Bartg 5 479 Opublikowano 13 sierpnia Opublikowano 13 sierpnia 1 minute ago, Mustang said: Właśnie sprawdziłem polski cennik Corolli idealnie ilustrujący co wspominałem. Uważam system monitorowania martwego pola za przydatny i chcę mieć go w kolejnym samochodzie. Dlaczego Toyota uznała, że mogę go mieć tylko w najdroższej wersji albo w ewentualnie w GR sport jeśli wezmę pakiet z felgami 18? Bo mogła Cytuj
gtfan 3 248 Opublikowano 13 sierpnia Opublikowano 13 sierpnia (edytowane) 14 minut temu, Mustang napisał(a): Właśnie sprawdziłem polski cennik Corolli idealnie ilustrujący co wspominałem. Uważam system monitorowania martwego pola za przydatny i chcę mieć go w kolejnym samochodzie. Dlaczego Toyota uznała, że mogę go mieć tylko w najdroższej wersji albo w ewentualnie w GR sport jeśli wezmę pakiet z felgami 18? dobre pytanie, dokładnie taką samą rozmowę odbyłem ze sprzedawcą tydzień temu trochę kluczył ale dało się wywnioskować że to przez to że Corolla to już stara konstrukcja z czasów jak monitorowanie martwego pola to był bajer (te nowe modele typu prius czy c-hr już faktycznie mają w standardzie w każdej wersji). dla mnie to spory minus dla Corolli, ale żonie i tak się nie spodobała (oglądaliśmy wersję GR z tym pakietem właśnie) także chyba i tak nic z niej nie będzie... Edytowane 13 sierpnia przez gtfan 1 Cytuj
gtfan 3 248 Opublikowano 13 sierpnia Opublikowano 13 sierpnia (edytowane) z ciekawości sprawdziłem Suzuki Swace - tam jest system monitorowania martwego pola w wersji kosztującej mniej niż Corolla Style, także to może być lepszy kierunek ogólnie wyposażenie w tym Suzuki wydaje się mocno przebijać Corolle ktoś wie którą generację hybrydy tam wsadzają? tą aktualną czy poprzednią? Edytowane 13 sierpnia przez gtfan Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 13 sierpnia Opublikowano 13 sierpnia Dobry pomysł z tym Swace. Aktualną podobno od liftingu w zeszłym roku. 1 Cytuj
MaZZeo 14 193 Opublikowano 16 sierpnia Opublikowano 16 sierpnia Przerwę wam te dywagacje między Kia a Suzuki czymś ciekawszym: nastepca Huracana - Temerario 1 Cytuj
Ukukuki 7 036 Opublikowano 17 sierpnia Opublikowano 17 sierpnia Ale trzeba mieć dochodu żeby sobie takie cacko kupić Piękny jest. Cytuj
LeifErikson 1 110 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia Nowa generacja MG HS za 109 900 po rabacie. https://magazynauto.pl/wiadomosci/zupelnie-nowe-mg-hs-juz-w-sprzedazy-cena-jak-za-audi-a1-czy-hyundaia-i30,aid,4442 Trochę takie skrzyżowanie Tucsona z RAV4, fajnie wygląda. Cytuj
gtfan 3 248 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia (edytowane) całkiem spoko, tylko to ciągle suv. niech w końcu to MG zrobi jakieś kombi Edytowane 20 sierpnia przez gtfan Cytuj
Fanek 669 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia Chińczyki obeszli cła EU, BYD buduje fabrykę w Turcji https://polskieradio24.pl/artykul/3412972,chinczycy-zaleja-europe-elektrykami-znalezli-sposob-by-ominac-cla Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 20 sierpnia Opublikowano 20 sierpnia To ja wiem czy obeszli, bardziej bym powiedział ugięli się i budują fabrykę lokalnie. Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Dla mnie gorsze, że Model 3 jest produkowany w Chinach i dostanie po cenie. Śmieszne, że za chwilę o wiele bardziej będzie opłacalny Model Y, bo jest produkowany w Niemczech Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia A nie było tak, że tańsze wersje szły z Chin a dual motor z USA? Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Z tego co czytałem, to wszystko co na Europę idzie z Chin. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Możliwe, znalazłem jakiś artykuł z 2021 i wtedy jeszcze long range mogły być z USA, w takim razie musieli w międzyczasie postawić na 100% z Chin. Cytuj
