeszcze żyje xD Ciekawe który to chińczyk Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 3 hours ago, Shago said: https://ev.auto-swiat.pl/wiadomosci/fso-syrena-w-kutnie-szykuje-sie-do-premiery-vosco-ev2/7jxr6k3 Nie sądziłem, że to jeszcze żyje xD Myślałem, że Fiestę po lifcie wrzucasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Widziałem dziś na FB, jeszcze fajniejsza, niż przed liftem, choć zmiana kosmetyczna. Gdybym nie potrzebował bagażnika to pewnie brałbym w zeszłym roku właśnie Fiestę, bo bardzo mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Jak tak porównuję, to imo zmiana na plus, podoba mi się to logo na grillu. W ogóle ciekawa koncepcja, powiększyli grill, ale równocześnie optycznie go nieco mniej wyeksponowali tym logo i tablicą. Z czarnym lakierem powinien w ogóle zrobić się dyskretny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 (edytowane) Porównując z moją Fiestą zmianę widzę w przednich światłach. Innych różnic w sumie nie dostrzegam. Ale za to fajniejsza gama silnikowa jest. Jak ja kupowałem to koniecznie chciałem automat (nie żałuję!) i była tylko wersja 100 koni. Fajnie wygląda ta hybryda 155 koni, nie powiem Edit. A, no tak, logo na grillu, nie na masce. Ale to akurat mi się średnio podoba . Ogólnie co do wyglądu Fiesty: w międzyczasie pojawiła się nowa Fabia, Clio, Peugeot 208, Honda Jazz, a i tak jeżeli chodzi o wygląd, to ponownie bym brał Fiestę. Edytowane 16 Września 2021 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Mi się ostatnio spodobał Renault Arkana, X4 dla uboższych xd Bardzo fajny z zewnątrz, aczkolwiek tego wielkiego ekranu jakoś przeboleć nie mogę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 U mnie niezmiennie: gdybym nie planował dziecka w przeciągu 2/3 lat, to następne auto brałbym Pumę. Tak, to Focus Kombi. Chociaż nie powiem, Golf nowy też tam troszkę kusi. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Jakieś dziadowozy wrzucacie, a nissan naprawdę elegancką tą nową Z zaprojektował. Fajny tył podobny do 300 ZX i czuć uwspółcześnienie klasycznego datsuna 240Z po niezbyt urodziwych 350z i 370z. Cena też zaskakująca, bo start od 40k dolców za 400 konną wersję, co jak na takiego sportowca w dzisiejszych czasach jest spoczko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Bardzo fajny, ale w Europie to sobie nim pojeździmy najwyżej w need for speedzie. Przynajmniej będzie można popatrzeć na ten estetyczny tył z kamery zza samochodu. Cena 40k USD w porządku, wypada taniej niż Supra, ale podobnie jak Mustangi i podobne z V8, trzeba pamiętać, że tam samochody są chyba najtańsze na świecie. W Europie pewnie by zaśpiewali 50k EUR + każdy kraj by dowalił podatki ekologiczne i inne akcyzy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 No najazd na jakąkolwiek dziure czy śpiącego policjanta to by była zdrowaśka w głowie, bo fura wygląda na ostro zglebowaną stockowo. Zgadzam się, że pewnie na plny z ćwierć bańki będzie. Ciekawe jak z trzymaniem ceny będzie, bo poprzednie 2 zetki szybko zlatywały do ludzkiego pułapu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Ale on w ogóle ma nie być dostępny oficjalnie w Europie według zapowiedzi Nissana, o to mi chodziło. Sportowe auta spalinowe w EU zaczynają wymierać, wrócą dopiero jako elektryki. Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 043 Opublikowano 16 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2021 Ehh czyli to co się pojawi to będą jakieś wypudrowane wraki z usa Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Focus po lifcie Nowe lampy Matrix Led i multimedia z kokpitem Cytuj Odnośnik do komentarza
Sebas 1 565 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Te tańsze marki strasznie dziadowo integrują te ekrany Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 No tu powiększyli ten ekran i jest jakoś co najmniej z 1,5 raza większy niż u mnie przed liftem. Dziwnie to wygląda, ale musiałbym na żywo ocenić. Dla mnie i tak lepiej niż te pionowe ekrany w Volvo, Renault, albo w nowym Mustangu Mach E, tego to już w ogóle nie czuję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 1 hour ago, Sebas said: Te tańsze marki strasznie dziadowo integrują te ekrany Czy ja wiem, w A4 po lifcie wygląda bardzo podobnie. W sumie dużo ludzi nie lubi tzw. przyklejonych tabletów. Dla mnie z perspektywy osoby zawsze wyświetlającej sobie mini mapkę na połowie ekranu i yt music na drugiej, duży ekran jest bardzo przydatny, a jego wysokie umieszczenie ergonomiczne, np. w kończącej się właśnie Astrze jest imo za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 (edytowane) Podoba mi się ten lifting. I w ogóle jak do tej pory byłem tylko za Focusem STX, tak po lifcie chyba jednak bardziej mi się podoba i przekonuje najmocniejsza wersja Active Kombi. No wydaje się idealna na dowolne, spokojne wyjazdy po Europie Edytowane 14 Października 2021 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
Pajda 2 282 Opublikowano 14 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2021 Ford ostatnio mocno umie w samochody, jedynie brak mondeo boli jak skurwysyn. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 Tylko gama silników jest mizerna w porównaniu z konkurencją. Są fajne opcje budżetowe z ecoboostem 1.0, jest ekonomiczny diesel dla flot, ale poza tym słabo. Ten najmocniejszy 1.0 wypada podobno gorzej niż 1.5 TSI o podobnej mocy, odpowiednika 2.0 TSI nie ma, prawdziwej hybrydy nie ma, mocnego diesla nie ma, a silnik w ST ma za duże emisje jak na wiele krajów Europy Zachodniej. Dlaczego 1.5 ecoboost wyleciał nie wiem, pewnie w praktyce sprzedaż była niewystarczająca, a podbijał emisje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 15 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 No tam dziwne kroki poczynili z tymi silnikami i skrzyniami. W marcu 2020 konfigurowałem Focusa z 1.0 i 125 km w manualu i nagle przestali przyjmować zamówienia przez pandemie. Wróciłem we wrześniu i się okazało, że silniki 1.0 i 1.5 tylko z automatem, więc po skonfigurowaniu wychodziło 110k, a nie bardzo chciałem wydawać tyle na auto. Ostatecznie udało się się znaleźć stockowy 1.0 z manualem i w zasadzie tylko lepszego audio nie mam w nim z wyposażenia, które chciałem. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi