Czoperrr 5 021 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Jeśli już rezygnować ze spalinówki i przechodzić na elektryka to najlepszym pomysłem jest zrobić to ze swoim najpopularniejszym modelem, a więc Golfem. Albo to sprytny pomysł na nakręcenie sprzedaży Golfa spalinowego "zanim wycofają" Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 116 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Czoperrr napisał: Jeśli już rezygnować ze spalinówki i przechodzić na elektryka to najlepszym pomysłem jest zrobić to ze swoim najpopularniejszym modelem, a więc Golfem. Chciałem nieśmiało wspomnieć,że zaprezentowali to kilka dni temu-VW id2 czyli praktycznie Golf w elektryku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Jasno mówili, że nie będą rezygnować z rozpoznawalnych modeli. Podobno kolejny elektryczny Golf ma być w aspekcie designu klasycznym Golfem tylko z elektrycznym napędem, koniec z eksperymentami w stylu ID3. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 (edytowane) Clio V po lifcie https://auto.dziennik.pl/premiery/artykuly/8700977,renault-clio-cena-silnik-lpg-hybryda-opinie-wideo.html Spoiler Edytowane 19 Kwietnia 2023 przez Mike Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Podoba mi się. Do tego ten trim Esprit Alpine z nowych Renault jest imo jednym z najlepszych na rynku, brzmi dużo lepiej niż wszystkie „sportowa wersja - line”, a wygląda bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Ciekawe czy to ostatnie Clio, bo wszyscy inni się wycofują z segmentu B. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Kto inni? Fiesta znika, co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza
gtfan 3 177 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 30 minut temu, Mustang napisał: Kto inni? Fiesta znika, co jeszcze? Kia Rio chyba też znika. I Mazda 2 ta wersja co nie jest klonem Yarisa, ale możliwe że ona znika tylko z polskiego rynku przez durne przepisy... Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 46 minut temu, Mustang napisał: Kto inni? Fiesta znika, co jeszcze? Mówi się też o Fabii. A jak Fabia, to i pewnie Polo: Skoda fabia może zniknąć z rynku w 2025 r. „Produkcja może przestać się opłacać” - Moto - Bankier.pl Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Ale na razie to jakieś gdybanie. Plus i tak samochody tej wielkości już są i będą popularne jako elektryki, bo zyskają na przestronności. Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 116 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Mike napisał: Clio V po lifcie https://auto.dziennik.pl/premiery/artykuly/8700977,renault-clio-cena-silnik-lpg-hybryda-opinie-wideo.html Ukryj zawartość Wygląda jak jakiśPeugeot Cytuj Odnośnik do komentarza
Mike 97 Opublikowano 19 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2023 2 godziny temu, Shago napisał: Ciekawe czy to ostatnie Clio, bo wszyscy inni się wycofują z segmentu B. Ma być następca w 2026 z hybrydą 1.8l. Elektryczne będzie Renault 5. Cytuj Odnośnik do komentarza
Shago 3 523 Opublikowano 3 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 (edytowane) Demonstrator technologii od Hyundai i nieoczywiste wykorzystanie zalet silników elektrycznych: Hyundai pokazał genialne rozwiązanie! Parkowanie równoległe już nie sprawi problemów (android.com.pl) Edytowane 3 Maja 2023 przez Shago Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Nowe Reno No No No Jak z ceną jakoś nie przestrzelą, to będzie brany jako nowy model dla małżonki. https://www.auto-swiat.pl/wiadomosci/premiery/renault-rafale-koncern-wraca-do-duzych-coupe-ale-inaczej-niz-myslisz/4nsdn3f?utm_source=facebook_extra&utm_medium=social&utm_campaign=Facebook_vertical&utm_term=autor_5&fbclid=IwAR1nvNhMbPLr_yczk3dRw9wP51vihn8Jeu2s4pyLUq_y7Ja6XUVBGryOFNI_aem_th_AYGDdtF5T-sz3t22mqvqZC4p2ffaRURhj_Q0tZm1sDYVhkosEAsMcAnbyMzTp3CjoYA#slajd-3 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Taki Peugeot trochę. We francuskich koncernach licencja dosyć lotna chyba, bo nowy Mitsu Colt wygląda jak Clio xd Cytuj Odnośnik do komentarza