HenrykIggO 260 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia A jaka jest dzisiaj różnica gdzie samochód się produkuje? Jakieś dodatkowe opłaty, czy o co chodzi? Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 21 sierpnia Opublikowano 21 sierpnia Nowe europejskie cła na elektryki z Chin. Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Pojawił się nowy cennik KIA EV3: Kia EV3: CENA od 166 900 zł dla 58,3 kWh, od 184 900 zł dla 81,4 kWh. Nietanio, szczególnie przy sensownym wyposażeniu | SAMOCHODY ELEKTRYCZNE – www.elektrowoz.pl Cytuj
krupek 15 481 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Jakiś czas temu byłem w Kia i na ekspozycji stał EV6 za prawie 430k zł Brzydki w opór, w środku wykończony jak Picanto. Niesamowity pomysł wprowadzać taki model na rynek. Chyba na ulicy ani razu go nie widziałem. Ten EV3 wydaje się już być bardziej sensowny i przystępny cenowo. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Akurat EV6 na zachodzie dużo jeździ, na taksówkach też widuję. W leasingu jest dobrze wyceniony, ostatnio jak patrzyłem to dzięki lokalnym dopłatom spokojnie mieścił się w moim budżecie w przeciwieństwie do Corolli czy Civica. Ten co widziałeś za 400k to pewnie wersja GT zjadająca w sprincie ze świateł lambo. Kumpel z pracy jeździ podłubanym na 500km BMW, które zaczyna się sypać od dalekich dojazdów do biura i właśnie rozważa taką Kię EV6 GT używaną na daily. Natomiast tak, oglądałem w salonie i stylistyka interesująca, ale nie jestem wielkim fanem i wnętrze trochę skrzypiało miejscami. Z drugiej strony ma niezły zasięg, osiągi i wyposażenie. Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Ja ostatnio siedziałem w Hyundai Ioniq 5, bogatej wersji. Nie rozumiem osobiście jak można wydać tyle kasy na to auto, które ma fatalnie wysokie zużycie prądu na 100. A cena tego EV3 również niezbyt zachęca do zakupu. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Inny znajomy z pracy ma Ioniq 5 jako służbowe, też dostał fajną ratę na to auto, jeździ bardzo dużo (same dojazdy do pracy to 140 km dziennie) i ogólnie jest zadowolony. A zużycie chyba nie jest najgorsze na rynku, z tego co patrzę np. EX40 ma gorsze. Btw w Polsce może tego nie widać jeszcze, ale EX30 to hit, od wow pierwsze EX30 na drodze już przeszedłem do sytuacji, że codziennie jakieś widzę, a przecież dopiero rozpoczyna karierę. Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia EX30 to najlepsze auto miejskie na rynku moim zdaniem. Zajebiste jest. Niestety bagażnik i zasieg wyklucza dla mnie to auto, ale jako drugie jest rewelacja. Cytuj
LeifErikson 1 110 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Pytanie jaki sens dopłacać 1/2 ceny innych Chińczyków podobnej wielkości (a nawet wiekszych) skoro EX30 to też Chińczyk No dobra, 1/3 może, but still. Dopłata do znaczka chyba głównie. Cytuj
Shago 3 569 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Ogólnie jak dla mnie to tylko Tesla i chińczyki umieją w elektryki. Zachodnie i azjatyckie koncerny pod tym względem cenowym to . Myślę, że to kwestia tego, że stare koncerny wciąż mają masę fabryk dla spalinówek i przerobienie ich kosztuje fortunę, co odbija się na cenie tych aut, kiedy Tesla i Chińczycy startowali od 0. Cytuj
Mustang 1 747 Opublikowano 24 sierpnia Opublikowano 24 sierpnia Za bardzo skupiasz się na cenie zakupu, podczas akurat widzę takie artykuły (sorry za język, ale przetłumaczycie sobie). Typowy pierwszy użytkownik nowego BMW to nie ktoś, komu z konta właśnie zeszło 200k, tylko ktoś, komu lub kogo pracodawcy kalkulowała się rata. https://www.caradisiac.com/surprise-tesla-se-fait-battre-par-bmw-210550.htm https://www.caradisiac.com/la-bmw-i4-a-fete-ses-trois-ans-combien-depenser-pour-se-l-offrir-en-occasion-210509.htm BMW zaczyna sprzedawać w Europie więcej elektryków od Tesli, a równocześnie ma całkiem niezłą utratę wartości. Mam świetne oferty leasingu na BMW właśnie, iX1 ze śmieszną ratą, bo firmy leasingowe się tych aut nie boją, a nabywcy premium niekoniecznie czytają testy zasięgu i wybierają co zużywa najmniej prądu. Ostatnio przyjęliśmy nową dziewczynę z Indii, pytałem czy bierze samochód służbowy i co by ją interesowało, powiedziała SUV BMW - tak wybierają auta osoby niezainteresowane motoryzacją. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi