Skocz do zawartości

Problem z routerem Pentagram Cerberus

Spyker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cze!

Może jakieś dwa tygodnie temu kupiłem sobie router Pentagram Cerberus P6352. Gdy po włączeniu laptopa się z nim połącze to jest o takie coś:

68677282.jpg

Aby zlikwidować ten problem musze wyłączyć i włączyć router. Robie to 2, 3 razy i dopiero wtedy znika ten trójkącik. Co mam zrobić, aby od razy bez żadnych operacji mógłbym śmigać po necie? Dzięki za odzew i Pozdro!

• Odpowiedzi 8
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Kupić nowy router albo zadzwonić do ISP. Z obrazka z centrum sieci wynika że router nie łączy się z netem. Nie wiem też gdzie widzisz trójkącik?

Opublikowano (edytowane)

Kupić nowy router albo zadzwonić do ISP. Z obrazka z centrum sieci wynika że router nie łączy się z netem. Nie wiem też gdzie widzisz trójkącik?

Tutaj:

http://img214.imageshack.us/img214/9095/88513539.jpg

Znaczy się z netem to się łączy, wszystko działa, ale najpierw trzeba jak wcześniej wspomniałem wyłączyć i włączyć, 2 albo 3 razy router. Jako dowód dodam, że właśnie pisze z lapka połączonego z tym routerem :potter:.

I kupno innego routera też odpada, bo ten jest dostosowany do Netii, Anex A itd.

Edytowane przez Spyker
Opublikowano

Beskitu, przeczytaj jeszcze raz co napisałem.

Obrazek w centrum sieci sugeruje Ci , że masz połączenie z routerem ale router nie ma połączenia z siecią. Rozumisz?

Z obrazka wynika, że komp próbuje się połączyć z inną siecią, konkretnie z tym TP linkiem. Wyrzuć go z "zarządzaj sieciami bezprzewodowymi".

Opublikowano

To wywal tego bez [2]. Nie wiem po co masz 2x tą samą sieć skonfigurowaną. Co nie zmienia faktu, że to raczej nie pomoże na Twoje problemy.

Opublikowano

tam tam tam tadam... oto odpowiedź na twoje problemy:

- w opcji Wan tam gdziee masz ustawienia dotyczące sięci czyli providera itd. masz opcje powinno tam być autoconnect ustaw to.

-zmień czyszczenie dhcp na co miesiąc nie co 24h

Jak coś wal na pm.