LeifErikson 1 104 Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 Na moje oko wygląda jak xero Peugeota 408 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 5 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Nowy Grand Cherokee wygląda fajnie, podoba mi się trochę mniej niż Explorer, ale mam te same odczucia, co do Forda - za drogi i marny wybór silników, bo tutaj też mamy tylko PHEV. Co prawda, taka konfiguracja jest ciekawa, no ale jednak wybór mógłby być większy. W Explorerze siedziałem i robi wrażenie taka duża fura, komfortowo się musi podróżować. Nowy Explorer będzie już chyba tylko elektryczny, więc rzyg, a i tak jest paskudny. Cherokee wychodzi prawie 500k, co jest chorą ceną, jak dla mnie. Już Explorer, tańszy o stówę to spora kwota jak za takie auto, bo to jednak nie marka premium, choć w Explorerze wykonanie wydaje się być top. Taka Kia Sorento też jest sporym suvem, a można ją mieć za dużo mniejsze pieniądze i z normalnym silnikiem spalinowym. Nowy Ford Bronco też wygląda zajebiście, ale to już prawdziwa terenówka, z dużym silnikiem i w sumie będzie raczej ciekawostką na drogach u nas, bo cena też ponad 400k. Design ma fajny, zewnątrz i wewnątrz, taki offroadowy, ale prosty jednocześnie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 5 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2023 Ten nowy elektryczny Explorer ma być tylko dla Europy, jest stosunkowo niewielki i stosunkowo niedrogi. Amerykańskie SUVy jak piszesz, w Europie mają chore ceny i koszty użytkowania, co niezbyt pasuje do ich oryginalnej roli z USA, gdzie są po prostu popularnymi autami rodzinnymi dla klasy średniej (tam Grand Cherokee kosztuje tylko 1,4 ceny Renegade). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Nowy Lexus LM. https://www.lexus-polska.pl/new-cars/lm Te fotele i ekrany w środku Cytuj Odnośnik do komentarza
Mustang 1 719 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 W środku pewnie wygodnie, ale ostatecznie wydajesz budżet jak za s klasę albo luksusowego suva, za coś co wygląda z zewnątrz w najlepszym razie jak minivan, żeby nie powiedzieć jak karawan albo pasażerski busik z przewozów międzynarodowych. Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 No dziwny pomysł, aczkolwiek może wersja bardziej standardowa też będzie, bo chyba na rynku jest nisza. Suvy trochę wygryzły vany rodzinne. Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 324 Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2023 11 godzin temu, krupek napisał: Nowy Lexus LM. https://www.lexus-polska.pl/new-cars/lm Te fotele i ekrany w środku Ekran 48 cali, nie za duża odległość od foteli? Czy można podsunąć taboret? Cytuj Odnośnik do komentarza
AdiCarrion 116 Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2023 21 godzin temu, Mustang napisał: W środku pewnie wygodnie, ale ostatecznie wydajesz budżet jak za s klasę albo luksusowego suva, za coś co wygląda z zewnątrz w najlepszym razie jak minivan, żeby nie powiedzieć jak karawan albo pasażerski busik z przewozów międzynarodowych. Myślę,że potencjalni kupcy tego auta nie przejmują się jakie robi wrażenie na zewnątrz.Tym bardziej,że nie wygląda przecież żle, a że nie "czuć piniądza"?Dla wielu to zaleta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 7 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2023 Nowa Land Cruiser, fajnie połączyli klasyczny i nowoczesny wygląd, zajebiście mi się podoba. Cena pewnie od 300k, a auto dosyć specyficzne, żeby nie powiedzieć użytkowe i dla szczególnych klientów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 475 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Fajna ta nowa E Klasa. Zresztą, poprzednia też. Moim zdaniem, najładniejsza limuzyna w tych gabarytach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi