balon 5 324 Opublikowano 13 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2022 No Passek to teraz, ja dość często zmieniam auta. Były i 5m bez milimetrów. Nie czułem różnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 16 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2022 On 2/10/2022 at 6:35 PM, MaZZeo said: Obawy mam jedynie co do ceny, niestety te hybrydy tanie nie będą. Oczywiście Ala sama postrzega się te markę jako premium, zapominając że żeby osiągnąć sukces nie może być premium cenowo. Ale przynajmniej nadrabiają długą gwarancją. Ogólnie będę miał dylemat w przeszłości - Giulie czy Tonale Ruszyły konfiguratory Tonale na stronach Alfy. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 Nie siedzi mi jakoś sylwetka Tonale. Dizajn przodu i tylu jest super, dość ostry, agresywny i nowoczesny, ale sama bryła przywodzi mi na myśl bardziej Fiata 500X. Jak dla mnie Giulia znacznie bardziej rasowa. Chociaż ostatnio widziałem na ulicy po raz pierwszy Giulie w kolorze takim beżowym/piaskowym - jak się zbliżała do mnie, to z dystansu myślałem, że to Tipo jedzie. Dość podobny kształt reflektorów ma i taki kolor kojarzy się wyłącznie z Tipo na taxi albo jakąś służbówką. Alfa tylko czerwona, niebieska, ewentualnie biała. Cytuj Odnośnik do komentarza
adi 189 Opublikowano 18 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2022 W dniu 16.05.2022 o 21:38, Mustang napisał: Ruszyły konfiguratory Tonale na stronach Alfy. Tonale w cenie Giuli-dziękuję,postoję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 19 Maja 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Mnie w sumie zaczęło interesować czy ten silnik 1.5 160 z Tonale nie trafi może do Giulii po lifcie, mogłoby wyjść całkiem ciekawe połączenie rozsądnej mocy, spalania, ceny i prowadzenia. BMW 318i ma podobne parametry, może Alfa się pokusi zrobić konkurencję. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 7 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2022 Zajrzałem z ciekawości do salonu Alfy koło biura i na żywo Tonale zrobiło na mnie lepsze wrażenie niż na materiałach prasowych. Z pierwszej osoby patrzy się na samochód z wyższej perspektywy niż na niektórych zdjęciach, dzięki czemu wygląda zgrabniej. Wnętrze może niezbyt przestronne ale przytulne, ergonomiczne na pierwszy rzut oka, fajna alfowska kierownica znana z większych modeli, bagażnik wydaje się niewielki jak na klasę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 8 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/aktualnosci/samochody-spalinowe-zakazane-od-2035-r-parlament-europejski-zaglosowal/whhqtj2 Zbliża się koniec spalinówek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Ciekawe jak postępować będzie rozwój infrastruktury ładowania i produkcji energii w relacji do sprzedaży elektryków. Same samochody elektryczne moim zdaniem wydają się być spoko, szczególnie w kontekście podatków od emisji dwutlenku węgla oraz cen paliwa, pytanie co z całą otoczką. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 No i ciekawe, co z hybrydami, bo moim zdaniem to ciekawsze i bardziej eko silniki, aniżeli elektryki. Póki co, pojawiają się u nas stacje ładowania, ale cenowo nie wygląda to jakoś atrakcyjnie, a czas ładowania jest trochę uciążliwy. Wiadomo, że wychodzi dużo taniej niż przy obecnych cenach paliwa, ale w dalszym ciągu zwrot różnicy w zakupie auta spalinowego i elektrycznego się nie pokrywa. Stąd, moim zdaniem, przewaga hybryd. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 9 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2022 Elektryki z punktu widzenia ceny i kosztu energii nie mają ekonomicznie wielkiego sensu. Te samochody sprzedają się obecnie przez dużo bardziej złożone kalkulacje: dopłata do zakupu zamiast opłaty emisyjnej, nawet w leasingu, niższy podatek, często dodatkowe perki na co dzień (buspasy albo parking za darmo). W niektórych krajach atrakcyjne programy dopłat pozwalały albo pozwalają brać w leasing tańsze elektryki za półdarmo. Sam też mogłem wybrać na służbówkę np. elektryczne Mini czy 2008 i dostawałbym wtedy więcej pensji na rękę przez atrakcyjniejszą kalkulację podatku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gregorius 480 Opublikowano 10 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Równi i równiejsi czyli życie Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 https://antyweb.pl/colin-mcrae-bylby-smutny-koniec-forda-focusa Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 W sumie, najnowszej generacji Focusa dużo nie jeździ, a jest już od 4 lat. Jak widuje to zazwyczaj kombi. Co jest trochę dziwne, bo wydaje mi się, że jeszcze przed boomem cenowym i szajbą motoryzacyjną było to auto o dobrym stosunku ceny do jakości i wyposażenia. Starszych generacji Focusa widywało się dużo więcej. Piszą, że wycofują model, bo przegrywa z crossoverami, a wersja Active chyba powinna być na zapotrzebowania takich klientów. Dla mnie była ideolo, gdy nie mogłem się zdecydować między kombi, a suv. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Te argumenty o crossoverach są mimo wszystko z dvpy, skoro Golf jakoś mógł być europejskim liderem sprzedaży w 2021. Ford po prostu coś kombinuje, nie wiem do końca co, imo stawiają tylko na modele generujące największe zyski. Focus jest udany, ale Ford wycofał z oferty połowę silników. Fiesty nie da się teraz zamówić, mają backlog zamówień do końca roku, a model podobno też jest na wylocie. Moim zdaniem stawiają wszystko na przyszłe elektryki, generującą zyski Pumę produkowaną w Rumunii, reszta ma powoli zdychać. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 A'propos crossoverów (wiem, nie zesraj się z tym peugeotem), to kurwa zle to nie wyglada: Te alusy modern-retro Lubię takie smaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Podobny do Citro C5X z profilu. Fajny, ale to nie na Europę? Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 Prawdę mówiąc bardzo liczyłem, że następny Focus to będzie jakaś hybryda i się przymierzałem powoli do kupna, a tu klops :(. Smutno mi.. A że Fiesta na wylocie, to też ciekawe, chociaż o Fabii też tak się mówi. Widać producenci rezygnują z masówki, wolą mniej, a wysoka marża. Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 1 godzinę temu, LeifErikson napisał: Podobny do Citro C5X z profilu. Fajny, ale to nie na Europę? na Europe. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 1 godzinę temu, LeifErikson napisał: Podobny do Citro C5X z profilu. Tego dziś sprawdzałem w salonie. No mega bryna, ale Cytryna za 200 tysia to jednak nie mój kierunek. Auto naprawdę fajne, dobrze wykonane i duże w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 23 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2022 45 minutes ago, Dave Czezky said: na Europe. I do tego made in France zamiast made in China jak C5X. Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 181 Opublikowano 24 Czerwca 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2022 14 godzin temu, Dave Czezky napisał: A'propos crossoverów (wiem, nie zesraj się z tym peugeotem), to kurwa zle to nie wyglada: Te alusy modern-retro Lubię takie smaczki. kuuuuurwa no dawno mnie tak auto się nie spodobało. Chyba trzeba będzie olać tą Alfą Tonale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 7 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2022 (edytowane) W ogóle nowa gama Peugeot jeżeli chodzi o wizualia, to wypas na maxa, piękne auta. Btw. https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/biznes/niemcy-nie-chca-pracowac-dla-elona-muska-fabryka-tesli-zamknieta-po-trzech-miesiacach/rey2r34 To się Musk przejechał ładnie na tych Niemczech. Edytowane 7 Lipca 2022 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
yaczes 14 464 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 944 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Meh, wygląda jak mydło Biały Jeleń. Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 969 Opublikowano 15 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi